Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Instalace sani e92 turbo kdo?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Marty_ »

Koho by jste chlapi doporucili z Prahy a okoli na instalaci dualniho sani BMS na e92 335i? Melo by to byt jednoduche, ale ja byt levak a do motoru uz se vubec rochat nehodlam:)) jo a melo by to byt idealne v sobotu:))
PDF krok ze krokem
http://www.burgertuning.com/instruction ... filter.pdf
a video
http://www.youtube.com/watch?v=0ZgbIDk3 ... r_embedded
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

nechal bych si svarit "airbox" z nerez plechu kolem tech novych filtru, jinak to nebude idealni po meste...
“Ability is what you're capable of doing.”
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Marty_ »

Hanz píše:nechal bych si svarit "airbox" z nerez plechu kolem tech novych filtru, jinak to nebude idealni po meste...

Je to mozne ze by to bylo lepsi, ale kluci na e90post kupujou tyhle sety ve velkem a vsichni spokojeni, hmatatelne vysledky na brzde + lepsi zvuk. Proto jsem poridil komplet overenou sadu, aby se nemuselo nic dobastlovat..
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DC Výkonná rada »

s tim ti klido pomuzu ;-)
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Killca

#5 Příspěvek od Killca »

jestli se s dcim domluvite, tak mi pisnete, prijel bych se podivat, pokud mozno :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Ajwori »

nepříjde mi to jako šťatný řešení, na výkonu vozu to nepoznáš, možná pár prvních km sugesce, ale pak budeš tam kde jsi začal, možná budeš pociťovat jinej zvuk motoru, navíc si ten filtr bude krásně sát teplo od motoru a přes zimu ti to bude víc chlastat než se motor ohřeje, pokud se do toho chceš opravdu pustit chce to tepelně izolační clonu! je to na tobě nic nerozmlouvám pouze předávám zkušenosti
ps. možná by stálo za to vymyslet mezi filtr a sací parohy intercooler, ale nevim jak je u tohoto motoru uložena váha vzduchu
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marty_ »

Tak asi kluci emericky vedej co delaj, vice info v klubovych autech:)
netopier
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od netopier »

"kluci emericky" chcu vprvom rade zarobit... 8)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jendix »

Docela by mě zajímal výsledek. Upřímě si myslim že je to docela kravina to tam dávat. Psalo to tady už víc lidí. Nejen že to bude sát teplej vzduch, přijde mi to ale i ošklivý, dost pochybuju i o tom že to přidá nějakej výkon. Spíš naopak.

Ted budu trochu teoretizovat, ale teoreticky je u běžnýho sání na vstupu mírný přetlak (díky rychlosti jízdy), tímto filtrem ale tuhle výhodu naprosto elimnuješ. Nevim kolik rozdíl tlaku bude, ale rozhodně tam je. Novej filtr sice bude mít menší odpor, ale zato nasává přihřátý vzduch od motoru o prakticky atmosferickém tlaku.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Marty_ »

Jendix píše:Docela by mě zajímal výsledek. Upřímě si myslim že je to docela kravina to tam dávat. Psalo to tady už víc lidí. Nejen že to bude sát teplej vzduch, přijde mi to ale i ošklivý, dost pochybuju i o tom že to přidá nějakej výkon. Spíš naopak.

Ted budu trochu teoretizovat, ale teoreticky je u běžnýho sání na vstupu mírný přetlak (díky rychlosti jízdy), tímto filtrem ale tuhle výhodu naprosto elimnuješ. Nevim kolik rozdíl tlaku bude, ale rozhodně tam je. Novej filtr sice bude mít menší odpor, ale zato nasává přihřátý vzduch od motoru o prakticky atmosferickém tlaku.

Vysledek je na grafu v klubovych autech, prirustek +22 koni, -2Nm.. :wink:
aktualne 392HP a 518Nm..
Jarouch

#11 Příspěvek od Jarouch »

Tak nevim ale podle toho návodu by to zvládla i moje osmdesátiletá babička... :lol: Ale tady nepomůže ani stínění od motoru... protože v motorovym prostoru se točí horkej vzduch všude! Jediný co by pomohlo díra v kapotě! :wink:
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Syrup »

Jarouch píše:Tak nevim ale podle toho návodu by to zvládla i moje osmdesátiletá babička... :lol: Ale tady nepomůže ani stínění od motoru... protože v motorovym prostoru se točí horkej vzduch všude! Jediný co by pomohlo díra v kapotě! :wink:

jasne... a tech + 22 koni je vymslenej udaj kterej si se Martyn dopnil :D :D
Odpovědět