Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

alternátor 318 is

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
bboxxx

#1 Příspěvek od bboxxx »

zdravim! potřebuji poradit s výměnou alternátoru .. mam 318 is r.v. 1995 a po nastartovani za studena se ozyva takove jemne klepání, kamarád mi říkal že je to napínací kladka klinoveho remene .. ale po ohledani jsem zjistil ze zadnou napinaci kladku nevidim , mozna jsem ji prehledl , ale pak sem se dovtipil ze řemen je napinan alternatorem , ktery mi pri jednom prestal i dobijet .. po zahrati to klepani zmizi!! jakoby se altik zahreje nebo co .. ale kdyz poradne protoci motor slysim hlasite huceni jakoby od loziska alternatoru .. muze mi nekdo poradit jaky alternator muzu na tenhle typ motoru namontovat ?? nyni mam bosch 14 V 65 A , ale na aukru jsem videl např . tenhle a uplne novy!!! http://am.aukro.cz/show_item.php?item=1 ... m=bazarove díky za rady . PEACE
Paty

#2 Příspěvek od Paty »

panebože a koukal jsi na jaký značky aut to je ? a pochybuju že tam máš na altíku volnoběžku jak je tady na tom co je na aukru,jo a co řemen ten tam dáš jakej? není náhodou jinej i řemen? radši bych se koukl tady na bmw náhradní díly a sehnal tady něco i sice jetýho ale v pořádku! a nebo si ho nech repasovat,to znamená jiný ložiska,komutátor,uhlíky a ještě pár věcí... je to levnejší a alternátor je potom jako novej!!! nechal jsem si to ted dělat u jednoho postaršího pána kterej si za to všechno vzal pouhých 1300kč a byl to altík na bmw e36 325i...horší je když takový lidi neznáš to je potom lepší to dat do servisu... aby ti to tam nějakej autoelektrikář udělal... :wink:
Odpovědět