Zdarec,
tak už u svýho druhýho auta řeším problém s ruční brzdou. Před půl rokem u svýho starýho iSa-asi 3x a teď u svýho nynějšího iSa už podruhý. Prostě jsem prokletej a u kařdýho auta mi blbne ručka. Pořád vyskakujou ty šroubky s pružinkou, který drží pakny tím, že je protnou a uchytí se v tom ochranném plechu. Už jsem to měl u 2 mechaniků a pokaždé jsem jen dojel domů a opět jsem mohl rozebírat kolo. Prostě šroubky s pružinkou pokaždé vyskočí z toho plechového krytu o rozemelou se v kole. Prosím o radu, a také jestli někdo nemáte na prodej několik šroubků(nebo spíš nýtků) s pružinkou. Jo a ještě jedna věc: už asi 5x sem čistil sedačky a tapecáky, zkoušel jsem už všechno(suchá pěna, mokrý čistič, prášek) a pořád po uschnutí zůstává tmavší mapa-prostě je to flekatý hned, jak to uschne. Co s tím...
Díky moc.....váš problémař a smolař
to nemuze vyskocit, ten sroub se musi otocit presne o 90 stupnu a pokud ma silnou pruzinu, tak proste nemuze vyskocit, to je zajimavy ze tnhle problem ma jen jeden clovek na svete proste, trefit se poradne do dirky, poradne zatlacit a otocit presne o 90 stupnu, mas tam carku, ta je vodorovne s dirou a pak musi byt kolmo k te dire, je to takova kotvicka ze jo
sedacky nechat vycistit u firmy ktera se tim zabyva, nekdy se tahle cisteni delaj i automycek co jsou v podzemnich garazich nakupnich center
Killca píše:to nemuze vyskocit, ten sroub se musi otocit presne o 90 stupnu a pokud ma silnou pruzinu, tak proste nemuze vyskocit, to je zajimavy ze tnhle problem ma jen jeden clovek na svete proste, trefit se poradne do dirky, poradne zatlacit a otocit presne o 90 stupnu, mas tam carku, ta je vodorovne s dirou a pak musi byt kolmo k te dire, je to takova kotvicka ze jo
sedacky nechat vycistit u firmy ktera se tim zabyva, nekdy se tahle cisteni delaj i automycek co jsou v podzemnich garazich nakupnich center
Já nevim, proč zrovna já musim bejt 1 člověk na světě...a to už u druhýho auta. No každopádně musim někde sehnat ty nýtky s pružinkama. Koupit nový nebo někdo máte doma?
Ono to jednoduše vypadává proto, protože ten krycí plech už je v tom místě unavenej korozí a prostě to vyskočí. Opravoval jsem to upravenou položkou kterou jsem dal ještě pod ten plech. - Drží dodnes
jo ten plech je v haji, tak to je na vine ze si kupujete stary az moc stary auta ktery nebyly moc udrzovany tak podlozka to asi vyresi, ale jinak plech se da koupit novy krasny, zrovna kamos ho ted ma v kufru a je to lahoda pohledet, jen teda kuli plechu se musi rozebrat naboj prej
Killca píše:jo ten plech je v haji, tak to je na vine ze si kupujete stary az moc stary auta ktery nebyly moc udrzovany tak podlozka to asi vyresi, ale jinak plech se da koupit novy krasny, zrovna kamos ho ted ma v kufru a je to lahoda pohledet, jen teda kuli plechu se musi rozebrat naboj prej
A jak chceš ten plech udržovat? TO leda jednou za dva roky sundat pakny a natřít ho což asi žádný běžný uživatel nedělá. Kupovat novej mi přijde zbytečný už kvuli tomu sundávání náboje... Já už to měl nahraně a řešil sem taktéž upravenou podložkou, akorát dostat ji tam je trošku chirurgická práce a chce to šikovné ruce
Ahoj borci, tak se mi to stalo taky ale ještě s tim, že se mi to tam seklo a urval jsem i lanko na ručku fakt se mi zdařilo. Tak jsem na to tak koukal a uvažuju o tom, že ten nejtek s tou pružinkou dam obraceně a nebudu tam nic řešit tzn. zajistim to do tý pakny a ne do toho plechu. Mělo by to asi jít, protože sem se ptal machanika a ten řikal že většina aut to mají takhle. No BMW to má zas obráceně. Myslíte, že byt to šlo? Za případné názory předem děkuji.
tak naboj se nemusi vyndavat vubec,staci ten novej plech malinko riznout a necha se provlict........jenom mi nejde do hlavy ,co delas spatne, ze ti ty sroubky litaj ven.Sam jsem si to delal de facto na kolene a rucka drzi, brzdi a nedrhne.Jinak cena plechu + sada pruzinek a sroubku na obe kola cca 850,-Kc.......jako docela raketa (500 plech)
bobosnow: no to nevim, musel bys upravit tu diru v ochrannem plechu a zjistit, zda, kdyz kotvickou otocis v pakne, jestli se o paknu zachyti, ale moc bych tomu neveril, protoze se ta pakna hejbe a ta kotvicka v ni podle me nevydrzi, koukni jak to vypada
Já myslel že je to jedno jestli je uchycená tak nebo tak. stejně jde ten nejtek skrz tu paknu která se hejbe. kouákal jsem na tu kotvičku je fakt že ta díra je dost velká v tý pakně tak tam drží jen na krajích tak by tam mohla bejt ta podložka na tý pakně. A ta díra v tom ploechu se upravovat nemusí když skrz ní prochází ta kotvička. No když to nepujde tak budu muset koupit novej ten plech. Kde se dá sehnat???
Tak jak to popisuješ ty by znamenalo mít celou pružinku otočenou dozadu za plech ven = blbost. Nehledě na to že v pakně není žádný zářez který by ten kolík držel. V případě že bys to chtěl udělat takto by si musel sehnat celý kolík s podložkou který je řešený obráceně nebo alespoň tu podložku do která se spodní část kolíku zasekne + zvětšit otvor v plechu. Čili sežeň uchycení pakny z jiného auta - někde sem kdysi našel odkaz na zahraniční forum kde to kdosi řešil a měl tam snad ty kolíky z fordu?
Takto to vypadá u BMW
Jinak plechy za kotouče jsem kupoval před měsícem a jeden vyjde na 312,- kč s dph
jo tuhle sadu už mam koupenou. Prosim tě a kde jsi kupoval ten plech (od jaký firmy??) Ptam se proto že sem tu sadu koupil u autokelly a dal sem za ní 700,- což je docela raketa!!! Radši to udělam tak jak to ma byt. Dík
Ta sada pružinek a kolíčků je na obě kola. Ten zámek a díl č 7 je po jednom na každé straně, takže když to budeš kupovat tak z každého 2x. Ta sada brzdových čelistí by měla být na obě kola. Soudím podle ceny.