Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zapojení samostmívacího zrcátka e36
Konektor zrcátka má 10 pinů. U varianty s IR DO jsou zapojené všechny, u varianty bez pouze 3 pro samostmívání. Piny jsou číslované, tuším že první a poslední. Popis níže je pro variantu s DO, u varianty bez budou určitě sedět piny, barva kabelů nevím, ale nejsíš taky.
Označení pinů ( číslo pinu - barva kabelu od zrcátka ke konektoru - funkce ) :
1 - šedá - signál zpátečky
3 - červená - +12V
10 - hnědá - kostra
Signál zpátečky není nutné zapojovat, pokud je zapojený, tak funkce stmívání je vyřazena při zařazení zpátečky, nic víc. Napájení je samozřejmě spínané klíčkem, ne natvrdo.
Příště zadávej dotaz rovnou do příslušné sekce, jinak je to nepřehledné.
3 - červená - +12V
10 - hnědá - kostra
Signál zpátečky není nutné zapojovat, pokud je zapojený, tak funkce stmívání je vyřazena při zařazení zpátečky, nic víc. Napájení je samozřejmě spínané klíčkem, ne natvrdo.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Dan td píše:Konektor zrcátka má 10 pinů. U varianty s IR DO jsou zapojené všechny, u varianty bez pouze 3 pro samostmívání. Piny jsou číslované, tuším že první a poslední. Popis níže je pro variantu s DO, u varianty bez budou určitě sedět piny, barva kabelů nevím, ale nejsíš taky.
3 - červená - +12V
10 - hnědá - kostra
Díky.Omluva.
Pokud nemáš origo kabeláž k tomu zrcátku, tak není. V autě, kde zrcátko nebylo taky není. Originál je kabel od stropu pod nohy řidiče do svorkovnice. Vzhledem k tomu, že " kabeláž " jsou tři dráty s konektorem a stojí cca 1.300,- bez daně je jednodušší natáhnout A sloupkem spínaný plus z čehokoli - zrcátko má minimální odběr. A samozřejmě kostru, v případě zájmu i zpátečku. Na vyrobenou " kabeláž " dáš jako koncovky fastony a nacvakáš je do konektoru v zrcátku. Výhoda je, že to celé vyjde asi na deset korun. Stejně to není vidět.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Dan td píše:Pokud nemáš origo kabeláž k tomu zrcátku, tak není. V autě, kde zrcátko nebylo taky není. Originál je kabel od stropu pod nohy řidiče do svorkovnice. Vzhledem k tomu, že " kabeláž " jsou tři dráty s konektorem a stojí cca 1.300,- bez daně je jednodušší natáhnout A sloupkem spínaný plus z čehokoli - zrcátko má minimální odběr. A samozřejmě kostru, v případě zájmu i zpátečku. Na vyrobenou " kabeláž " dáš jako koncovky fastony a nacvakáš je do konektoru v zrcátku. Výhoda je, že to celé vyjde asi na deset korun. Stejně to není vidět.
Elektrika zrovna není muj obor,ale doufám,že někomu pomuže co jsi napsal.Ještě někoho najít,kdo to udělá.Jsi ochoten to zapojit,nebo nevíš o někom?
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám takový problém. Původní zrcátko bylo s DO a teď jsem si pořídil samostmívací s DO. Vyměnil jsem vnitřní elektroniku a už mi DO zamyká, ale problém je, že nestmívá. Díval jsem se na origo zapojení toho konektoru a nemám tam zapojen jen pin 1 a 9.
1 je jesné, to je zpátečka, ale ten 9 ? 3 a 10 zapojené jsou
Stmívání mimo auto funguje, to jsem zkoušel ... tak teď nevím
Nemáte někdo popis všech tech pinu ?
Díky za každou radu ...
1 je jesné, to je zpátečka, ale ten 9 ? 3 a 10 zapojené jsou

Stmívání mimo auto funguje, to jsem zkoušel ... tak teď nevím

Nemáte někdo popis všech tech pinu ?
Díky za každou radu ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky chlape. Od tebe bych tu radu nečekal
Už to funguje. Problém byl v selhání lidského faktoru
Z toho plyne, že mi sice nefunguje ten drátek zpátečky, ale jinak to bylo připraveno, takže stačilo prohodit modul DO uvnitř a namontovat ... Možná ještě dodělám vypínač na zrcátko aby se to dalo vypnout, ale to uvidím podle toho, jak se to bude chovat. Zatím super !! Teď jsem dojel v noci a nemá to chybu !!
Ještě jednou díky.

Už to funguje. Problém byl v selhání lidského faktoru

Ještě jednou díky.
-
- Kontaktovat uživatele:
leda že by pasovali z E39 nebo E38 možná i E32 je měla ale to možná kecam ale obavam se toho že doE36 pasovat nebudou a když ho tam nabastlíš tak to bude vypadat hrozně z duvodu jinyho tvaru skla ale jak řikam nikdy sem ty skla neporovnaval takže nevym jak vypadaj
každopádně origo se do E36 nedělali 

-
- Kontaktovat uživatele:
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Tak co, už ti to stmívá? Já právě řeším s jedním prodejcem na anglickém eBay, jestli to zrcátko, co prodává, je s radio dálkou... Asi mám nějakou omezenou slovní zásobu, ale "keyless entry system" se prej do E36 nedával, "remote control" taky ne... A po pátým mailu mi prodávající napíše, jestli náhodou nemyslím "remote central locking". Tak jsem asi tatar, nebo já nevím.
-
- Kontaktovat uživatele: