Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna serva centrálu - e36 zadní dveře - JAK NA TO ;)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Ahoj,
o víkendu mě čeká výměna servomotůrku zadního centrálu, chtěl jsem zeptat jestli s tím někdo nemá již zkušenosti? Odstrojení dveří je jednoduchý, ale mám trochu dilema jak vyměnit vlastní servomotůrek? Jestli povolit i vodící lištu skla a hlavně jak je to s venkovní klikou? nerad bych jí vyndaval protože je to tam prej trochu naprd vyřešený, ale jestli nezbyde jinak, ocenil bych kdyby mi tu někdo popsal jak na to? eventuelně posloupnost jednotlivých úkonů. Předem díky za připomínky :driver:
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Na touringu jsem zadní zámek celej měnil... abys ho dostal ven musí jít ven celý sklo a těsnění + ta vodící lišta která vede až dolů do dveří.. pak jen vyhákneš táhlo kličky a povolíš zámek, odpojíš konektor a šup ven.. práce na 30min...
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Huska »

motorek tam je jen nacvaknutej..... je tam nahovno přístup, ale když jsem to vysvětlil manželce tak ho hubenou rukou vycvakla a pak nacvakla nový. Nic jinýho se dělat nemuselo. Kdyby jsi potřeboval tak ještě jeden motorek ze zadních dveří mám
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jendix »

Huska píše:motorek tam je jen nacvaknutej..... je tam nahovno přístup, ale když jsem to vysvětlil manželce tak ho hubenou rukou vycvakla a pak nacvakla nový. Nic jinýho se dělat nemuselo. Kdyby jsi potřeboval tak ještě jeden motorek ze zadních dveří mám
díkes, sehnal jsem si ho už od xdentisty, mám vcelku hubenou ruku, tak se tam snad protáhnu, pro lepší přistup si kdyžtak uhnu ty drátěný táhla a lištu oken, díky za radu.. ;) zejtra to prubnu a uvidim.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

tak mám vyměněno, v jednu chvíli sem teda myslel že budu muset vyndat celý sklo a vodící lištu, ale nakonec sem rozebral kliku z veňku a pak už to v celku šlo, ale přístup fakt nahovno...
Thomas08
Klubové ID: 1560
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Thomas08 »

Mám dotaz když mi nefunguje centrál na zadní pravé dveře a proud tam jde je to tím servomotůrkem.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

Thomas08 píše:Mám dotaz když mi nefunguje centrál na zadní pravé dveře a proud tam jde je to tím servomotůrkem.
no je to dost pravděpodobný.. je tam klasickej motůrek (vypada v podstatě jako motůrek na starejch autíčkách z autodráhy).. mě přišlo že ten motůrek byl u mě načatej, někdy šel a někdy nešel.. naprázdno vždycky.. a taky jsem koukal že jsem měl pěkný vůle v těch plastovjech kolečkách.. takže možná víc věcí dohromady..
Thomas08
Klubové ID: 1560
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Thomas08 »

Tak dík až bude čas tak se na to vrhnu. :wink:
Marosh

#9 Příspěvek od Marosh »

Rovněž mi nezamykají jedny dveře, tak jsem to rozebral, motorek i s převody vybral, ale teď jsem v koncích - čekal jsem, že motůrek bude mrtvý nebo že to budou kabely ve dveřích, nicméně motůrek vrčí a kabely se zdají být rovněž ok. Tak jsem ho rozebral, poskládal a když jsem ho zapojil, tak se ten vnitřek hýbe, ale zamknout se to nedokáže, protože to jakoby přeskakuje (viz foto):

Obrázek
Jestli jsem to dobře pochopil, tak tohle by mělo být odemčeno...

Obrázek
Tohle by mělo být zamčeno, ale není, protože motorek prostě přerve toho jezdce přes ty zobáčky... :?

Měl jste to někdo taky rozebrané? Jasně, že je asi možnost koupit nový motorek spolu s převody (celou tu krabičku), ale pořád nechápu jak k té závadě došlo a jestli třeba nejde nějak lehce to přesvědčit/přenastavit... podle mě by stačilo, kdyby se tam ten jezdec pohyboval v menším rozsahu, ale nevím. :?
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jendix »

neni možný že by ten motůrek byl třeba načatej, prostě je část vinutí prošluslá, sice se točí, ale prostě nemá ten výkon. Myslim že nabídka starších, event. z druhovýroby není zase až tak chudá, i ceny nebudou nejhorší.
mequi

#11 Příspěvek od mequi »

Marosh píše:Rovněž mi nezamykají jedny dveře, tak jsem to rozebral, motorek i s převody vybral, ale teď jsem v koncích - čekal jsem, že motůrek bude mrtvý nebo že to budou kabely ve dveřích, nicméně motůrek vrčí a kabely se zdají být rovněž ok. Tak jsem ho rozebral, poskládal a když jsem ho zapojil, tak se ten vnitřek hýbe, ale zamknout se to nedokáže, protože to jakoby přeskakuje (viz foto):

Obrázek
Jestli jsem to dobře pochopil, tak tohle by mělo být odemčeno...

Obrázek
Tohle by mělo být zamčeno, ale není, protože motorek prostě přerve toho jezdce přes ty zobáčky... :?

Měl jste to někdo taky rozebrané? Jasně, že je asi možnost koupit nový motorek spolu s převody (celou tu krabičku), ale pořád nechápu jak k té závadě došlo a jestli třeba nejde nějak lehce to přesvědčit/přenastavit... podle mě by stačilo, kdyby se tam ten jezdec pohyboval v menším rozsahu, ale nevím. :?
Já rozebíral motůrek na zamykání nádrže. Taky nezamykal ale naprázdno jel jako drak. Rozebral jsem ho a pak zkoušel funkčnost. Nakonec jsem toho "jezdce" vypodložil kouskem papírku aby víc doléhal na ten převod. A funguje v pohodě.
Marosh

#12 Příspěvek od Marosh »

Jendix píše:neni možný že by ten motůrek byl třeba načatej, prostě je část vinutí prošluslá, sice se točí, ale prostě nemá ten výkon. Myslim že nabídka starších, event. z druhovýroby není zase až tak chudá, i ceny nebudou nejhorší.
Právě že nemám ten pocit... naopak ten motůrek s tim hejbe jako drak, akorát ten mechanismus je nějakej imho nějakej schrutej. Tam kde se to má zastavit o zobáčky je to prostě přeskočí. Možná jako kdyby se ten motůrek točil o něco déle než je nutné. Nechtělo se mi do toho, ale asi kuchnu i druhé dveře a porovnám to. :D
sedon

#13 Příspěvek od sedon »

může teda někdo trochu líp popsat jak ho vycvaknu ten motorek? mam taky ten samej problem

jinak jsem rozebiral motorek od nadrze a byl tam problem s tema ozubenejma koleckama, jezdi tam plastovy a kovovy zaseknuty do sebe, tak jsem musel to plastovy ozubeny kolecko trochu zbrousit pilnikem, bylo odrbany, a facha to jako za mlada :-)
Marosh

#14 Příspěvek od Marosh »

Vycvaknout neni problem - proste rozeberes dvere, popustis si zamek o neco niz a pak ten motorek od zamku odloupnes (ja jsem zapacil trochu sroubovakem a bylo to).

Kdyztak tady je to i s obrazkama:

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=131544

A tady jeste docela pekne popsana oprava toho mikrospinace v motorku (u E38, ale je to stejne):

http://www.meeknet.co.uk/E38/Actuator/Index.htm
Odpovědět