Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vymazání oil servis na e 90

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
rosi

#1 Příspěvek od rosi »

nazdárek hoši potřeboval bych poradit s vymazáním servisního intervalu oleje na nové e90,r.v.2005,hledal jsem to všude ,ale našel jsem jen vymazání po rok 2000 o nových bmw ani slovíčko.Můžete mi poradit????????
Maslista

#2 Příspěvek od Maslista »

mám pocit, že u e90 už pomůže jen BMW servis.. benzínový motory dokonce nemají ani měrku na olej.. a vše měří elektronika.. :roll: .. v tomto směru zlatá e46 tu si člověk ještě může dělat sám v garáži...
rosi

#3 Příspěvek od rosi »

tak že díky hned jsme si to myslel že tady pomůže jen bmw servis,bohužel mají všichni volno až do nového roku,tak že si počkám.
Sensei_Jirka

#4 Příspěvek od Sensei_Jirka »

jj, měrku na olej soudruzi z NDR jaksi zapomněli dodat
janzat

#5 Příspěvek od janzat »

jde to snadno přes BC, pokud by to ještě někoho zajímalo...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Zkus tohle
1. Zastrčit mejdlo, aby se rozsvítily kontrolky
2. Zmáčknout tl. START
3. Zmáčknout a držet tl. nulování denního počitadla kilometrů. Po 5 - 10 vteřinách držení by se mělo zobrazit servisní menu.
4. Krátkými stisky tl. nulování denního počitadla kilometrů najet na položku, kterou chceš nulovat.
5. Dlouhým stiskem tl. nulování denního počitadla kilometrů vyvolat možnost resetování.
6. Krátkým stiskem tl. nulování denního počitadla kilometrů vynulovat položku.
7. Vyndáním mejdla ukončit servisní menu
8. A to je fertig, čertik Bertik.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

Dělá se to tlačítky na palubce.
Mirda328

#8 Příspěvek od Mirda328 »

jj dela taky jsem to delal... diagnostika neni potreba :wink:
janzat

#9 Příspěvek od janzat »

Vlasta píše:Zkus tohle
1. Zastrčit mejdlo, aby se rozsvítily kontrolky
2. Zmáčknout tl. START
3. Zmáčknout a držet tl. nulování denního počitadla kilometrů. Po 5 - 10 vteřinách držení by se mělo zobrazit servisní menu.
4. Krátkými stisky tl. nulování denního počitadla kilometrů najet na položku, kterou chceš nulovat.
5. Dlouhým stiskem tl. nulování denního počitadla kilometrů vyvolat možnost resetování.
6. Krátkým stiskem tl. nulování denního počitadla kilometrů vynulovat položku.
7. Vyndáním mejdla ukončit servisní menu
8. A to je fertig, čertik Bertik.

That's it !
lukasv23

#10 Příspěvek od lukasv23 »

Ahoj, tak s tim tedka trochu bojuju...

Zastrcim klic
Zmacknu start
Pockam az se vykeca
Zmacknu denni pocitadlo kilometru nabehne vykricnik, pak nabehne cerveny obrazek oleje (ten chci vymazat)

A ted jsem v riti :-(
Kdyz mackam kratce tlacitko denniho pocitadla, tak se nic nedeje, kdyz ho podrzim dlouze, tak pak nabehnout nejake divne udaje, nejakej fenstr, kodierdate, atd, ale tam s tim nic moc uz udelat nejde...

Mozna delam neco spatne, jen nevim co.
E90, 330D, 2007, iDrive,....

Moc diky za jakoukoliv radu
SpookyKT
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od SpookyKT »

lukasv23 píše:Ahoj, tak s tim tedka trochu bojuju...

Zastrcim klic
Zmacknu start
Pockam az se vykeca
Zmacknu denni pocitadlo kilometru nabehne vykricnik, pak nabehne cerveny obrazek oleje (ten chci vymazat)

A ted jsem v riti :-(
Kdyz mackam kratce tlacitko denniho pocitadla, tak se nic nedeje, kdyz ho podrzim dlouze, tak pak nabehnout nejake divne udaje, nejakej fenstr, kodierdate, atd, ale tam s tim nic moc uz udelat nejde...

