Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 help - nejdou okna a cetrál

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MSUO
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MSUO »

hojec...řeším problém s kámošovou E36kou a už nevím kudy kam.
Ze dne na den přestalo jít stahování oken, a centrální zamykání. Jedná se o 320i první eletrika s jednotkou ZVM (91-94). Veškeré pojistky a jednotka v pořádku, měnil jsme za svou. I když na jednotku přivedu impulz přímo na konektoru, tak nic. Jako by byla mrtvá. Další projev závady: občas náhodně podivně bzučí cosi z budíků, jakoby chtělo přepnou relé (zni to tak), při spuštění blinkrů, nebo i samovolně náhodně, i při vyplém zapalování. Do dveří zatékalo, ale vše jsem vysušil. Vím, že to zní nepochopitelně, ale jeden den okna šli. Zničeho nic fungovali, jednu jízdu. Akorát nešel automatickej dojezd oken, při krátkém stisku tlačítka. Navíc šli i při vyplém zapalování. Auto stálo hodinu, od další jízdy o5 mrtvé. Centrál nejde celou dobu. Ani klíčkem ani dodělávaným DO který dává přímo impulz jednotce. Chystám se vzít své auto, a zkoušet měnit vše co půjde. Od relétek, jednotek po budíky, ale nevím jestli to k něčemu bude. Viděl bych problém s kabeláží, nebo upadlá kostra...Ale nikde jsem nic nenašel.
Pomalu začínám věřit na duchy..:-)

Kdyby někdo řešil stejný problém, poraďte. Každý nápad dobrý. Necítím se na proměřování kabeláže kabel po kabelu.

Díky a hojec Mirek s UO
jarda
Klubové ID: 1426

#2 Příspěvek od jarda »

A proč neproměřit kabeláž kabel po kabelu? Určitě je to jednodušší než vyměňovat jednotky. Změř si na jednotce ZVM, na zámcích, oknech a spínačích napájení, zem a signály a musí na Tebe vypadnout v čem je problém... obávám se že líp Ti asi nikdo neporadí..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Leveler »

Hele ještě si vem schéma k tý jednotce centrálu a mrkni kde všude má jít do tý jednotky 12V mě nešlo 12V do pinu č.3 a proto nefungoval centrál..Proměřte všechny ty piny a někde tam nebude štává.

Potom jsem řešil proč mě nejde centrál přez klíč a zjistilo se, že z ničeho nic se ztratilo 12V co vede k zámku.Takže v obouch případech jsme vzali 12V někde jinde.

Pojistky jsem měl taky všechny okej..A pokud Vám nejdou okna tak se k těm oknum klidně mohla taky ztratit elektrika..

Ted otázka kde došlo k přerušení?
Káble v kufru jste určo kontrolovaly že?
Jinak pokud ty okna byly doděláváný tak pojistka by mohla být za delkem pod řidičem ještě.Tam mám svojí pojistku od oken.
Ještě může být cvaklej nebo zaoxidovanej kabel co je v pantu u předních dvěří v takovým tom konektoru tak na to mrkni ok?

Snad Ti aspon náká rada pomůže
Foldas

#4 Příspěvek od Foldas »

nadzvedni koberec u řidiče pod tím plastovým deklem jsou plusove svorkovnice jak od oken tak od signalu pro jednotku centralu teď jsem to řešil nedavno na jedne e36 do které zateklo
MSUO
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MSUO »

dík za rady...jestli bude o víkendu lepší počasí, pustím se poradně do toho...a uvidíme..:-)....zatím čus a dík
MSUO
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MSUO »

hojec....už je to dost dlouho co jsme zakládal toto téma.
mohlo by vás zajímat včem byl problém.
Po měření kolem ZVM II, jsem nevěděl už kudy kam, nakonec jsme rozebral pojistkovou skřínku, a začal řešit kabeláž.
Neseděl mě pořád počet kabelů. Napětí ve skřiňce bylo, ale na ZVM ne. Nakonec po demontáži předních sedadel, a oddělání koberce. Našel jsem schovanou svorkovnici na podlaze, samozřejmě auto bylo totálně mokré, koberce nasáklé, díky čemuž byla svorkovnice total. Opravdu bych nečekal že bude schovaná v těchto místech. Foldas měl pravdu. Škoda že jsme si jeho příspěvku nevčiml....:-D
Ale vyřešeno.
třeba se tato informace bude někomu hodit.
Ať se daří Mirek S UO
Odpovědět