Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

brzdy z m3 na 2.8

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrh
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od petrh »

ahoj pravě jsem zaplatil komplet brzdy z e 36 m3 3,2 a chci je napasovat na e36 328,udajně tam potřebuji snad jen nějakou podložku 0,5mm (nemám k tomu origo těhlice) :( mužete mi někdo pls poskytnout vic info načrtek a z jakeho materialu se ma ta podložka udělat? :wink:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

co dat hledat?
“Ability is what you're capable of doing.”
petrh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od petrh »

hledat jsem použil jako první boužel při pokusu jit na další stránku vysledku vyhledávani se mi ukaže ;Žádné téma nebo příspěvek nebyl nalezen dle zvolených kritérií.takže jsem chtěl požádat někoho kdo ma stím zkušenost o radu,protože pokud ja vím a mužu poradit tak mi to uděla radost :)
John112
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od John112 »

petrh píše:hledat jsem použil jako první boužel při pokusu jit na další stránku vysledku vyhledávani se mi ukaže ;Žádné téma nebo příspěvek nebyl nalezen dle zvolených kritérií.takže jsem chtěl požádat někoho kdo ma stím zkušenost o radu,protože pokud ja vím a mužu poradit tak mi to uděla radost :)

Jestli si to téma ještě nenašel, tak se zeptej člena: Trhyy, ten ma ve 328i brzdy z emka, ted nevim ale z jakyho. Je v klubovejch autech.
Bobra2

#5 Příspěvek od Bobra2 »

ahoj, kdysi jsem to řešil, nejjednodušší je sehnat přední těhlice z m3 a pasuje to tam ok, bez jakýchkoliv dodělku, pouze nasadíš a jedeš, zadek je bez problémů, tam se nic neřeší, pouze se to přehodí. Já jsem kdysi kupoval ty těhlice v origo bmw vysoké mýto, stáli 14 tis. teď už by to snad mohlo být i levnější, nebo zkus vrakáče, případně je možná seženu i já. kdyžtak sz
petrh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od petrh »

zatím Bobra2 a John112 dík za info :wink:
all

#7 Příspěvek od all »

no ted to dělal kamarád, na 2.8l dával brzdy z M3 3.2 prý jen vyměnil ten držák brzdného válce a zbytek nechal jak byl, dal kotouč a normálně to sedí...bez žádného dalšího upravování. pro více info bud wincent a nebo tukan...
all

#8 Příspěvek od all »

Takže oprava, dneska jsem to dělal na autě.
M3 má na tehlici více vyosený unašeč. Jsou dve možnosti to kompenzovat.

1. dát podložku pod brzdový kotouč ( cca 5-6mm )
2. ubrat dosedací plochy třmenu, kde jsou ty šrouby.

osobně jsem pro jednoduchost volil druhou variantu. na fréze jsem ubral 6mm a po nasazení jsem měl kotouč přesně uprostřed.

dodám i foto.
petrh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od petrh »

ještě je možnost 3
3. nějaká ne náročná uprava těhlice :D
Nechal jsem to na zručnějším a použil možnost
1.vysoustružil ze starych kotouču 5mm podložku za new.kotouče at se mužou pořadne přitahnout přes otvory na šrouby a ktomu se musela udělat jeste 2mm podložka pod! kotouč byla tam trošku vule je to pomaly konec naboje,použil odpovidajíci material tak je to v pořádku,všechno funguje jak má jenom mi na palubovce svíti obložení brzd nebo co to je? všechno je zapojené dobře až pojedu kolem servisu necham vymazat ,foto taky dodám (kamoš je zručny ,ale s pc si vubec nerozumí)
pokud se dozvím vic o možnosti 3 možna ji ještě necham udělat

:) jinak děkuji ještě Hanzovi ktery mi poradil přes icq
Odpovědět