Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

proteka strecha cabria E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
veselyt

#1 Příspěvek od veselyt »

Zdravím, mám problém u mého cabria E36 přesně v rohu u řidiče kde se spojuje střecha a A sloupek za deště kape téměř teče voda přesně mezi těsněním. Ač se zdá že je to tam lépe utěsněno než na druhé straně (blíže a více u sebe) co se týče vizuálně tak na obou stranách ta těsnění vypadají stejně... ani na jedné straně není nic tvarově jiné atp... je tam jen malá prasklinka na těsnění na střeše co se fyzicky dotýká těsnění nad A sloupkem ale naprosto stejné je to i na druhé straně kde je to bez problémů... je nějaká možnost že je to nějakým špatným nastavením střechy nebo tak něco a je tu někdo kdo by si s tím dokázal poradit? dělá mi to docela potíže...

díky
3er_Cabrio_E36

#2 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Zdarec,

jestli je to mezi střechou a A-sloupkem (rámem čelního skla) tak to je nejspíš "únavou" těsnění buď na střeše nebo na A-sloupku. Pokud máš finance, můžeš zkusit koupit v BMW nové, ale bojím se, že to bude dost drahé (4500,-/ks pro A-sloupek). Nebo to můžeš zkusit pořešit neutrálním průhledným silikonem. Štelování střechy bych si nechal až jako poslední možnost.
veselyt

#3 Příspěvek od veselyt »

no je tam taková prasklinka na tesnení které fyzicky doléhá na A sloupek v tom rohu ale jak jsem psal stejná je i na druhé straně a je to tam bez problémů...:-( není třeba "něco" co by se dalo fyzicky přilepit či jinak "přimontovat" na ten spoj těsnění a ještě více by to upevnilo ten spoj? a ten silikon myslíš nanést na tu styčnou plošku těsnění nebo teď myslíš tu prasklinku co jsem zmiňoval?
3er_Cabrio_E36

#4 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Myslím, že problém nebude v té prasklině na těsnění střechy. Zkusil bych ten silion dát na tu styčnou plochu střechy a A-sloupku/rámu okna. Za čerstva bych natáhl střechu ať se to vytvaruje a zkus jak to těsnění. Když to nepomůže nebo se ti to nepovede hezky, můžeš silikon odstranit. Nebo jestli jsi odněkud od Ostravy, nechám tě kouknout na moji střechu :)
veselyt

#5 Příspěvek od veselyt »

bohužel z druhého konce republiky... ale se silikonem snad ještě umim tak vyzkouším tohle a když to nepomůže tak se zase zajdu pohádat na invelt (PS: to tesneni za tech 4,5tis je myšleno konkrétně jaké u toho A sloupku? střechy co se stýká s rámem okna nebo tesneni od strechy smerem dolů po A sloupku)... Zatím DÍKY;-)
3er_Cabrio_E36

#6 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Jo, těsnění co jde po sloupku dolů s s "vaničkou" navrchu č.1 na obrázku: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=40
Odpovědět