Jedná se o e36 318i z roku 94, na 98% nebourané, na 98% nestočených aktuálních 210k km. Pozoruju už dejší dobu nepříjemné rány ze zadní nápravy. Pár příkladů kdy to se tak děje:
- Rozjedu se na zpátečku, uberu plyn, když plyn přidám (né nějak prudce) ozve se nepříjemná rána ze zadní části auta, stejně tak když jsem na zpátečku rozjetej a přes vymáčklou spojku shazuju R na N, taky rána, ale neni to pravidlem, záleží v jakých otáčkách jsem couval, čím vyšší otáčky, tím méně častěji se to stává...
- Zrovna včera jsem popojíždel na Strakonický v koloně... Už při rozjezdu něco jako by klapalo vzadu, ale nic hroznýho a né vždy. Když se rozjedu na 1, vyřadím, s vyřazením se ozve skoro až kovová rána od zadní nápravy, což je dost nepříjemný... Ale jstejně jako na zpátečku, záleží na otáčkách čím vyšší tím méně čatěji se to stává. Pokud popojedu stylem, že se rozjedu na jedničku asi jen do 1500 ot.min. a hned vyřazuju nepříjemná rána mě nemine, naopak v těchto případech je to nejhorší...
- Další příznak je takový, že jedu například na 4ku a potřebuju předjet, tak při podřazení na trojku do vyšších otáček, to jakoby kopne/cukne, zkrátka ten přechod neni plynulej... Při řazení nahoru, žándej problém...
Vím že možností je víc, ale třeba mě někdo podle konkrétních příkladů nasměřuje co je špatně. Osobně doufám a věřím Hardy spojce, lze ji vyměnit na hevru v domácích podmínkách před garáží? Nějaký silentbloky bych asi vyloučil protože to s jízdou nemá nic společního, je to něco mězi převodovkou a zadníma kolama...
Díky za všechny rady a komentáře...