Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 - píská (zřejmě převodovka) :(

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DeadSoldier

#1 Příspěvek od DeadSoldier »

po 30-40 ujetých km začne auto v nízkých otáčkách a i při volnoběhu kvičet - zvuk jde zřejmě z převodovky, stalo se to taky někomu, co byste radili? Díky za pomoc
tomi17

#2 Příspěvek od tomi17 »

DeadSoldier píše:po 30-40 ujetých km začne auto v nízkých otáčkách a i při volnoběhu kvičet - zvuk jde zřejmě z převodovky, stalo se to taky někomu, co byste radili? Díky za pomoc

Nejaký jakoby pískání,kvičení se mi ozývalo spíše s motorového prostoru, na jedničku hlavně a v nízkej otáčkách, myslel jsem že to bude nějaká řemenice,převodovka nebo tak něco, nakonec stačila dát gumová podložka pod šroubky co držej vzduchovej filtr na straně řidiče a pořádně dotáhnout a bylo to okey.. tak to pořádně zkontroluj, třeba to bude jako u mě taky taková blbost...
DeadSoldier

#3 Příspěvek od DeadSoldier »

Díky, podivám se na to, ale zdá se že ten zvuk jde opravdu někde od spodu
tomi17

#4 Příspěvek od tomi17 »

DeadSoldier píše:Díky, podivám se na to, ale zdá se že ten zvuk jde opravdu někde od spodu

Jasný, já jenom že sem si taky dělel hlavu co to je a že to je v prd... a nakonec taková prkotina, přišli jsme na to náhodně že se kámoš o ten filtr opřel když se nahybal a poslouchal motor
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

Skoro bych se vsadil, že to bude mít spojitost s drážkovaným řemenem... Zkus jen tak pro zajímavost na řemen nastříkat vodu nebo přípravek na to přímo určený a pokud stichne nebo se ten zvuk začne měnit je to tím... Doporučuju pak koupit nový řemen, vyčistit kladky, případně vyměnit napínák. Pokud to tím nebude ještě bych zkusil řemen shodit případně i ten klimy pokud je a nastartovat bez něj. Tím vyloučíš kladky a všechny věci řemenem hnané... :wink: To že to jde zespod neznamená, že je to zrovna převodovka, ještě můžeš zajet na rampu a dát ucho přímo na ni no, ale nezdá se mi to moc, ale možné je všechno... :D
Beefeater-64

#6 Příspěvek od Beefeater-64 »

Nekolisa ti nahodou i trosku volnobeh?
tomi17

#7 Příspěvek od tomi17 »

xSAFA píše:Skoro bych se vsadil, že to bude mít spojitost s drážkovaným řemenem... Zkus jen tak pro zajímavost na řemen nastříkat vodu nebo přípravek na to přímo určený a pokud stichne nebo se ten zvuk začne měnit je to tím... Doporučuju pak koupit nový řemen, vyčistit kladky, případně vyměnit napínák. Pokud to tím nebude ještě bych zkusil řemen shodit případně i ten klimy pokud je a nastartovat bez něj. Tím vyloučíš kladky a všechny věci řemenem hnané... :wink: To že to jde zespod neznamená, že je to zrovna převodovka, ještě můžeš zajet na rampu a dát ucho přímo na ni no, ale nezdá se mi to moc, ale možné je všechno... :D

souhlas
DeadSoldier

#8 Příspěvek od DeadSoldier »

To postříkání řemenu v servise zkoušeli, řemenem to nejspíš nebude. Nejhorší je, že to kvičí až po delší cestě, a když se to auto na chvíli zastaví, tak mu zas pak chvíli trvá, než to začne pískat... Asi se to musí vevnitř trochu ohřát no, nevim. :-( Zkoušeli to zvednout, ten zvuk šel fakt od toho podvozku, někde od převodovky - tak vyměnili setrvačník, spojku a ložisko... vypadalo to že te bude OK, ale dneska se to ozvalo znova :-( Fakt už nevim, zoufalost
DeadSoldier

#9 Příspěvek od DeadSoldier »

Volnoběh kolísá, už dlouho, tomu sem vubec nevěnoval pozornost, myslíš že by to mohlo bejt tim?? Už fakt nevim :(
Odpovědět