Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kabel od baterie

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
xxxxxMartyxxxxx

#1 Příspěvek od xxxxxMartyxxxxx »

Čuz hledám tady už celý víkend a nemuhu nikde najít popis jak a kudy protahnout kabel od baterie do kufru... Chci zapojit zesík ve svém coupé E36. Určitě je nejlepší volba natahnout to rovnou od baterie že? Nebo to máte někdo napojení jen v kufru? Mám strach aby mi to nepřepálilo ten obyčejnej drátek co tam je =) Moc se v tom nevyznam, tak budu rád za každou radu. Předem dík.
mequi

#2 Příspěvek od mequi »

Čau.Ten kabel protáhni podél origo kabeláže pod pojistkovou skřínku. Je tam určitě ještě nějaký jiný otvor tak přez něj. A pak levou stranou pod kobercem až dozádu do kufru. Vedou tam taky jiné kabely tak podél nich. Je to sice drbačka ale není to tak hrozné. Dávej bacha, at ho někde nenařízneš o hranu plechu. Předpokladám, že máš origo kabel na napájení zesilovače. NEZKOUŠEJ tam dávat hocijaký káblík, který doma najdeš, jestli nechceš pak jen pozametat popel, který ti z auta zůstane. :wink:
xxxxxMartyxxxxx

#3 Příspěvek od xxxxxMartyxxxxx »

Dík za rychlou odpověď. Takže jestli to dobře chápu tak stranou u řidiče? Nějak v motorovym prostoru nemůžu najít žádnou skulinku kudy to dostat pod palubku... Pak už to bude brnkačka.Někdo mi říkal že za kaslíkem, tak se snažim vyndat kaslík =) mám strach spíš abych něco neulomil.... A kabel mam origo tlustej k zesíku.
xxxxxMartyxxxxx

#4 Příspěvek od xxxxxMartyxxxxx »

Tak nevim asi sem na BMW úplně levej nedokážu odendat jedinej plast, dycky mi to někde drží a prostě se nedostanu za palubku =(
Kami1

#5 Příspěvek od Kami1 »

u spolujezdce jsou sroubky za mrizkama ofuku a za dvirkama kastliku

u ridice je to jasny, zespod od pedalu atd.
xxxxxMartyxxxxx

#6 Příspěvek od xxxxxMartyxxxxx »

Tak u řidiče už mám místo pod palubkou, ale nikde mi to tady stejně nejde protahnout, takže to půjde zřejmě pouze od spolujezdce, ale tam nemohu zaboha vyndat ten kaslík....
xxxxxMartyxxxxx

#7 Příspěvek od xxxxxMartyxxxxx »

Tak děkuji, těch šroubků v mřížkách bych si opravdu nevšiml... Už mam venku kaslík, ale stejně nevidím kudy protahnout ten drát... Kabeláž někam vede, ale protahnout tam další kabel se mi nedaří =(
mequi

#8 Příspěvek od mequi »

Vem si nějaký silnější a ohebný drát, ja používám šponovací na ploty a strč ho vedle kabelů až ti vyleze na druhý straně. Pak na ten konec, přilep izolepou napájecí kabel na zosík a protáhni ho dovnitř. A hotovo.
xxxxxMartyxxxxx

#9 Příspěvek od xxxxxMartyxxxxx »

bylo to na celý den, ale už to hraje ;)
xxxxxMartyxxxxx

#10 Příspěvek od xxxxxMartyxxxxx »

No tak teď mi někdo prosím poraďte, po tom co jsem vše dal do původního stavu a chtěl jsem zvednout okýnko, nic se nestalo. Pro upřesnění jde mi stáhnout i vytáhnout, ale jen v první poloze kdy musím tlačítko držet. Druhá fáze tlačítka kdy má okno ject samo až na doraz přestala fungovat a to jen u řidiče. Nemohl jsem jen vytáhnout nějaký konektor pod palubkou, když sem to měl celé sundané? vůbec nevim co se mohlo stát =(
xxxxxMartyxxxxx

#11 Příspěvek od xxxxxMartyxxxxx »

TAk je to vyřešeno, všem děkuji za jejich rady ;) Bylo jen tím že jsem odpojoval baterku =)
Jamall

#12 Příspěvek od Jamall »

Ahoj mástři, potřeboval bych poradit jakou barvu má kabel od teplotního čidla pro BC kupé e36 r.v.93. Mám tu dva kabeli, ale jsem tak trochu na vážkach. Mám za to, že kabel čidla vede z tlustého svazku přímo ven....tento kabel "dvou linka" je veden po drátu od klima vrtule, nevíte někdo co to je?

Sorry švihl jsem to špatně...chtěl jsem nove téma
Odpovědět