Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 328-vaří?
Mám dotaz..
E36 328 r.v.96
motor po přetěsnění.nahozenej novej klíňák,olej,filtry..
jedu jedu,cca.tak60km/h a zničeho nic mi vystříkla voda jakoby kolem levého světla a teplota šla do plnejch.kouknu na chladič voda byla v půlce takže trochu ztráta.po dolití a vychladnutí to začalo o5 vařit.třeba po5ti min.jízdy.
zdá se mi že v hadicích od termostatu neni žadněj tlak a po zmáčknutí ani žádná voda..zkoušel sem mačkat levou i pravou,ale voda v nich nebyla.tak nevim termostat?vodní pumpa?chladič?jo a pára se valila mezírkou mezi nadobkou chladiče a žebrovánim.tak nevim,no..
díky za rady..
E36 328 r.v.96
motor po přetěsnění.nahozenej novej klíňák,olej,filtry..
jedu jedu,cca.tak60km/h a zničeho nic mi vystříkla voda jakoby kolem levého světla a teplota šla do plnejch.kouknu na chladič voda byla v půlce takže trochu ztráta.po dolití a vychladnutí to začalo o5 vařit.třeba po5ti min.jízdy.
zdá se mi že v hadicích od termostatu neni žadněj tlak a po zmáčknutí ani žádná voda..zkoušel sem mačkat levou i pravou,ale voda v nich nebyla.tak nevim termostat?vodní pumpa?chladič?jo a pára se valila mezírkou mezi nadobkou chladiče a žebrovánim.tak nevim,no..
díky za rady..
díky za odpovědi:)
já si myslim,že to bude asi pumpa..příde mi,že voda vůbec nekoluje v hadicích.když je mačkám proti sobě,tak je cítit že sou prázdný.takže pumpu a při tom rači i termostat,touž je malá položka a nic se tim nezkazí.
pára se mi valila z chladiče taky v místech,jak sou takový ty klipsy co držej chladič k rámu,vedle víčka.tak díky moc pokud by vás eště něco napadlo sem stim..
takže pumpa,termostat,chladič:)to bue investice zase..díky chlapi
já si myslim,že to bude asi pumpa..příde mi,že voda vůbec nekoluje v hadicích.když je mačkám proti sobě,tak je cítit že sou prázdný.takže pumpu a při tom rači i termostat,touž je malá položka a nic se tim nezkazí.
pára se mi valila z chladiče taky v místech,jak sou takový ty klipsy co držej chladič k rámu,vedle víčka.tak díky moc pokud by vás eště něco napadlo sem stim..
takže pumpa,termostat,chladič:)to bue investice zase..díky chlapi
-
FiliposII
- Klubové ID: 1332
- Kontaktovat uživatele:
Byt tebou, tak nejprve doleju vodu na maximum. Musis ji dolit ale spravne, Expanzka muze byt klidne plna, a zaroven bude chladic prazdny. O odvzdusneni chladice tu bylo mnoho jiz napsano.
(Jen strucne, povolit odvzdusnovat a pak let vodu, dokud to nepotece odvzdusnovakem. potom nastartovat, zahrat, a pripadne jeste dolet, zaroven otevrit topeni. )
Pokud neni voda, tak hadice jsou bez vody, motor cca po 5 minutach zacne varit a chladic bude studeny. Pokud tam aspon trocha vody bude, tak para zahreje hadici vedouci od termostatu do chladice.
(Jen strucne, povolit odvzdusnovat a pak let vodu, dokud to nepotece odvzdusnovakem. potom nastartovat, zahrat, a pripadne jeste dolet, zaroven otevrit topeni. )
Pokud neni voda, tak hadice jsou bez vody, motor cca po 5 minutach zacne varit a chladic bude studeny. Pokud tam aspon trocha vody bude, tak para zahreje hadici vedouci od termostatu do chladice.
jako jo,chladič sme odvzdušňovali,dolili vodu,atd.jenže po cca.8min.už zas lezla teplota nahoru..
abych nezapomenul nemam tam motorek vetraku,takže to nemužu pustit a pomoc tomu:(
zkusim to odvzdusnit este jednou tim nic nezkazim,když to nepomůže tak to rozhodim a kouknu na pumpu a termostat a chladič.díky
abych nezapomenul nemam tam motorek vetraku,takže to nemužu pustit a pomoc tomu:(
zkusim to odvzdusnit este jednou tim nic nezkazim,když to nepomůže tak to rozhodim a kouknu na pumpu a termostat a chladič.díky
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Proto, sem psal zkusit odvzdušnit a pokud se to nebude dát udělat a furt to bude mít snahu vařit je KO pumpa...beann píše:po 7 mesicnim stani sme ozivovali motor a taky jedna trubka horka a druha studena, pupma ok, jen tam chybelo asi 4 litry vody, takze bublina.xSAFA píše:Spíš to vidím tak, že mu nekoluje díky KO pumpě voda, začne to vařit a skrz víčko to upouští ven. Měl sem stejný problém, stejné pžříznaky...
-
hatorikatany
- Klubové ID: 2141
- Kontaktovat uživatele:
jestli náhodou neni prasklá hlava, nebo KO tesneni pod hlavou, jestli to ruplo jako popisuje, tak moch tlak v chladícím systému úplně klidně rozervat ten chladič.... příčina bude jinde než v tom chladiči téměř na 100pro
no a jestli se to už párkrát vařilo tak bych se bál trochu vrtuloidního tvaru hlavy ... v horším případě bloku
bohužel už jsem to zažil, ale na japoncovi, snad bmw vydrží víc.
no a jestli se to už párkrát vařilo tak bych se bál trochu vrtuloidního tvaru hlavy ... v horším případě bloku