Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

ISo-občasné kolísání otáček

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Keviiin

#1 Příspěvek od Keviiin »

ahoj... mam problem..nekdy kdyz parkuju nebo delam parkovaci manevry tak jsem si vsiml, ze kdyz dam neutral tak občas začnou kolisat otačky od 400-600ot/min..čím to může být ? stalo se to také někomu z vás na ISu?
Keviiin

#2 Příspěvek od Keviiin »

volantem neotacim takze servo neubira otacky
Studna
Klubové ID: 1198

#3 Příspěvek od Studna »

Keviiin píše:ahoj... mam problem..nekdy kdyz parkuju nebo delam parkovaci manevry tak jsem si vsiml, ze kdyz dam neutral tak občas začnou kolisat otačky od 400-600ot/min..čím to může být ? stalo se to také někomu z vás na ISu?
Volnoběžný ventil pod sáním, popř. někde by ti to i mohlo přisávat vzduch (těsnění pod sáním, vlnovec od váhy). Ale z velké pravděpodobnosti to bude zanesenej volnoběžnej ventil, měl jsem 2x 318iS a vždy to bylo ono.
Keviiin

#4 Příspěvek od Keviiin »

asi to bude ono..dival jsem se do motoru a hadicka pod sanim byla roztrhnuta a šel z ní vzduch tak jsem to napojil ....a beze změn.. a kdyz to nastartuju po dlouhe době jako že je motor uplne studeny tak taky kolisaji otacky ale od 1000 až po 100 otaček a někdy to aji chcípne.. :) je to ten ventil ? delalo ti to same ?:)pozn. mam odpojenou lambdu.. napojil jsem ji a porad stejne zadny rozdil..asi bude po lambdě..ale zajima me ten volnobezny ventil..kolik stoji novy?
xSAFA
Klubové ID: 1477

#5 Příspěvek od xSAFA »

Novej je drahej, ponoř ho tou klapkou na pár hod do petroleje a pak štětečkem vyčisti a vymáchej aby byl dokonale čistý...
Studna

#6 Příspěvek od Studna »

Určitě to bude ono, novej ventil stojí cca 5000kč. Mnohdy ale stačí ho vyndat a pořádně vyčistit a rozhýbat. Pokud máš kaput lambdu, tak jí samo vyměň taky, ale ta na kolísání volnoběhu jak popisuješ ty moc vliv mít nebude - zda je opravdu kaput ti řekne diagnostika.
Keviiin

#7 Příspěvek od Keviiin »

chlapi dík moc za rady:)
Bzuker
Klubové ID: 1479

#8 Příspěvek od Bzuker »

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ow_sensor/

jen se chci ujistit, je to č. 7? co se na něm má vlastně rozhýbat?
Studna

#9 Příspěvek od Studna »

Bzuker píše:http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Coupe/Europe/318is-M42/LHD/M/1992/september/browse/fuel_preparation_system/volume_air_flow_sensor/

jen se chci ujistit, je to č. 7? co se na něm má vlastně rozhýbat?
ano, to je ono. Když od něj odpojíš obě hadice, tak tam uvidíš klapku (něco jako u karburátoru) a ta klapka se zadrhává vinou nečistot na stěně těla ventilu a na hřídelce. Takže se špatně otáčí a tím zlobí otáčky, já jsem to čistil benzínem, normálně jsem ho do toho ventilu nalil až po okraj, ucpal rukou vstupy na hadice a krvdlal s ním, pak jsem manuálně otáčel klapkou, až šla zcela volně a zcela se uzavírala, poté nechal benzín vyprchat a od té doby šly volnoběžné otáčky jak švícary. Při demontáži si pořádně zkontroluj hadice, které k tomu ventilu vedou, bývají často zpuchřelé. Dával jsem pro jistotu nové, cca 150Kč/ks v BMW.
Bzuker

#10 Příspěvek od Bzuker »

tak jsem ho vyčistil ale bezezměny asi to bude něco jiného, nejsou to ani tolik otáčky jako spíš že motor se pořád trochu třepe...
našel by se někdo kdo má stejný motor v cajku a udělal třeba nějaký zvukový záznam ať můžu porovnat? ideálně i s odpojením váhy vzduchu ať vím jak se to chová na jiném autě, u mě se to po odpojení nějak zvlášť nezměnilo viz odkaz
http://www.youtube.com/watch?v=BwQ7whhUeL8
Paty
Klubové ID: 3370

#11 Příspěvek od Paty »

Bzuker píše:tak jsem ho vyčistil ale bezezměny asi to bude něco jiného, nejsou to ani tolik otáčky jako spíš že motor se pořád trochu třepe...
našel by se někdo kdo má stejný motor v cajku a udělal třeba nějaký zvukový záznam ať můžu porovnat? ideálně i s odpojením váhy vzduchu ať vím jak se to chová na jiném autě, u mě se to po odpojení nějak zvlášť nezměnilo viz odkaz
a co svíčky nebo něco takovýho...
Bzuker

#12 Příspěvek od Bzuker »

Paty píše:
Bzuker píše:tak jsem ho vyčistil ale bezezměny asi to bude něco jiného, nejsou to ani tolik otáčky jako spíš že motor se pořád trochu třepe...
a co svíčky nebo něco takovýho...
nene ty jsou nedávno vyměněné i palivový filtr
Bzuker

#13 Příspěvek od Bzuker »

napadlo mě jestli na ten, občas neklidný, chod motoru nemůže mít vliv množství oleje? mám tam teď podle měrky víc než je ta horní ryska, přitom po výměně oleje tam tolik nebylo tak si říkám jestli se tam nedostal nějaký bordel, voda nebo co já vím...nemohlo by to způsobovat to mírné třepotání?