Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
První koupě
Cau chlapi, vím, že už se to tady asi párkrát řešilo,ale nenašel jsem tak nějak co přesně potřebuju. No chci si koupit moje první Bmw a měla by to být trojka E46, rok výroby tak 2000, s nejspíše v dvoulitrovým motorem a šestiválecem. Ale nemůžu se rozhodonout jestli je to lepší v naftě nebo benzínu?? Myslím spolehlivost, výkon, spotřeba a tak! Díky moc za nějakou radu nebo poznámku. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak prvně je jaksi potřeba zvážit k čemu to auto bude sloužit, jakej máš nájezd km, co od něj čekáš. A druhotně bych se v obou autech svezl jako šofér ať vlastně víš do čeho jdeš. Co se týče spolehlivosti a nákladů na údržbu jako takovou tak dle mého jednoznačně benzíňák je lepší ale taky záleží kolik má auto najeto, jak se s ním zacházelo apod... Hodnoty obou motorů najdeš kdekoliv v tabulkách, víc ti ale řekne projetí se v nich.
Jinak se ptát jestli benzín nebo diesel aniž bys dal nějaké požadavky je k ničemu. To je jakobych se ptal jestli mám koupit pick-up nebo dodávku a vlastně nevěděl co chcu vozit...
Jinak tady ti vesměs každej doporučí benzin a když už benzin tak alespoň 328 a bla bla...
Jinak se ptát jestli benzín nebo diesel aniž bys dal nějaké požadavky je k ničemu. To je jakobych se ptal jestli mám koupit pick-up nebo dodávku a vlastně nevěděl co chcu vozit...

Jinak tady ti vesměs každej doporučí benzin a když už benzin tak alespoň 328 a bla bla...

Pokud to chceš pro radost tak benzín a žádný motor není slabý, jen některé jsou silnější než jiné a samozřejmě čím silnější tím lepší.
Spotřeba se trochu mění s počtem válců, s objemem jen zanedbatelně.
Spotřeba se trochu mění s počtem válců, s objemem jen zanedbatelně.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak pokud půjde především o víkendovku a žádný dojíždění denně X desítek km do práce tak bych sáhl jednoznačně po benzínu. Jakej motor už je na zvážení...
Když jsem před pár lety kupoval auto, bylo mi celkem jedno jestli to bude 320i nebo 328i chtěl jsem šestivál a slušný stav. Dnes jsem opravdu rád, že sem zvolil nakonec 328i. Slabší už bych asi nechtěl, mám to rovněž jako víkendovku a je s tím docela pěkné svezení a za mě říkám, že už ani nemám potřebu silnějšího auta. Je to velice příjemný motor... Ale netvrdím, že 320i je slabé... Jen těžko radit, někdo se spokojí, někdo ochutná a má tendenci jít za větším výkonem... Přece jen s jídlem roste chuť znáš to.
Když jsem před pár lety kupoval auto, bylo mi celkem jedno jestli to bude 320i nebo 328i chtěl jsem šestivál a slušný stav. Dnes jsem opravdu rád, že sem zvolil nakonec 328i. Slabší už bych asi nechtěl, mám to rovněž jako víkendovku a je s tím docela pěkné svezení a za mě říkám, že už ani nemám potřebu silnějšího auta. Je to velice příjemný motor... Ale netvrdím, že 320i je slabé... Jen těžko radit, někdo se spokojí, někdo ochutná a má tendenci jít za větším výkonem... Přece jen s jídlem roste chuť znáš to.

-
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně jezdím s e36 singlevanos 328i kolem těch 9l . Řekl bych, že sem takový běžný řidič, něco město, něco dálnice, převážně okresky. Někdy jedu pohodu, jindy tomu šlapu víc, žádný extra kravení. S tímhle autem se dá jezdit za pěknou spotřebu a vždy je fajn mít nějakou rezervu výkonu na předjetí apod... 

-
Cau, az si vyberes nejakeho vazneho kandidata, doporucuju pred koupi zajet do origo servisu at ti ho proklepnou. Pripoji ti to na diagnostiku, hodi na zvedak atd. Taky si muzes nechat vyjet seznam vybavy podle VIN kde je snad uplne vsechno o aute - muzes si zkontrolovat jestli sedi vybava, barva calouneni ....
Prijde to kolem 1500kc coz je myslim dobra cena za trochu vetsi jistotu ze kupujes dobry kousek. Ja to tak udelal a priste do tohu pujdu urcite zase.
Prijde to kolem 1500kc coz je myslim dobra cena za trochu vetsi jistotu ze kupujes dobry kousek. Ja to tak udelal a priste do tohu pujdu urcite zase.
-
- Kontaktovat uživatele:
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Zas tak bych tu 320tku neodsuzoval, v porovnání s 323 a víc je samozřejmě nezajímavá, ale samotná jako taková jede podle mě hodně pěkně a pokud člověk nezkusí výkonnější, tak musí být spokojenej. Já ji mám víc jak 3 roky a spokojenost, měnit zatím nehodlám.
Nechci na ní nijak ukecávat, ale narazit na joo pěknou 320tku, tak bych do ní na Tvém místě klidně šel, než vzít průměrnou 328.
Nechci na ní nijak ukecávat, ale narazit na joo pěknou 320tku, tak bych do ní na Tvém místě klidně šel, než vzít průměrnou 328.
Co si myslíte o tomhle? Cena je překvapivě dobrá, možná nižší protože to je automat, ale zase proč by někdo tahal automat a potom to nabízel levně
http://www.auto-plus.cz/Car/?id_tc=4614 ... aign_id=01
http://www.auto-plus.cz/Car/?id_tc=4614 ... aign_id=01