Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Která je lepší 316i nebo 318i?
-
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
petabmw píše:podle mě ma největší smysl 2.5ka provozni naklady nejsou o tolik větší a navic 1.8 stejně hned omrzi a stejně skončíš v nečem silnejším.tyhle motoryzace se davali hlavně kvuli nizke pořizovací ceně noveho auta oproti 6ti valcum
dovolím si jen dodat že opravdovej smysl mají až motory M52 (2.5 a 2.

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Mezi 1.6i a 1.8i moc velkej rozdíl nehledej, to se spíš zaměř na stav a výbavu. Já mám pro manželku 1.6i v touru a na delší trasy se dostane v pohodě pod 7, ve městě počítej kolem 8. Zase je výhoda, že když jezdíš jen kousky tak je motor rychle ohřátej a na provoz ve městě či popojíždění výkon 6V nepotřebuješ a 102koní není zase málo, umí to tu E36 slušně rozjet, Iso musíš držet v otáčkách, pak jede jak raketa, odspodu je to taky lenoch. Já osobně si myslím, že pokud to auto opravdu chceš jen na popojíždění po městě, je ta 1.6i nejlepší volba a i proto jsem jí manželce koupil. Pokud vím, tak 6V se při provozu po městě pohybujou mezi 10-12l.
Mimochodem, vzhledem k tomu, že mi neustále bere mojí pětku, páč chce jezdit ve větším autě, tak ho možná budem prodávat a pořizovat větší, tak pokud by tě to zajímalo dej vědět (je to 316i E36 kombi, 5/97. Motor M43)
Mimochodem, vzhledem k tomu, že mi neustále bere mojí pětku, páč chce jezdit ve větším autě, tak ho možná budem prodávat a pořizovat větší, tak pokud by tě to zajímalo dej vědět (je to 316i E36 kombi, 5/97. Motor M43)
-
- Kontaktovat uživatele:
Panečku to sou mi zas rady...
Oba tyhle motory ti splní to co od nich čekáš, hlavně se nenechej zvyklat a nekupuj šestivál, neboť pro tvé účely by to bylo spíš na škodu. Jak už bylo psáno, raději se zaměřit na celkový stav a výbavu, ale pokud by byla možnost raději tu 318i. Tyhle motorizace mají jednu velkou výhodu, většinou si to kupují usedlejší řidiči a tak se dají i v dnešní době koupit velmi pěkné kousky z posledních let a za naprosto směšné peníze. Nebál bych se toho

Oba tyhle motory ti splní to co od nich čekáš, hlavně se nenechej zvyklat a nekupuj šestivál, neboť pro tvé účely by to bylo spíš na škodu. Jak už bylo psáno, raději se zaměřit na celkový stav a výbavu, ale pokud by byla možnost raději tu 318i. Tyhle motorizace mají jednu velkou výhodu, většinou si to kupují usedlejší řidiči a tak se dají i v dnešní době koupit velmi pěkné kousky z posledních let a za naprosto směšné peníze. Nebál bych se toho

-
- Kontaktovat uživatele:
Dvě pěkná ISa jsou na prodej v inzerci. Pokud to tedy může být i coupe.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=85899
Netvrdil bych, že se nedají sahnat pěkné kousky. Ale zase je pravda, že rok co hledáš už u Is bude novější motor s obsahem 1,9 a povinný bude jako u 2.0.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=85899
Netvrdil bych, že se nedají sahnat pěkné kousky. Ale zase je pravda, že rok co hledáš už u Is bude novější motor s obsahem 1,9 a povinný bude jako u 2.0.
Ahoj, já mam 318i kombi roku 99 a nemůžu si stěžovat, jasný, že 6V je lepší, táta má 328i a to je o něčem jinym, ale podívej se na náhradní díly třeba, když jsem viděl kolik na 2,8 stojí lauf tak mi málem vypadli bulvy. Bmw je dělaný na 6válce, takže 4V je menší, v motorovym prostoru je víc místa, je lehčí, takže míň zatežuje předek, už to má rozvodovej řetěz. Osobně mi víc přirostla moje 318i než 2,8i , to je tak na dálnici, kde to nejede, ale letí
Co se týče spotřeb nejsou až tak veliký rozdíly. Doporučuju koupit auto s ASC, v zimě je to dobrá věc.

-