Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 sedan centrál - BRNO strana č.2 další opruz-Elektrika
-
Leveler
- Klubové ID: 1133
- Kontaktovat uživatele:
Mám takovej nepříjemnej problém s centrálem.
Přestal mě kompletně fungovat centrál na autě.Jak přez DO, tak normálně přez klíč.Do auta se dostanu jenom přez řidičovi dveře (klíčem) a ostatní dvěře nejdou otevřit ani zevnitř.Když chci otevřit jakýkoliv dvěře ze vnitř, tak to nejde a jsou pořád zamčený.Ten čudlík jako by byl na gumě.Není tam žádnej odpor.Prostě když ho chci vytáhnout tak hned zajede dolu.A když chci zamáčknout aspon čudlík u řidiče tak to nejde a je jakoby na pérku a hned vyjede zase nahoru..Při tom cetrál ani neškytne..Cca před pár týdny se mě občas stalo to, že po stisku DO se mě auto odemčelo a hned zavřelo, ale to jsem přikládal těm mrazům a minulou sobotu se mě todle stalo poprvé, že jsem zmáčkl dálku a auto jen zablikalo a central byl trošku slyšet a auto se neotevřelo, ale po 2 pokusu už to vyjelo. Pak se mě to todle stalo ještě v uterý a od tý deby mrtvo a dycky jen zablikaj blinkry a centrál se ani nehne.Ale hlavně trošku nechápu že nejdou otevřit ty ostatní dvěře když se snažím vymáčknout ty čudlíky.
Jinak pojistky jsem ted okouknul a zdáli se být v pohodě, ale spíš jsem si říkal jestli nebudou přeštípnutý káble v kufru, ale ty jsou v pořádku, tak ted nevím co stím.V autě ted můžu jezdit jenom sám, pač se mě tam nikdo nedostane:(
Nevíte někdo co stím a nebo není tu někdo z BRNA, kdo by mě pomohl?
Asi réletáko v prdelce co?
Přestal mě kompletně fungovat centrál na autě.Jak přez DO, tak normálně přez klíč.Do auta se dostanu jenom přez řidičovi dveře (klíčem) a ostatní dvěře nejdou otevřit ani zevnitř.Když chci otevřit jakýkoliv dvěře ze vnitř, tak to nejde a jsou pořád zamčený.Ten čudlík jako by byl na gumě.Není tam žádnej odpor.Prostě když ho chci vytáhnout tak hned zajede dolu.A když chci zamáčknout aspon čudlík u řidiče tak to nejde a je jakoby na pérku a hned vyjede zase nahoru..Při tom cetrál ani neškytne..Cca před pár týdny se mě občas stalo to, že po stisku DO se mě auto odemčelo a hned zavřelo, ale to jsem přikládal těm mrazům a minulou sobotu se mě todle stalo poprvé, že jsem zmáčkl dálku a auto jen zablikalo a central byl trošku slyšet a auto se neotevřelo, ale po 2 pokusu už to vyjelo. Pak se mě to todle stalo ještě v uterý a od tý deby mrtvo a dycky jen zablikaj blinkry a centrál se ani nehne.Ale hlavně trošku nechápu že nejdou otevřit ty ostatní dvěře když se snažím vymáčknout ty čudlíky.
Jinak pojistky jsem ted okouknul a zdáli se být v pohodě, ale spíš jsem si říkal jestli nebudou přeštípnutý káble v kufru, ale ty jsou v pořádku, tak ted nevím co stím.V autě ted můžu jezdit jenom sám, pač se mě tam nikdo nedostane:(
Nevíte někdo co stím a nebo není tu někdo z BRNA, kdo by mě pomohl?
Asi réletáko v prdelce co?
-
Fx
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1705
- Kontaktovat uživatele:
Jaký RV je auto? Pokud potřebuješ odemknout auto, které je v double locku, jako první bych vyzkoušel sundat kastlík a pokud máš jednotku ZKE IV (rv auta 95+), tak na žlutém/fialovém konektoru (fialový je tuším od roku 97) X13253 poslat impuls 12V na pin 4.
Je to ten žlutý konektor s bílou pojistkou, ne ten velký spodní (ten je k EWS).
http://img203.imageshack.us/i/dscf0030x.jpg/
Máš zámky v ostatních dveřích? Přes kufr neodemkneš?
Je to ten žlutý konektor s bílou pojistkou, ne ten velký spodní (ten je k EWS).
http://img203.imageshack.us/i/dscf0030x.jpg/
Máš zámky v ostatních dveřích? Přes kufr neodemkneš?
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
U RV 92 je jednotka ZVM II, taky za kastlíkem. Připadá mi to, jako by jednotka nedostávala informaci o odemčení, nebo neodesílala pulzy dál do motorků, nebo že se kousl spínač double locku (máš dvoupolohový zámek, otočení do osminy kruhu je zamčení, do čtvrtky double lock - je slyšet ještě jedno cvaknutí).
Jednotka je schovaná za tou kovovou jednotkou vpravo (tuším, že ABS):

