využiju tohle téma k mému problému. Když jedu mírně do leva při rychlosti 120km a výš tak mi mírně vibruje volant. Když volant srovnám či jedu-li do prava tak vibrace přestanou. Má někdo tucha? Nechal jsem si vyvážit přední pneu a pořád stejný výsledek :/
Taky mám podobný problém tak toto vlákno využiju...není to úplně stejné jak se tady píše.. Mě mám pocit v předních kolech začalo vibrovat ale ne při některých rychlostech ale pořád, po rovině a v zatáčkách o to víc. Do volantu se podle mě nic moc nepřenáší ale prostě celej ten předek sebou jaksi trhá a vibruje...ze dne na den...při brzdění to nedělá.. Čím by to mohlo být?
Takže moje vlastní zkušenost na E36 320i sedan r.v.97 s X-brace - kontrola podvozku po zimě:
1. Špatná jedna tyčka řízení - vyměněna kompletně vč. čepu, druhá strana OK, zbytek podvozku taky
2. Diagnostikována vůle na hřebenu řízení
3. Po nandání letních gum 225/50 r16 auto neskutečně tahá do stran v kolejích a je nestabilní, hlavně na přední nápravě. Dále se objevují v rychlostech 130 - 150 mírné vibrace ve volantu
4. Objednána a namontována originál repasová sada řízení (cca 1800 bez DPH), všechny problémy jako zázrakem zmizely, auto je stabilní i v kolejích, žádné vibrace
Ještě ten postup vyskouším na 316i E36 r.v.93, kterou mám taky doma a dám vědět, jestli to pomohlo i tady
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Právě že jsem to tam na první pokus nenašel, tak jsem si řekl o odkaz Najít pak to samé na jiné auto už je easy..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
tak mi to začíná taky kopat do rukou čím dál víc, dneska už jsem chytal nervy...při brždění to je nejsilnější tak mezi 40-60 km/h pak už to zase zmizí ale dneska už jsem začínal i slyšet nějaké zvuky, takové ťukání o rychle frekvenci...nevím jestli naprd kotouče nebo to háže s nějakým silentblokem nebo čepem...prosím o rady
zkoušel jsem točit tím předním kotoučem jen tak rukou a tak střídavě to šlo lehce a střídavě to třelo o destičky...znamená to že jsou zkroucené? štve mě to protože nemají moc najeto. Ale stejně mi vrtají hlavou ty rychle ťukající zvuky když brzdím...
Jjjj.to jsou vnejsi cepy rizeni.Pred mesicem jsem mel to sami, kdyz jsem jel vic jak 120 tak to zacalo neuveritelne hazet.Tak jsem koupil cepy a nesli zaboha ven, tak jsem letel pro cely ramena a je to ready...
Bzuker píše:zkoušel jsem točit tím předním kotoučem jen tak rukou a tak střídavě to šlo lehce a střídavě to třelo o destičky...znamená to že jsou zkroucené? štve mě to protože nemají moc najeto. Ale stejně mi vrtají hlavou ty rychle ťukající zvuky když brzdím...
Ze kotouč v jednom místě jde ztuha je běžná věc. Jelikož je mírně zvlněnej už z výroby. Kvůli tomu, aby po odbrždění rozhodil brzdové destičky a tim pádem se destičky vrátily na své místo a dál nebrzdily. Takto nás alespon učily ve škole pokud si to obře pamatuju.