Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 coupe problém s okny

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
boss1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od boss1 »

Majkl328 píše:Já mám přesně taky stejnej problém, taky mám coupe a nefunguje mi okno u řiďiče.. Kolikrát kdyz tlačítko držím tak ani tak to okno nevyjede.. pak zase někdy jo.. Už sem zkoušel odpojit baterku, aby se to srovnalo, ale nic. Slyšel sem, že to je chyba v jednotce. Ale zkusím teda taky buď promazat, nebo vyměnit.

ja mam zase jinej problem.u spolujezdce zase musim jakoby prerusovane mackat na tlacitko aby to sjelo nebo vyjelo.jinak to nejde.taky nechapu cim to.tlacitko vymenit nepomohlo
balda88
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od balda88 »

já mám zase jinej poznatek, taky se mi to stávalo a po čase mi praskla stahovačka, sehnal jsem jinou a bylo vše v pohodě
John112
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od John112 »

Měl sem stejnej problém, když sem stáhl okno, tak nevyjelo nahoru. Byl zničenej pastorek u motoru. Jednoduše se urvaly nějaky zuby a nějaky tam jestě jsou, takže to má za co brát. Postupně to přestane jezdit uplně. Taky sem to vytahoval "rukou". Jediná možnost byla vyměnit celou stahovačku. Je to jednoduchy, ale zdlouhavý, kdyby si to dělla, tak klidně napis nebo zavolej, ještě si to pamatuju. Jo a kdyžtak bacha na ruce. :D
toman112
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od toman112 »

John112 píše:Měl sem stejnej problém, když sem stáhl okno, tak nevyjelo nahoru. Byl zničenej pastorek u motoru. Jednoduše se urvaly nějaky zuby a nějaky tam jestě jsou, takže to má za co brát. Postupně to přestane jezdit uplně. Taky sem to vytahoval "rukou". Jediná možnost byla vyměnit celou stahovačku. Je to jednoduchy, ale zdlouhavý, kdyby si to dělla, tak klidně napis nebo zavolej, ještě si to pamatuju. Jo a kdyžtak bacha na ruce. :D
tohle se měl otevřený a tam bylo všechno v pořádku
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od HanzE3 »

už jsem řešil oba problémy:

- jak zaseknutí a popojetí zpět - zkroucená stahovačka, každopádně teď to může být mrazama. (když jednotka zjistí zatížení mechanismu, popojede okno dolů - to je kvůli tomu, když by si někdo přiskřípl prsty, tedy prý.

- popojíždění okna jen po částech, cca 1,5cm, špatný vypínač pro stahování oken.
boss1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od boss1 »

HanzE3 píše:už jsem řešil oba problémy:

- jak zaseknutí a popojetí zpět - zkroucená stahovačka, každopádně teď to může být mrazama. (když jednotka zjistí zatížení mechanismu, popojede okno dolů - to je kvůli tomu, když by si někdo přiskřípl prsty, tedy prý.

- popojíždění okna jen po částech, cca 1,5cm, špatný vypínač pro stahování oken.

k tomu sjizdeni po castech. zkusil jsem zamenit tlacitko a stejne to slo po castech...
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od HanzE3 »

tak já měnil asi 4, než to začalo fungovat, ale chyba může být i jinde...
boss1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od boss1 »

HanzE3 píše:tak já měnil asi 4, než to začalo fungovat, ale chyba může být i jinde...

no ja teda spis zamenil to funkci ze strany ridice za to jak stahuje po castech u spolujezdce. neni treba mozny ze musi byt obe vymeneny?
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od HanzE3 »

tlačítka jsou pro obě strany stejné
kaitein
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od kaitein »

tak ja mam ten stejny problem - dolu jede normalne a nahoru se mi sekne ve 2 mistech,uz jsem taky menil ty silonove jezdce, mazal jsem ale nepomohlo, mozna je to hloupost ale v knize ,,jak na to" je nejaky postup jak to okno seridit, jak jsem tak na to cumel je to celkem maturita :)
toman112
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od toman112 »

kaitein píše:tak ja mam ten stejny problem - dolu jede normalne a nahoru se mi sekne ve 2 mistech,uz jsem taky menil ty silonove jezdce, mazal jsem ale nepomohlo, mozna je to hloupost ale v knize ,,jak na to" je nejaky postup jak to okno seridit, jak jsem tak na to cumel je to celkem maturita :)
myslím že to seřídit nepomůže mám takový pocit že so to okno jaksi šprajcuje v těch dveřích
kaitein
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od kaitein »

mi to dela taky ve dvou mistech se to okno jakoby zasekne, ale pokud by vyjizdelo pod spatnym uhlem mohlo by se sekat, nevim zkusim to jeste seridit a dam ti vedet jestli to pomohlo, dneska se toho mozna chytnu jestli vyjde cas
xmn

