Zdar chlapi. Auto se nějak nechce v těhle teplotách ohřát. Teda podle budíku. Až třeba na dalnici ve vyšších rychlostech, ale jak jezdím tady u nas po tech opičích horách tak nic moc. A to jěště nemrzne. Když jedu dlouho z kopce tak teplota klesne až na hranici modrýho pole. Nevíte někdo co by to mohlo bejt? Napad mě termostat ale nikde jsem nenašel že by se prodával...
vyměn hlavní termostat samozřejmě že se prodává, novej stojí i s domkem cca 1300,- a když to nebude tím tak je to sekundární termostat na EGR ten myslím něco kolem 800,- nic jinýho to na 99,9% nebude
Tak jsem vyměnil ten hlavní termostat a je to lepší, ale podle mě to furt není ono. Teď nevim jestli to tak ma bejt. Už to teda neleze do modrýho ale furt to stejně kolísá. Dá se sehnat ten termostat na EGR v replice?
Zdar. mam 530d 142kw a když bylo -15 tak mi to kolísalo od 1/4 nahoru ale auto se do provozni teploty za cestu do prahy a zpět neohřalo.Asi to bude normální.
Olafsoon píše:Zdar. mam 530d 142kw a když bylo -15 tak mi to kolísalo od 1/4 nahoru ale auto se do provozni teploty za cestu do prahy a zpět neohřalo.Asi to bude normální.
v žádným případě to není normální, auto se musí za takovou cestu ohřát na provozní teplotu i když by bylo -25 právě hodně odcházej ty sekundární termostaty ale jsou i jiný příčiny...
Nový to stojí v BMW pár stovek tak nevidím důvod proč shánět čínskou repliku
Olafsoon píše:Zdar. mam 530d 142kw a když bylo -15 tak mi to kolísalo od 1/4 nahoru ale auto se do provozni teploty za cestu do prahy a zpět neohřalo.Asi to bude normální.
v žádným případě to není normální, auto se musí za takovou cestu ohřát na provozní teplotu i když by bylo -25 právě hodně odcházej ty sekundární termostaty ale jsou i jiný příčiny... Nový to stojí v BMW pár stovek tak nevidím důvod proč shánět čínskou repliku
No jo to je pravda... A můžeš mi ještě poradit kde ho najdu, jestli to zvladnu vyměnit sám nebo jim to tam mám radši nechat...
Rozhodně si pro termostat zajeď do BMW. Já koupil repliku v Elitu, která vydržela rok a půl... Navíc jsem pak zjistil, že origo BMW je o 300 levnější...
surfis píše:Rozhodně si pro termostat zajeď do BMW. Já koupil repliku v Elitu, která vydržela rok a půl... Navíc jsem pak zjistil, že origo BMW je o 300 levnější...
jo to je taky další věc právě proto repliky neřeším, je pravda že většinou je to levnější ale pak to člověk bere automaticky a právě jak tady píšete že to může být i jednou tak dražší než přímo v BMW nebo že jsou to vyhozený peníze protože to nic nevydrží a ve finále mě ty samý lidi pak volaj a že si to nakonec vemou protože to kelly nevydrželo
Jinak nový to stojí 693,- bez daně pro 3.0d motor 135kw Automat, ted na to koukám že to maj psaný jen pro verze s automat převodovkaou tak nevím...
Jasný to je ono... jen pozor opravdu objednej origo na tvůj motor... ten předchozí motor má trošku větší střeva a po chvilce se to rozlomí... Je to z mojí zkušenosti