Abych pravdu rek, tak kamarada (mechanik znaly BMW) segra si to koupila z nemecka dovezeny a nekolik mesicu na to se musela shanet nova hlava, takze asi tak, jinak ten motor vypada stejne jako klasicky sestivalcovy TDSo jen tomu chybi dva valce
ok díky zajímám se o to jako o eventualní služební auto takže že to nejede mi zase nevadí to si vynahradím v e46 double vanos
ještě jestli víte někdo něco o spotřebě tak se prosím podělte díky
mel jsem 318 tds v compactovi najzdil jsem s tim 18 000 km za 2 roky.. a uz po 4 000 co jsem to mel jsem musel vymenit motor neco s klikou myslim ale jinak v touringovi bych tento motor nemohl predstavit je to moc slaby pro bavo. Navic myval jsem s tim problemy hlavne s turbem (jako kazda ropa). a spotreba byla cca 6-7l/100km, kdyz to chces do prace tak predpokladam ze chces toura nebo saloona, tam bych to videl o litr navic
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Mno spotřeba skoro stejná jak 2,5, výkon skoro poloviční a na 99% natrefíš na uhoněný auto. On ten motor sám o sobě není taková past jak se tu píše, ale musíš počítat že je to starší auto, tj hodně najeto, víc majitelů a většina z nich tomu dávala kartáč aby to trochu jelo, takže ten motor logicky musí být nadměrně opotřebený a z toho vyplývá jeho "nadměrná poruchovost"...
Mám ho 5 let najel jsem 70 tis km, teď je na tachecu 230 000. Na motor jsem nešáhl krom žhavičů a nějaká ta kladka. Jezdím v něm káždý den do hokny a nikdy žádný problém. Spotřeba 6,5 - 7. To asi dřív zhnije kastle .
Brácha má 318TDS v touringu,kupoval to před 5roky dovoz z Německa, mělo to najetejch 1450000km nyní má 231000km a kdyby se nám nepovedlo při přetěsnoňování čerpadla něco zkur.... tak si to nemůže vynachválit,mění jen běžný věci jako na každým autě,nechal si to čipnout na 85kW,dal sportovní filtr a spotřeba nejvíc 7,0LITRŮ!!! jinak průměrku má kolem 6 a to jezdí svižněji a už to není takovej lenoch, záleží takya jak se o to kdo dřív staral, na závodění to není ale pro běžnej provoz myslím si, že slušný, ale každej může mít svůj názor, já mám jen ten POZITIVNÍ