Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
volant z M3 3,2l do M3 3,0l
mam v M3 E36 3,0l 1/1995 4ramenny M volant so zbernym kovovym kruzkom a jednym 2zilovym kablikom s hranatym konektorom. Je mozne (ako) dat do tohoto auta tak aby plne fungoval volant z M3 E36 3,2 - kde je uz kruzok bez zberneho pliesku a idu z neho dva konektory - jeden rovnaky svtorhranny ako mam na 3,0l a druhy podlhovasty plochy? Viete poradit ci a ako sa to da namontovat? Volant z 3,2 mam doma a chcem ho namontovat
-
surfis
- Klubové ID: 1355
- Kontaktovat uživatele:
Já ho v 316i mám a z výroby...blesk666 píše:pride mi ze ma vacsiu logiku menit v M3 3,0 ten autobusacky fakthnus za ten z 3,2 ako ho menit v 316. V 316i by ten volant z 3,2 tvoril podstatnu cast ceny celeho auta.paca píše:no ono dost lidí neměnilo volant v 316i, natož v m3blesk666 píše:nikto nedaval do 3,0l volant z 3,2l?
-
Fatal Design
- Klubové ID: 1036
- Kontaktovat uživatele:
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
Asi tě to moc nepotěší, ale přečti si toto, panáček to tam píše :
http://www.dvatp.com/bmw/diy/steering_wheel_conversion/
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Mám 328i 1995 a měl jsem tam M čtyřramínko a měnil jsem za novější tříramínko sice neM ale taktéž z kroužkem. Je to už nějakou dobu tak nevím přesně, ale šlo to. Byl potřeba přepojit klakson, původní uhlík, který jezdil po plíšku naspod volantu je potřeba vyhodit a přepojit to na ten kroužek, pak jsem tam vydělával myslím ještě jeden plastový trn který do kroužku neseděl. Jinak myslím nebyl problém...
Tento jsem měl:

Tento jsem měl:
dik za tento navod. nie je tam nic s cim by bol zasadny konflikt - pise jedine ze volanty od r.v. 1999 pre ine modely kde sa tento typ volantu montoval (Z3, E46...) maju iny typ airbagu ktory nie je kompatiblny s bagmi pre E36 (jednocestnymi). To sa ale netyka ziadneho volantu urceneho pre akukolvek E36. takze v tomto smere nie je problem pouzit bag a volant z 3,2 do 3,0.Fatal Design píše:Asi tě to moc nepotěší, ale přečti si toto, panáček to tam píše :
navod popisuje dost podrobne demontaz/montaz volanty, krytu volantu a co je vcelku zaujimave konstatovanie odporuca vymenu horneho plastoveho loziska po 100 a viac tis km (znakom je vola a plastove piliny okolo ako su na obrazku).
zial navod je pre model poface teda po 3/1995 kde uz je namiesto zberneho kruzku pouzity kablik na klakson a bude potrebne urobit mensiu upravu ako popisuje xSAFA. Moje auto je 1/1995 a tam je este ine riesenie zapojenia klaksonu
ak by mal este niekto skusenost, sem s nou
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
Fatal Design: ja som myslel ze si to pisal na ten navod, tam o tom nic take neni, kedze tam uz bolo riesenie zapojenia volantu s dvomi konektormi (airbag, klakson).
Toto nevidim ako zasadny problem staci najst pod zbernym kruzkom pod volantom dva kabliky napajajuce ten kruzok a napojit na ich konce redukciu na ten sivy plochy konektor. Toto som uz po zbeznej obhliadke noveho volantu pochopil ze bude nutne. Islo mi len o to ci tam nie je nejaky iny problem (mechanicky ze by to tam propste nejak neslo) a ako to riesili ti co to uz robili, kedze aspon na zahranicnych forach je to bezna uprava 3,0 modelov
Toto nevidim ako zasadny problem staci najst pod zbernym kruzkom pod volantom dva kabliky napajajuce ten kruzok a napojit na ich konce redukciu na ten sivy plochy konektor. Toto som uz po zbeznej obhliadke noveho volantu pochopil ze bude nutne. Islo mi len o to ci tam nie je nejaky iny problem (mechanicky ze by to tam propste nejak neslo) a ako to riesili ti co to uz robili, kedze aspon na zahranicnych forach je to bezna uprava 3,0 modelov