#33 Příspěvek od xmn »

K tem oknum, co jedou po 1,5cm - jsem nasel na webu - chce to prej dat na puvodni misto nejakej krouzek v motorku stahovani - kdo umite anglicky, tak lip prelouskate, nebo pouzijte google translator. http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ost2637622
toman112
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od toman112 »

xmn píše:K tem oknum, co jedou po 1,5cm - jsem nasel na webu - chce to prej dat na puvodni misto nejakej krouzek v motorku stahovani - kdo umite anglicky, tak lip prelouskate, nebo pouzijte google translator. http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ost2637622
many people have window problems with e36 when their windows roll up or down by half an inch at one time.
the window motor has motion sensor inside which takes info from magnetic ring that is on motor shaft. for some reason this ring dislocates and sensor gets no info so motor drive circuit thinks its stuck.
all you have to do is to open motor and relocate this ring. on sedan it can be done without taking window mechanism apart ( and drill rivets) on coupe you have to take mechanism on table.
magnet ring is marked red and red arrow points toward its place where its have to be
překlad z Google
známé okno problém:
Mnoho lidí má problémy s e36 okno, když jejich oken roll nahoru nebo dolů o půl palce najednou.
okna motor má pohybový senzor, uvnitř kterého se údaje z magnetického kroužku, který je na hřídel motoru. z nějakého důvodu tento prsten dislocates a čidlo žádné informace, takže motorového pohonu obvodu myslí jeho přilepená.
Vše, co musíte udělat, je otevřít motor a přemístit tento prsten. o sedan tak lze učinit, aniž by okno mechanismus sebe (a vrtací nýty), o kupé, musíte vzít mechanismus na stůl.
magnet kroužek je označen červenou a červená šipka ukazuje k jeho místo, kde mají být jeho
cshooter

#35 Příspěvek od cshooter »

Taky sem tento problém řešil, koupil sem dveře za 200,- vykuchal a dal nový střeva a v poho.
Sprite

#36 Příspěvek od Sprite »

Dnes jsem vyměnil ty silonový jezdce a okno asi 30x vyjelo samo bez zaseknutí. :wink: Až už jsem vše složil zpět a naposledy s ním vyjel před odchodem z auta, tak se zase seklo v poslední třetině :evil: Nicméně mám dotaz. Jak jsem s ním pořád vyjížděl a sjížděl, tak se mi 2x stalo, že se to cely nějak "vyplo" a nešlo třeba 20 vteřin nic dělat. Prostě to vůbec nereagovalo na tlačítko. Po těch 20ti vteřinách zase začalo vše fungovat. Tak se chci zeptat, čím to mohlo být?.. Napadlo mě, jestli není v motorku nebo někde nějaká pojistka proti např. přehřátí nebo nevím :oops: Díky za odpověď.
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od sa-tan666 »

cau tomanovy pomohla vymena jezdcu a vyciteni motorku 8) a namazani
jarin36

#38 Příspěvek od jarin36 »

Ja mam zese takovy problem, ze kdyz mi okno sjede uplne dolu tak musim tlacitko drzet aby mi okno vyjelo zase nahoru. Ale staci nechat okno jen milimetr vytazene a macknutim tlacitka okno bezproblemu,automaticky vyjede nahoru. Jakoby se tim ze moturek okno stahne az dolu, v ŘJ nejak vyrusila ta funkce automatickeho vyjeti okna a ja musim jak k..kot drzet to tlacitko az na horu. Neda se to nejak poladit? :wink:
jarin36

#39 Příspěvek od jarin36 »

:?: jak teda fungujou ty dojezdy , jsou tam nejaky koncaky bo co? Nebo melu kraviny? :lol: Typuju ze je to nekde v tom moturku, a nesmi zde chybet ani ridici jednotka, aby to nebylo tak jednoduchy :D
John112
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od John112 »

Dojezdy maji takový čídlo, kdyz otevřes dveře a podiváš se do místa, kde se "zahákne" zámek dveři k autu. Nevim jestli rozumiš, prostě zákem, ne to misto kam se strká klič, ale kde se to doopravdy zamkne. :) Tak je tam takový spínač, mužes ho i ručně zmáčknout a uvidiš jak okno poskočí nahoru. Teda jestli ses ptal na tohle.
Odpovědět