Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 coupe problém s okny

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
toman112
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od toman112 »

zdarec lidičky mám takový problém s okny u coupe e36 na automat mi sice sjedou dolů ale ne nahoru respektive jedou kousek pak se zastaví a trochu vrátí ale pokud držím tlačítko zmáčknuté až do zavření tak vyjede normálně, už jsem je několikrát mazal ale nepomohlo to nevím co s tím zkuste poradit jak na to, všiml sem si toho i u jiných coupe že s tím mívají taky potíž takže určitě nejsem sám jestly s tím máte někdo zkušenost poraďte prosím
Alexru

#2 Příspěvek od Alexru »

Urcite se to resilo,myslim ze to ma co s baterkou,odpojoval si ji a mels otevreny okna?
toman112
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od toman112 »

Alexru píše:Urcite se to resilo,myslim ze to ma co s baterkou,odpojoval si ji a mels otevreny okna?
baterkou to nebude protože když odpojím baterku tak se to chová jinak tady se mi spíš zdá jakoby se ty okna šprajcovaly v těch dveřích nebo jako ten systém že tam strčíš ruku a ono ti ji to neskřípne jak to narazí na odpor to okno, naopak když ho chytnu a pomůžu mu lehce rukou tak vyjede až nahoru automaticky, právě nevím na jakým principu to funguje ta pojistka proti zavření ruky jestly to třeba nechce jen poštelovat na větší odpor okna nevím
KeyJey

#4 Příspěvek od KeyJey »

me to dela taky na dverich ridice, obcas i spolujezdce. Pomohlo mi silikonem osetrit tesneni kolem dveri, ale vzdycky jen na chvilku.
Alexru

#5 Příspěvek od Alexru »

Jo tak presne to popotahovani mi delalo taky ,ale v renaultu 19,ale stejna chyba-musel jsem pomoct oknu aby zajelo no,tak to asi bude urcite mechanicky,ale to ti neporadim,pac mam svihadla :twisted: :lol:
toman112
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od toman112 »

KeyJey píše:me to dela taky na dverich ridice, obcas i spolujezdce. Pomohlo mi silikonem osetrit tesneni kolem dveri, ale vzdycky jen na chvilku.
to pomáhalo dřív ale dnes už ne zhoršuje se to čím dál víc
Jarouch

#7 Příspěvek od Jarouch »

Zkus vyměnit jezdce můžou bejt vymačkaný a proto se okno zříží a zasekne...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ism_front/

č.2 - stojí to pár korun :wink:
Killca

#8 Příspěvek od Killca »

tohle je problem jedine starsiho ustroji toho skla, nekdy staci vymenit jen ty silonovy jezdce jak pise Jarouch

ale spise je potreba vymenit cele nuzky stahovaciho systemu okna za novy, jelikoz uz je starsi, zkrizeny, ohnuty, zatuhly

okno nejde nahoru, protoze motorek uz to diky necemu nezvladne vytahnout, tak to vygeneruje jako "vec v ceste okna" a stahne se trochu zpet

u e36 velmi casty problem
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Johnny_M
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Johnny_M »

jj jak pise Killca. Problem bude ve stahovacim systemu okna, nejspis to mas zkrizeny, takze je tam velkej odpor a motorek to vyhodnoti jako prekazku, takze sjede s oknem dolu.
JanHavlicek

#10 Příspěvek od JanHavlicek »

Řekl bych, že to souvisí se zimou, okna jsou namrzlý atd., v létě mi to fungovalo v pohodě a v poslední době mi to taky takhle blbne
coupe_core518

#11 Příspěvek od coupe_core518 »

jj, ja som tie kostičky (č.2) menil a trochu to pomohlo...ale teraz v zime to seká znova
toman112
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od toman112 »

JJ díky za rady zkusím ty silony, a náhodou seřídit citlivost na ,,předmět v dráze okna" nejde?
Sprite

#13 Příspěvek od Sprite »

Nemůže se ten motorek spálit, když vyhodnoti překážku a ma tendenci sjet, ale tím ze drží tlačítko celou dobu zmackle, jak píse v 1. prispevku, mu to vlastně nedovolí?
jarda

#14 Příspěvek od jarda »

Tlačítko je jen signál pro řídící jednotku, ona se sama rozhodne jestli ho poslechne nebo ne, takže držením tlačítka nic nespálíš.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Sprite

#15 Příspěvek od Sprite »

jarda píše:Tlačítko je jen signál pro řídící jednotku, ona se sama rozhodne jestli ho poslechne nebo ne, takže držením tlačítka nic nespálíš.

Proč tedy když ho zmáčkne do druhé polohy, tak se okno samo za chvilku zastaví a popojede dolů (ŘJ asi vyhodnotí chybu), a když jej drží zmáčklé, tak ho jak říkáš poslechne, chybu nevyhodnotí a jede až nahoru? :oops:
toman112
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od toman112 »

Sprite píše:
jarda píše:Tlačítko je jen signál pro řídící jednotku, ona se sama rozhodne jestli ho poslechne nebo ne, takže držením tlačítka nic nespálíš.

Proč tedy když ho zmáčkne do druhé polohy, tak se okno samo za chvilku zastaví a popojede dolů (ŘJ asi vyhodnotí chybu), a když jej drží zmáčklé, tak ho jak říkáš poslechne, chybu nevyhodnotí a jede až nahoru? :oops:
přesně takhle to dělá proto je mi to divny
toman112
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od toman112 »

jediná možnost je to že by se při držení toho tlačítka vyrušila ta ochrana proti skřípnutí,logicky, tudíž se ptám jak zrušit tu ochranu aby ty okna jezdily i na automat a ne jen ručně
jarda

#18 Příspěvek od jarda »

Koukám na schema (ZVMII) - řídící jednotka je přímo na motorku, signály z tlačítek jsou opravdu jenom informativní, je tam procesor který je vyhodnocuje a ovládá motor. Proč se to chová tak jak říkáte, to nevím. Já to kdysi řešil výměnou.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

U mě to teda nefungovalo ani na podržení tlačítka, když jsem měl v pytli ty silonové pojezdy.
Majkl328
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Majkl328 »

Já mám přesně taky stejnej problém, taky mám coupe a nefunguje mi okno u řiďiče.. Kolikrát kdyz tlačítko držím tak ani tak to okno nevyjede.. pak zase někdy jo.. Už sem zkoušel odpojit baterku, aby se to srovnalo, ale nic. Slyšel sem, že to je chyba v jednotce. Ale zkusím teda taky buď promazat, nebo vyměnit.
Odpovědět