Bohužel u sebe nemám schéma zapojení a z hlavy ho nevím, takže pokud by někdo věděl, bylo by fajn, kdyby sem napsal vstupy pro odemykací impuls.
Jednotka je schovaná za tou kovovou jednotkou vpravo (tuším, že ABS):

Bohužel u sebe nemám schéma zapojení a z hlavy ho nevím, takže pokud by někdo věděl, bylo by fajn, kdyby sem napsal vstupy pro odemykací impuls.
-
Leveler
- Klubové ID: 1133
- Kontaktovat uživatele:
Tady mám ještě foto co jsem fotil mobilem před 2 rokama když jsem si měnil předřadnej odpor kuli ventilátoru a příde mě, že tam toho mám nak moc.Ta krabička co tam vysí je asi od alarmu.
Jako docela bych měl strach se do toho pustit sám, pač elekrika šla dycky mimo mě:(

FX jinak díky moc, za reakce.
Jako docela bych měl strach se do toho pustit sám, pač elekrika šla dycky mimo mě:(

FX jinak díky moc, za reakce.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Když vezmeš multimetr a proměříš si dráty vedoucí od alarmu k jednotce centrálu (při zmáčknutí zamčení a odemčení naměříš krátký pulz 12V, který trvá 0,5 sekundy), tak budeš vědět, který pin je zamčení a který odemčení. Je možné, že je tam např. nějaká chyba v drátech od té jednotky alarmu nebo v husím krku od dveří.
- Killca
- Klubové ID: 1648
1)podle foto je tam dodelavany alarm, pricemz uz samo bliknuti pri odemykani/zamykani myslim tahle starsi e36 nemely
2)na prvni pohled by zavada odpovidala vade teto soucastky cislo 9 http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ock_front/ ve dverich, ale pokud se auto neodemkne ani pres kufru, bude chyba jinde
3)me vse co vidis normalne zapojeny, jen si povyndej jednotku centralu (jak psal fx, je uplne vpravo az u karoserie, schovana za kovovou jednotkou ABS, abs jednotku klidne odpoj na tu chvili) vyndaj bily konektor, sundej z nej ten bily obal a zasrc zpet do jednotky, pak vem kus dratu a jednim koncem si ho spoj s 12Volty a druhym koncem pichni do pinu 25 na tom bilem zapojenem konektoru, melo by se odemknout auto, pokud ne, bude chyba zase jinde
2)na prvni pohled by zavada odpovidala vade teto soucastky cislo 9 http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ock_front/ ve dverich, ale pokud se auto neodemkne ani pres kufru, bude chyba jinde
3)me vse co vidis normalne zapojeny, jen si povyndej jednotku centralu (jak psal fx, je uplne vpravo az u karoserie, schovana za kovovou jednotkou ABS, abs jednotku klidne odpoj na tu chvili) vyndaj bily konektor, sundej z nej ten bily obal a zasrc zpet do jednotky, pak vem kus dratu a jednim koncem si ho spoj s 12Volty a druhym koncem pichni do pinu 25 na tom bilem zapojenem konektoru, melo by se odemknout auto, pokud ne, bude chyba zase jinde
vlevo je matal
a vpravo Killca 
a vpravo Killca