Témat s rozsvěcující se kontrolkou ASC jsem našel habakuk ale žádné se srovnatelným problémem co mám já.
Pokud jezdím v klidu vše funguje jak má, jakmile autu trochu pošlapu, nějakej ten divočejší rozjezd apod rožně se kontrolka ASC a už ji nejde vypnout - až po vypnutí motoru zhasne. Přestože kontrolka svítí, ASC je podle mě stále aktivní a nejde ani v tu chvíli vypnout.
Poradí někdo čím by to mohlo být? Nějaké to čidlo na kole? Ale pak nechápu proč by to dělalo jen při ostřejší jízdě.
Ahoj, stávalo se mi to taky, zjístil jsem, že mám od konektoru potrhanou tu "hadru" co je ze spoda haubny. Diagnoza - utržený motor ze siláčů. Někdy ho to uplně sundalo, někdy stačí aby jen na chvíli "přerušilo" a už to hlásí nefunkční ASC... Po výměně siláčů a jednoho držáku už se mi to nikdy nestalo
Tohle mě napadlo, už jsem tu kdysi tento názor četl tuším od Castra. Jen se mi to nějak nezdálo Deku pd kapotou momentálně nemám, ale je fakt že silentbloky motoru jsou bych řekl na pokraji životnosti. Myslíš že to teda fakt někde šmrncá o kapotu? Zkusím je tedy vyměnit... Stejnak jsem to měl v plánu Dík moc za radu!
Ty silentbloky se dají těžko diagnostikovat, jestli jsou ok nebo né, motor je dost těžky a leží pořád v těch "miskách" těch silentbloků, takže jedině ho přizvednout za očko. Podle mě ty "hydroložiska" má urvané téměř každé auto..... Já to poznal tak, že mi to polámalo i držák motoru....
Lanko jsem tedy pošteloval, ale skutečně to je vinou silentbloků, na výztuze kapoty jsem našel odřené místo kde se dotýká šroubek co je nahoře na tom snímači klapky... Pravděpodobně díky tomuto mi praskl i jeden úchyt váhy vzduchu na airboxu, jak to škublo...
mne to robí to isté už od kúpy, na tem potahu kapoty je to pekne zodrate od toho kenektora
ja som vždy myslel že je to silentblokama na zadnej náprave (ramenách), lebo mne sa vypne vždy iba pri 1. prev. stupni a pri plnom plyne, myslel sem že je to tým že sa tam neco pohne (rameno) a proste ASC vyhodí chybu nebo co...., lebo ked sme štyria v aute tak to urobí aj ked mu moc nepridám
no dam teda vymenit najskôr siláče na motore, kolko ich tam je? 2?
2 velké na motoru a 2 malé na převodovce měnit budu rovnou všechny...
Teď jen dotaz k výměně Je reálné to vyměnit na heveru a za pomocí druhého heveru si pozvednout motor? Nechce se mi to dávat do servisu ale bohužel zvedák převodovky nemám a na rampě jinak nevím jak to zvednout... Díky za rady
fidzi píše:Zkontroluj seřízení a případnou vůli klapky ASC. Stačí, když se hne a už se ti rozsvítí. Dělalo mi to taky, když jsem hejbnul s lankem.
Ano, došponování lanka je taky duležité....ale většinou mi to hlásilo chybu už po nastartování, tak sem stím pošteloval a bylo to ok.
Zdar, mam tensamej problem, hlasi chybu ihned po nastartovani a na diagnostice nezjistili vubec nic. Muzes mi prosim vysvetlit na co se mam kouknout u te klapy popripade co mam poladit.. dekuji
ASC klapka je ovládaná lankem, na konci bowdenu je mechanismus pro došponování, lanko by nemělo být prověšené nebo naopak moc utažené aby klapka byla úplně uzavřena.
Tak já to měnil na "kanále" a motor jsem si normálně přizdvihnul heverem... není to celkem sranda to měnit, hlavně ten levý ...................... budeš potřebovat dost místa, takže kanal - rampu minimálně....
Ano čidlo u kola to může být... Záleží také na jaké diagnostice si byl, mám pocit že ty jednotlivé čidla jdou nějak jednoduše proměřit, ale to tu bylo myslím popsáno v jiném tématu, osobně neporadím...