Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 Touring audio pískání
-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, obracím se s prosbou - jestli náhodou někdo nebude mít někdo nějakej nápad než začnu kuchat přístrojovku a pudu po drátech. Takže - mám 328i Touring, bylo v tom origo BMW Bussines radio a v repro předu 4 (2x výška ve dveřích, 2x středobass dole v Á sloupcích) a 2 vzadu ve stropě - takže klasickej stereo systém. Už když sem auto kupoval tak při bežícím motoru bylo slyšet slabé pískání, zesilující při zvýšení otáček motoru - ale při pušteném rádiu v hudbě téměř neznatelné. Měnil sem rádio za MP3, pískání neustalo - naopak čeho jsem si všiml v reprácích píská i když je rádio odpojené a tudíž repro není nikam zapojeno !!! Postupem času jsem vyměnil i repro za lepší (ty papírový Nokie už moc nehrály), i když sem věděl že tím pískání nepřestane a ničeho zvláštního jsem si na kabeláži nevšiml. Vše bylo originál. Nové Repro je připojené na původní instalaci, jen je vsazená nová vyhýbka pro výškáče. Koukal jsem že ve dveřích je připravená instalace na 2 repro (Hifi systém),i když je tam jen jeden. Ale tím to pískání asi nebude - to spíš přisuzuji tomu že se vyrábí jen jeden dveřní svazek společný pro všechno. Co jsem se všiml tak pískání je nejvíc znatelné, ale právě na výškáčích ve dveřích. Kde je teda zakopaný pes ?? Ještě mi napadlo jestli tam není náhodou ještě někde po cestě od rádia k reprákům nějaký origo zesilovač který je třeba špatně uzemněný(odpojené repro od rádia a stále pískají), ale v kufru nic není. Kdysi jsem někde četl že Touring míval nějaký malý zesilovač za kaslíkem spolujezdce, ale to se mi moc nezdá. Díky za každou radu