Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 - pípá asi imobilizér

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kodl

#1 Příspěvek od Kodl »

čau,

když zasunu klíček do zapalování, ozve se dlouhý pípnutí, pak po nastartování motoru začne pípat asi tak 6x po dvanácti vteřinách, pak začne pípat rychleji - co pípnutí, to vteřina a pípne celkem 110x. Po celou dobu pípání bliká kontrolka (viz. foto) poblíž zapalování přesně do rytmu.Pak přestane. To vše jen když běží motor, ale je pravda, že včera jsem nastoupil do auta a jen jsem zasunul kíček do zapalování a taky to nějak pípalo, ale už nevím jak moc, pač jsem ho zas vytáh.
Auto je 323i rv. 97

Ještě mám na klíčích tenhle přívěsek (viz. foto) a nevím, na co to je.
Přílohy
tato kontrolka - bliká do rytmu pípání, je pod volantem asi ve výšce spínací skříňky zapalování.
tato kontrolka - bliká do rytmu pípání, je pod volantem asi ve výšce spínací skříňky zapalování.
imobilizer.jpg (28.55 KiB) Zobrazeno 1434 x
nevím, na co to je
nevím, na co to je
přívěsek.JPG (43.43 KiB) Zobrazeno 1434 x
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

to bude asi nakej dodelavanej imo, nebo neco takovyho
A ten privesek je čip, u nás na průmyslovce to kdysi pouzivali na otvirani vchodovych dveri (aktivace "bzucaku")
Kodl

#3 Příspěvek od Kodl »

tak ten asi nebude mít s autem nic moc společnýho co? Právě bych potřeboval vědět, jak se toho pípání zbavit a jestli to znamená nějakou zlou předzvězd, či je to jen banalitka
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maikl »

cece, to pipani bude asi mit nakou spojitost s tim cipem, zkus po zacnuti pipani prejet cipem pres ruzny casti uvnitr auta (predni sloupky, treba i pres tu vec pod volantem a tak) a uvidis co to bude delat :)
Kodl

#5 Příspěvek od Kodl »

okej, celý to s tím vobjedu a uvidí se - mnohdy taková činnost v mnohém pomáhá. Jenže mě zaráží, že byl na jednom kroužku s klíčkama od zapalování..., takže to musím odmotat, aby to bylo vůbec možný
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Slavisimo »

Tady ty cipy vetsinou maj pevny kovovy mistecko :-) rekl bych ze se to priklada k tomu bazmeku co je na prvni fotce...Prejizdeni palubky funguje u plastovych cipu napr sherlock a ruzny nahrazky..tohle se musi dotknout nejakyho urcityho...a kdyz nic tak to z toho vyskubni, je to k nicemu :-D
Kodl

#7 Příspěvek od Kodl »

tak ten chip mi k ničemu nepomohl, ale zjistil jsem něco nového. To pípání se totiž spustí i tím, že zapnu klíček, ale pak nezrychlí, ale přestane. Takže vlastně pípá jen v těch dlouhejch intervalech a ve chvíli, kdy to normálně zrychlí, tak to přestane.
A ještě něco, když to nahodím a hned se rozjedu, nepípá. Začne jen v případě, že zrychlím nad 20 km/h. Takže je idální jet asi vě minutky pomaličku a pak normálně zrychlím a neozve se ani pípnutí.
Pitrsh

#8 Příspěvek od Pitrsh »

no resil bych to asi tak, bezi to i pres pipani? jestli jo tak bych sel po pipaku nasel kabely a vsechno bych vystipal naka prasarna co nekoho napadla abby mu auto neukradli originalni imobilizer bohate staci
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Maikl »

tak me napadlo jestli to neupozornuje na nezapnutej pas :D
neci dodelavka..
Kodl

#10 Příspěvek od Kodl »

pásy mám vždy zapnuté. Ikdyž jedu jen kolem baráku. Nikdy totiž nevíš, na koho na silnici narazíš.

To vyštípání kabelů asi neproběhne - jsem na to zbabělej, tak radši přežiju pípání :lol:
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Slavisimo »

Kodl píše:pásy mám vždy zapnuté. Ikdyž jedu jen kolem baráku. Nikdy totiž nevíš, na koho na silnici narazíš.

To vyštípání kabelů asi neproběhne - jsem na to zbabělej, tak radši přežiju pípání :lol:
Tak ti davam tak mesic nez to zacnes resit :-D
Odpovědět