Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nepravidelný volnoběh, vibrace....M52 2.0

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Spajky »

Stalo se mi to už 3x, důležitý je ale to, že všemu předcházelo nastartování, který proběhlo klasicky, na škrt úplně ok, motor studenej, ujetí 40-50m, vypnutí motoru...vim že je to hnus, ale nemůžu nci jinýho dělat, je to tak 3x-4x do roka. 3-4hoďky na to chci odjet, startuju, nastartuje to, ALE: šílený vibrace, volnoběh lítá od 300 do 1000, pokud nepřidám plyn, po chvilce chcípne. Startér pak docela divně točí, ale nastartuje a opakuje se to, někde od 1300ot vibrace zmizej a motor jde normálně, jak ale uberu, pořád se to opakuje, minutu držim otáčky na 2000 a pak je vše OK, normálně jedu, Motor se po 4km zahřeje a pak chytá normálně, zkoušeno asi 5x za sebou. Volnoběh drží přesně bez kolísání 550-600.

Co to může bejt? Vždy mi to startuje super studený/teplý, ale pokud startování předchází ta mini popojížďka, tak se to pak takhle chová..váhu vzduchu sem odpojit zkoušel, beze změny.

Můj tip - cívky, svíčky? Ale zase co já vim, tak špatný cívky se projeví právě při zahřátým motoru a ne při studenym ,kdy maj fungovat teoreticky líp? Nebo je to naopak? Vyveďte mne z omylu. Díky za tipy :)

M52 2.0..
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

byl jsi na diagnostice? tím bych začal.
Mirda328

#3 Příspěvek od Mirda328 »

diagnostika, tesnost sani!, lambady,civky+fajfky,svicky,vaha:)

diagnostiku ti udelam ale pochybuju ze bydlis nekde pobliz
John112
Klubové ID: 1621
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od John112 »

Sry rosťo, že se k tobě cpu, ale mám hodně podobnej problém. Jak si řikal, taky to neni často, zatim 3x od ty doby co mam auto, cca 2roky. Když nastartuji, tak vše ok, dojedu na křižovatku (k Nový hospodě) a auto začne cukat, jakoby někde dole pod spolujezdcem (ale může to bej jen dojem, auto je přece jen cely z plechu, takže se to muže přenašet odkuďkoliv). Myslel jsem, zda nevynechává válec, tak jsem to chcipl a nastartoval znova a pořad uplně stejny. Zastavil sem na parkovišti zvedl kapotu a motor se ani nehnul (možna sem blbě koukal, ale neřekl bych :D ). Jo a neřekl jsem, že se to děje, jen když neni auto v zaběru (neutral). Jakmile dám kvalt a jedu, tak to přestane. Motor se zahřeje a vše OK. Ale sere mě to. :? Zatím jsem s tim nikde nebyl.

M42 318is
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Spajky »

Na posledním diagu sem byl rok zpět a půlka modulů nereagovala a krom dečky v hajzlu u spolujezdce nic nenašla.. nvm proč, prej to může dělat slabá baterka. Nicméně netěsnost sání a podobný banality vylučuju, přes zimu do toho nasypu hromadu peněz, tak se uvidí, stli to třeba nový svíce pořešej.
Odpovědět