Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zapojení samostmívacího zrcátka e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
martas11

#1 Příspěvek od martas11 »

Zdarec.Nevíte někdo jak zapojit v interieru samostmívací zpětné zrcátko?Auto má puvodně obyčejné,model je e36.Díky moc za pomoc,nebo kontakt na někoho,kdo s tím má zkušenost.

Přesunuto z Technických dotazů. Dan td
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Konektor zrcátka má 10 pinů. U varianty s IR DO jsou zapojené všechny, u varianty bez pouze 3 pro samostmívání. Piny jsou číslované, tuším že první a poslední. Popis níže je pro variantu s DO, u varianty bez budou určitě sedět piny, barva kabelů nevím, ale nejsíš taky.
Označení pinů ( číslo pinu - barva kabelu od zrcátka ke konektoru - funkce ) :
1 - šedá - signál zpátečky
3 - červená - +12V
10 - hnědá - kostra

Signál zpátečky není nutné zapojovat, pokud je zapojený, tak funkce stmívání je vyřazena při zařazení zpátečky, nic víc. Napájení je samozřejmě spínané klíčkem, ne natvrdo.

Příště zadávej dotaz rovnou do příslušné sekce, jinak je to nepřehledné.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
martas11

#3 Příspěvek od martas11 »

Dan td píše:Konektor zrcátka má 10 pinů. U varianty s IR DO jsou zapojené všechny, u varianty bez pouze 3 pro samostmívání. Piny jsou číslované, tuším že první a poslední. Popis níže je pro variantu s DO, u varianty bez budou určitě sedět piny, barva kabelů nevím, ale nejsíš taky.
Označení pinů ( číslo pinu - barva kabelu od zrcátka ke konektoru - funkce ) :
1 - šedá - signál zpátečky
3 - červená - +12V
10 - hnědá - kostra

Signál zpátečky není nutné zapojovat, pokud je zapojený, tak funkce stmívání je vyřazena při zařazení zpátečky, nic víc. Napájení je samozřejmě spínané klíčkem, ne natvrdo.

Příště zadávej dotaz rovnou do příslušné sekce, jinak je to nepřehledné.

Díky.Omluva.
martas11

#4 Příspěvek od martas11 »

Dělal někdo tuhle výměnu?Díky.
Dan td

#5 Příspěvek od Dan td »

Já ji dělal :-)
martas11

#6 Příspěvek od martas11 »

Zrcátko totiž má ucvaknutý konektor a nevím,jestli pod stropnicí je nějaký protikus?
Dan td

#7 Příspěvek od Dan td »

Pokud nemáš origo kabeláž k tomu zrcátku, tak není. V autě, kde zrcátko nebylo taky není. Originál je kabel od stropu pod nohy řidiče do svorkovnice. Vzhledem k tomu, že " kabeláž " jsou tři dráty s konektorem a stojí cca 1.300,- bez daně je jednodušší natáhnout A sloupkem spínaný plus z čehokoli - zrcátko má minimální odběr. A samozřejmě kostru, v případě zájmu i zpátečku. Na vyrobenou " kabeláž " dáš jako koncovky fastony a nacvakáš je do konektoru v zrcátku. Výhoda je, že to celé vyjde asi na deset korun. Stejně to není vidět.
martas11

#8 Příspěvek od martas11 »

Dan td píše:Pokud nemáš origo kabeláž k tomu zrcátku, tak není. V autě, kde zrcátko nebylo taky není. Originál je kabel od stropu pod nohy řidiče do svorkovnice. Vzhledem k tomu, že " kabeláž " jsou tři dráty s konektorem a stojí cca 1.300,- bez daně je jednodušší natáhnout A sloupkem spínaný plus z čehokoli - zrcátko má minimální odběr. A samozřejmě kostru, v případě zájmu i zpátečku. Na vyrobenou " kabeláž " dáš jako koncovky fastony a nacvakáš je do konektoru v zrcátku. Výhoda je, že to celé vyjde asi na deset korun. Stejně to není vidět.