Mozna delam neco spatne, jen nevim co.
E90, 330D, 2007, iDrive,....

Moc diky za jakoukoliv radu

Třeba ti helpne tohle: http://www.youtube.com/watch?v=k3GiIdy5Dto
lukasv23

#12 Příspěvek od lukasv23 »

Zafungovalo, moc diky. Jsem se snazil to tam nabusit pres to nulovani denniho pocitadla kilometru a ono se na to musi pozit ovladani palubniho PC...

Jeste jednou diky!
tpsenda

#13 Příspěvek od tpsenda »

Moc prosím o radu, nevíte někdo jak vyresetovat service u E91 330I? Hlasí mi to výměnu brzdové kapaliny, tu jsem vyměnil, a teď bych potřeboval resetnout service. Tento způsob nefunguje http://www.youtube.com/watch?v=k3GiIdy5Dto . Pokud to dělám podle tohoto návodu rosvítí se mi v oranzovém pozadí vykřičník a nikam jinám se nedostanu. Poříd tam je oranžový vykřičník. Nevíte někdo jak na to? Děkuji za radu...
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TOPCAR »

Přijeď k nám do servisu a na počkání Ti to vynuluji přes diag. :D
BudVlad

#15 Příspěvek od BudVlad »

Proč řešíte vynulovábí sevisu u E90? Servis je 5 let zdarma, minulý měsíc mi zdarma měnili brzdovou kapalinu. Kromě toho postupu vynulování, který tady byl popsán se také dá celkem levně na eBay koupit zástrčka do OBD na vynulování.
Obrázek
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od TOPCAR »

On ten zmíněný servis není zdarma! Jedná se o položku v ceníku (stejně jako nadstandardní výbava), která se běžně vyškrtává, když se konfiguruje nový vůz. Cena vozu je nižší a z pohledu klienta má svobodnější volbu při rozhodování, kam svěří svůj vůz do servisu (např. když není spokojen s poskytovanými službami). A taky v servisním balíčku je obsažen pouze opravdu nutný základ pro provoz vozidla. Ale jinak dobrý marketingový tah. :D
BudVlad

#17 Příspěvek od BudVlad »

TOPCAR píše:On ten zmíněný servis není zdarma! Jedná se o položku v ceníku (stejně jako nadstandardní výbava), která se běžně vyškrtává, když se konfiguruje nový vůz. Cena vozu je nižší a z pohledu klienta má svobodnější volbu při rozhodování, kam svěří svůj vůz do servisu (např. když není spokojen s poskytovanými službami). A taky v servisním balíčku je obsažen pouze opravdu nutný základ pro provoz vozidla. Ale jinak dobrý marketingový tah. :D

Když jsem auto kupoval v ceníku tato položka nebyla a z celkové ceny jsem dostal 10% slevu. Považoval jsem sevis zdarma jako samozřejmost, u předešlých BMW jsem servis vždy dostal (BMW Card) myslím již od roku 1990. Bylo to ale v NA kde ten servis kreje daleko víc než zde.
Obrázek
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od TOPCAR »

Ano, máš pravdu. V roce 2008 tato zmíněná položka nebyla oficiálně v ceníku. V tomto roce jsem to řešil několikrát a vždy jsem musel koukat na otrávený xsichty, jak jsem si dovolil říct, že nechci hrát jejich marketingovou hru. Ale nakonec jsem si odečet vydupal. U kterého dealera jsi vůz kupoval?
BudVlad

#19 Příspěvek od BudVlad »

Auto jsem kupoval v Budějovicích, ale měl jsem nabídky i z Prahy a Brna. Málem jsem koupil auto v Kanadě, kde by to bylo podstatně levnější, ale v roce 2008 se tam nemohl objednat M packet a motor je stále N52.
Obrázek
Killca

#20 Příspěvek od Killca »

koukam cenne rady k resetu :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět