Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E 46 M57D30 při otáčkách nad 3000 ot/min motor v nouzáku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maaaniak

#1 Příspěvek od Maaaniak »

Zdravím kluci

Chtěl bych Vás tímto poprosit o radu. Když auto vytočím nad tuto hodnotu motor skočí do nouzáku. Taky bych měl říct, že důvod vím, ale neznám příčinu ( tu nejvíc pravděpodobnou ) :evil: Kolem střiků je provalená nafta a skoro v ní plavou. Takže nový O - kroužky mě neminou... Na Atalu mi to vyhodilo u VSTŘIKOVÁNÍ vysoký tlak v rampě ovládání. Ten tlak je tam opravdu velkej. Minimum a Maximum je 441,6 až 593,7 a mě dává při 2722,28 ot/min už 915,66 Barů což je sakra hodně. Ti kdo víte o co jde poraďte prosím co byste vyměnili jako první...

Snímač tlaku na tlakovém vedení ( na liště )
Tlakový regulační ventil
Snímač tlaku na palivovém filtru

Jestli Vás napadá ještě něco napište pls.

P.S. Kdyby Vám k nějaké přesnější dedukci pomohlo ještě nějaký info tak poskytnu. Jinak CO JE TA RAMPA OVLÁDÁNÍ ? V OEM je to zase pojmenovaný jinak...

Zatím moc děkuju Michal
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Budeš mít vadný díl č. 20 nebo jeho elektrické zapojení je nefunkční. Ten ventil reguluje tlak vysokotlakého čerpadla. Rampa je ta společná lišta (č.7) - CommonRail, ze které jsou vstřiky napájeny palivem pod vysokým tlakem. Ventil č.8 na konci lišty taky snímá tlak, jenže ten hlídá ten minimální. Ty máš problém s MAX, takže hledej okolo (č.20).

Obrázek
Maaaniak

#3 Příspěvek od Maaaniak »

Moc Ti děkuju za poznatky, já měl za to, že na railu hlídá taky maximum. Tušil jsem, že bude v nepořádku nějakej ventil, ale jelikož to je můj první auťák s railem teprva se učím co a kam a proč ne tam... Zatím moc moc děkuju !!!
Odpovědět