Elektrika zrovna není muj obor,ale doufám,že někomu pomuže co jsi napsal.Ještě někoho najít,kdo to udělá.Jsi ochoten to zapojit,nebo nevíš o někom?
Dan td

#9 Příspěvek od Dan td »

Kldině ti to zapojím, jen to máš ke mě cca 350 km. Jde o to, zapojit plus a mínus na piny, které jsem napsal, nic víc, to by měl zvládnout každý, kdo umí s multimetrem. Tomu by tyto informace měly stačit.
martas11

#10 Příspěvek od martas11 »

Dan td píše:Kldině ti to zapojím, jen to máš ke mě cca 350 km. Jde o to, zapojit plus a mínus na piny, které jsem napsal, nic víc, to by měl zvládnout každý, kdo umí s multimetrem. Tomu by tyto informace měly stačit.

SZ :lol:
DAV

#11 Příspěvek od DAV »

Mohu také pomoci. Máš to 80km.
David.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fatal Design »

Mám takový problém. Původní zrcátko bylo s DO a teď jsem si pořídil samostmívací s DO. Vyměnil jsem vnitřní elektroniku a už mi DO zamyká, ale problém je, že nestmívá. Díval jsem se na origo zapojení toho konektoru a nemám tam zapojen jen pin 1 a 9.

1 je jesné, to je zpátečka, ale ten 9 ? 3 a 10 zapojené jsou :(
Stmívání mimo auto funguje, to jsem zkoušel ... tak teď nevím :(

Nemáte někdo popis všech tech pinu ?

Díky za každou radu ...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Právě se v tom hrabu:

1 - zpátečka
2 - pojistka č. 7 (5A)
3 - pojistka č. 43 (5A)
4, 8 - diagnostická linka
5, 6, 7 - na jednotku centrálu
10 - kostra

Devítka neobsazena...
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fatal Design »

Díky chlape. Od tebe bych tu radu nečekal :wink:
Už to funguje. Problém byl v selhání lidského faktoru :) Z toho plyne, že mi sice nefunguje ten drátek zpátečky, ale jinak to bylo připraveno, takže stačilo prohodit modul DO uvnitř a namontovat ... Možná ještě dodělám vypínač na zrcátko aby se to dalo vypnout, ale to uvidím podle toho, jak se to bude chovat. Zatím super !! Teď jsem dojel v noci a nemá to chybu !!

Ještě jednou díky.
free53

#15 Příspěvek od free53 »

O tom vypínači jsem taky uvažoval, ale nedošlo na to a po půl roce jsem ještě nenarazil na situaci kdybych si řekl, a teď ho potřebuji.

Svatá pravda je kdo jednou skusí samostmívací nechce jinak .)

Mimochodem nevíte někdo jestli se dají sehnat samostmívací venkovní ?
capri
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od capri »

leda že by pasovali z E39 nebo E38 možná i E32 je měla ale to možná kecam ale obavam se toho že doE36 pasovat nebudou a když ho tam nabastlíš tak to bude vypadat hrozně z duvodu jinyho tvaru skla ale jak řikam nikdy sem ty skla neporovnaval takže nevym jak vypadaj :) každopádně origo se do E36 nedělali :)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Fatal: Proč bys nečekal, že ti poradím? Mám snad bejt uražená, že jsi ho vydražil ty? :lol:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Fatal Design »

Fx píše:Fatal: Proč bys nečekal, že ti poradím? Mám snad bejt uražená, že jsi ho vydražil ty? :lol:

Ale ne, dělám si srandu chlape ... vím že jsi v poho ... :cool2:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tak co, už ti to stmívá? Já právě řeším s jedním prodejcem na anglickém eBay, jestli to zrcátko, co prodává, je s radio dálkou... Asi mám nějakou omezenou slovní zásobu, ale "keyless entry system" se prej do E36 nedával, "remote control" taky ne... A po pátým mailu mi prodávající napíše, jestli náhodou nemyslím "remote central locking". Tak jsem asi tatar, nebo já nevím.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fatal Design »

Jasan už stmívá a ani jsem nemusel dodělávat drátky :) Bylo to skoro "hot swap" :)

No na "keyless entry system" bych ti taky napsal ne, protože ten klíč furt v ruce mám, ale "remote control" bych už asi pochopil :)
Odpovědět