Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E46 320D 100kw před FL jde cítit nafta + velmi jemné klepání

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
LosBizardos
Klubové ID: 3494

#1 Příspěvek od LosBizardos »

Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenosti s tím, když mě auto již asi týden, co jsem zpozoroval jemně klepe, nebo spíše chrastí někde jakoby z přední části motoru? Je to nepravidelně nezávisle na otáčkách (aspoň myslím), nejlépe to jde slyšet na volnoběh se zavřenou kapotou, pak to vychází jakoby někde od ledvinek nebo za chladičem. Když mírně zvednu otáčky jakoby to přestane ale spíše to nejde slyšet, díky zvuku motoru.

Rovněž již nějakou dobu cítím, většinou když vystoupím z nastartovaného auta, spálenou naftu. Mám sice nezávislé topení, ale jde to cítít skoro vždy i když topení nejede. Nevíte čím to může být, resp. mám z toho šedivět?

Moc děkuji všem za radu.
HoraciusssCZ

#2 Příspěvek od HoraciusssCZ »

Ahoj, to chrastění by mohlo značit opotřebené napínací kladky řemenů, které jsou zrovna mezi motorem a chladičem. Co se týče zápachu z motoru, podívej se na únik oleje, může být malý, ale zrovna může kapat na nějaké horké místo v motoru a pak to smrdí. může to být samozřejmě i únik paliva z nějakého netěsného spojení. Hadičky se časem v místě napojení vytahají, je nutné to občas okouknout zvlášť u starších aut.
LosBizardos
Klubové ID: 3494

#3 Příspěvek od LosBizardos »

Nevíš co všechno obnáší ty kladky vyměnit? Resp. jestli to zvládnu sám když jsem poměrně zručný, ale nikdy jsem nic podobného nedělal, nebo je to jak s rozvodama, do kterých je lepší se bez mechanika nepouštět?
Odpovědět