Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 coupe problém s okny
-
- Kontaktovat uživatele:
zdarec lidičky mám takový problém s okny u coupe e36 na automat mi sice sjedou dolů ale ne nahoru respektive jedou kousek pak se zastaví a trochu vrátí ale pokud držím tlačítko zmáčknuté až do zavření tak vyjede normálně, už jsem je několikrát mazal ale nepomohlo to nevím co s tím zkuste poradit jak na to, všiml sem si toho i u jiných coupe že s tím mívají taky potíž takže určitě nejsem sám jestly s tím máte někdo zkušenost poraďte prosím
-
- Kontaktovat uživatele:
baterkou to nebude protože když odpojím baterku tak se to chová jinak tady se mi spíš zdá jakoby se ty okna šprajcovaly v těch dveřích nebo jako ten systém že tam strčíš ruku a ono ti ji to neskřípne jak to narazí na odpor to okno, naopak když ho chytnu a pomůžu mu lehce rukou tak vyjede až nahoru automaticky, právě nevím na jakým principu to funguje ta pojistka proti zavření ruky jestly to třeba nechce jen poštelovat na větší odpor okna nevímAlexru píše:Urcite se to resilo,myslim ze to ma co s baterkou,odpojoval si ji a mels otevreny okna?
Zkus vyměnit jezdce můžou bejt vymačkaný a proto se okno zříží a zasekne...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ism_front/
č.2 - stojí to pár korun
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ism_front/
č.2 - stojí to pár korun

tohle je problem jedine starsiho ustroji toho skla, nekdy staci vymenit jen ty silonovy jezdce jak pise Jarouch
ale spise je potreba vymenit cele nuzky stahovaciho systemu okna za novy, jelikoz uz je starsi, zkrizeny, ohnuty, zatuhly
okno nejde nahoru, protoze motorek uz to diky necemu nezvladne vytahnout, tak to vygeneruje jako "vec v ceste okna" a stahne se trochu zpet
u e36 velmi casty problem
ale spise je potreba vymenit cele nuzky stahovaciho systemu okna za novy, jelikoz uz je starsi, zkrizeny, ohnuty, zatuhly
okno nejde nahoru, protoze motorek uz to diky necemu nezvladne vytahnout, tak to vygeneruje jako "vec v ceste okna" a stahne se trochu zpet
u e36 velmi casty problem
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
-
Tlačítko je jen signál pro řídící jednotku, ona se sama rozhodne jestli ho poslechne nebo ne, takže držením tlačítka nic nespálíš.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
jarda píše:Tlačítko je jen signál pro řídící jednotku, ona se sama rozhodne jestli ho poslechne nebo ne, takže držením tlačítka nic nespálíš.
Proč tedy když ho zmáčkne do druhé polohy, tak se okno samo za chvilku zastaví a popojede dolů (ŘJ asi vyhodnotí chybu), a když jej drží zmáčklé, tak ho jak říkáš poslechne, chybu nevyhodnotí a jede až nahoru?

-
- Kontaktovat uživatele:
přesně takhle to dělá proto je mi to divnySprite píše:jarda píše:Tlačítko je jen signál pro řídící jednotku, ona se sama rozhodne jestli ho poslechne nebo ne, takže držením tlačítka nic nespálíš.
Proč tedy když ho zmáčkne do druhé polohy, tak se okno samo za chvilku zastaví a popojede dolů (ŘJ asi vyhodnotí chybu), a když jej drží zmáčklé, tak ho jak říkáš poslechne, chybu nevyhodnotí a jede až nahoru?
Koukám na schema (ZVMII) - řídící jednotka je přímo na motorku, signály z tlačítek jsou opravdu jenom informativní, je tam procesor který je vyhodnocuje a ovládá motor. Proč se to chová tak jak říkáte, to nevím. Já to kdysi řešil výměnou.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám přesně taky stejnej problém, taky mám coupe a nefunguje mi okno u řiďiče.. Kolikrát kdyz tlačítko držím tak ani tak to okno nevyjede.. pak zase někdy jo.. Už sem zkoušel odpojit baterku, aby se to srovnalo, ale nic. Slyšel sem, že to je chyba v jednotce. Ale zkusím teda taky buď promazat, nebo vyměnit.