Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

ťukání v servu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
sir_lukash

#1 Příspěvek od sir_lukash »

když je vyplý motor a zahýbu trošku s volantem ze strany na stranu, ze serva mezi čepama je slyšet ťukání. zdá se, že jen na jedné straně. řeším probém, že na hrbolech a v kolejích mi to tahá za volant. mohla by tohle být příčina? a vyplatí se vyměnit jen axiální táhlo nebo mám vyměnit celou část i s čepem? a na obou stranách? díky za radu.

PS: jak jsou na tom značky MOOG, FEBI, DELPHI/RTS? od kteryho výrobce mám koupit?
sir_lukash

#2 Příspěvek od sir_lukash »

a není na tom servu nějaká matka na vymezení vůle nebo tak něco, co by to ťukání mohlo vymezit??
mequi

#3 Příspěvek od mequi »

V kolejích to tahá za volant vždycky ne? Jestli to netahá při rovné jízdě nebo na normální silnici tak bych to neřešil, pokud to nemá ještě jiný vliv na jízdu.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Tak tak, tahat to bude dycky... Já bych vyměnil komplet čep s ax. táhlem na obou stranách, ale záleží jakej přístup k tomu autu máš a jestli ho chceš mít v pěkným stavu na delší dobu nebo je to jen na poježdění a poslání dál. Jinak vůle může být i v kloubu volantové tyče, to taky pak při točení na místě s vypnutým motorem klepe... :wink:
sir_lukash

#5 Příspěvek od sir_lukash »

jak sem říkal, s tema kolejema sem se už smířil. ale proti jiným autům, co jsem řídil, tak tady to po přejetí nerovnosti trhne za volant. dělalo to i předtím...plus ted to začalo ještě ťukat. a určitá vůle v tom řízení je... projevuje se to hlavně ve vyšších rychlostech na takových těch silnicích mezi vesnicema. ale tukani v čepech slyset ani cejtit neni. tak nevím...
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od capri »

co se týče dílů tak bych koupil bud Meyle a nebo loemforder bo jak se to píše a nebo pak origo BMW jinak na tyhle druhovýrobní díly kontaktuj tady na foru člena Addict tady máš odkaz http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=80319

s cenama dílů budeš určitě spokojenej :)

jinak jak psal xSafa určitě kup čep i s tahlem pač na něm je další kulák kterej bejva vymlácenej a to by mohlo dělat to ťukání :)
Odpovědět