Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

el. okna E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
ironpipi

#21 Příspěvek od ironpipi »

jarda píše:Ta guma je jeden kus kolem celých dveří a jde hlavně o boky, protože tam na ni okno tlačí celou dobu a při sjíždění o ni drhne.

To asi nebude ta co myslíš ty...beru to když jsou dveře otevřený, takže tahle guma kolem celých dveří odpadá...
Killca

#22 Příspěvek od Killca »

pokud to spravne ctu, tak tento problem je jineho razu a nic jsem o nem ani ja profik nenasel, takze udavam dotaz za uzivatele E36power

Pravá stahovačka e36 coupe r.v 1993

Z ničeho nic přestalo jít stahování oken. Nejde ani stahnutí 2cm (dojezd u coupe) okna pokud se vezme za kliku. Když chci stahovat, tak musím odpojit kabel, co vede do motorku od spínače ze zámku.
A to ještě stahuji tím stylem, že musim klikat jak debil, aby to sjelo. Pokud kabel od spínače zapojím, tak jde okno jen nahoru vytahovat, dolů už ne.

Zkusil jsem:
Sehnal jinej motorek zapojil do něj dráty z motorku, dělalo to to samé. Myslel jsem, že je koupený motorek též K.O, tak jsem rozebral druhou stranu, kde vše 100% funguje, napojil a dělalo to opět to samé, jako na nefunkční straně. Tak jsem myslel, že je to motorkem, co jsem koupil, ale omyl! Vyndal jsem komfortní jednotku z koupeného, dal ji místo fungujícího a šlapalo to, tzn motorek koupený byl v pohodě.. Dále výměna tlačítka taky nepomohla.

Prosím o jakýkoli názor, radu nebo pomoc, už jsem z toho hotovej. Je tam tento typ motorku:
Obrázek

Za každé info moc dekuju
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Mesa »

Dela mi to uplne to same co tobe...Mam tam ted konektor co jde od cidla dveri vypojenej a stahuje to..Kdyz ho zapojim,okno jde stahnout jen dolu(nebo nahoru) ted si nejsem jistej...Myslim si,ze je to tim cidlem v zamku,ktere indikuje otevrene/zavrene dvere...To znamena,ze ridi dojezd pri zavreni(/u coupe) a svetla interieru...Koupil jsem druhe prave dvere s veskerou elektronikou,ten zamek jsem z toho vydnal,ale jeste jsem se nedostal k tomu to vymenit...Az to udelam,tak kdyztak napisu,jestli to bude presne tim,ale myslim si,ze by melo byt...Jinak o tady kluci psali,tak by ten zamek novy mel stat neco pres 500..
e36power

#24 Příspěvek od e36power »

Víte co je dost zajímavý???

Když jsem koupil ten starší motorek tak jsem ho zapojil na stranu co normalne funguje, tak nešel. Zas sem klikal jak koko*. Proste to samé jako na nefunkční straně. Tak si řikám je to tou komfortkou. Tak jsem jí vyndal vložil jí do motorku kde to normalne jde a ona šla.

Zitra teda skusim jestli to není zkříženy.

EDIT:Ješě k tomu čidlo v zámku...přijde mi to jako blbost vždyt je to jen spínací čidlo. Tak jak by mohlo něco řídít..Každopádně je to zajímavý. Že když ho odpojíš jde jen dolů stahovat.

A dělá ti to taky to že když klikneš jednou dolů, pak po druhý tak sjede a zas o něco vyjede?

Mod Killca: zmoderoval jsem zbytecne prispevky
ironpipi

#25 Příspěvek od ironpipi »

Nevíte, co zajišťuje to, že okna u coupé při otevření oken odskočí a při zavření zase doskočí (jsou tam čidla, dá se to nějak nastavit)? O spínači u zámku vím, jde mi spíš o to, jestli je něco v samotných dveřích. Tuším, v čem by mohl být problém u mojeho auta. Pravá stahovačka přestane vždy fungovat když je okno vytažený. Když dveře rozdělám, sundám kryt motorku a snažím se točením rotoru okno stáhnout, jde to chvíli ztuha, pak to povolí a jde to v poho. Myslím, že problém bude v tom, že doskok po zavření dveří někdy sklo vytáhne moc nahoru, převod motorku se jakoby kousne a motorek pak nemá sílu okno stáhnout. Jde ten odskok teda nějak nastavit? Díky
castro
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od castro »

je taky potřeba zkontrolovat jestli okno správně sedí ve vodících lištách vpředu a jestli je i v zadu tak tam taky. Může se to různě křížit a motorek to pak už neveme.
coupe_core518

#27 Příspěvek od coupe_core518 »

ironpipi píše:Nevíte, co zajišťuje to, že okna u coupé při otevření oken odskočí a při zavření zase doskočí (jsou tam čidla, dá se to nějak nastavit)? O spínači u zámku vím, jde mi spíš o to, jestli je něco v samotných dveřích. Tuším, v čem by mohl být problém u mojeho auta. Pravá stahovačka přestane vždy fungovat když je okno vytažený. Když dveře rozdělám, sundám kryt motorku a snažím se točením rotoru okno stáhnout, jde to chvíli ztuha, pak to povolí a jde to v poho. Myslím, že problém bude v tom, že doskok po zavření dveří někdy sklo vytáhne moc nahoru, převod motorku se jakoby kousne a motorek pak nemá sílu okno stáhnout. Jde ten odskok teda nějak nastavit? Díky

myslim že na SK klube som čítal raz návod na nastavení dojazdu oken, ale to sem ešte nemal ani auto a fakt si už nepametam kde to bolo...asi v návodoch
ironpipi

#28 Příspěvek od ironpipi »

castro píše:je taky potřeba zkontrolovat jestli okno správně sedí ve vodících lištách vpředu a jestli je i v zadu tak tam taky. Může se to různě křížit a motorek to pak už neveme.

Když okno funguje jezdí krásně, nikde nezadrhává, motorek nehučí...Problém bude spíš v té krajní poloze než ve vodítkách...Ale díky...To coupe_core518: No zkusím to někde pohledat!
Killca

#29 Příspěvek od Killca »

pro reset oken
1)sjet okny dolu
2)odpojit baterku
3)zapojit baterku
4)zavrit se v aute
5)vytahnout okna az nahoru drzenim zaviraci polohy (pokud se okna ale zavrou sama bez drzeni, tak se musi odpojit baterka na dyl, aby se asi uplne vymazala pamet o poloze oken)

jinak zrovna predvcirem kamos (david s 320i z prahy) resil, ze mu spatne jezdi okna, sekaj se a nevyjizdej, prostrikal vodici listy WDckem(ja bych je vzal asi cisticem na brzdy, ale wdcko mozna budde lepsi), zacalo to chodit a potom promazal vazelinou a jezdi to jak novy
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
bmw4ever
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od bmw4ever »

Killčo ty jsi to měl taky u isa a dokonce ti to fungovalo až mě někdy v březnu to začalo taky zlobit, Dal jsem nové těsnění a bylo po problému. Stačí to buď tedy máznout silikonem a nebo se musí komplet vyměnit těsnění.
radokrno

#31 Příspěvek od radokrno »

můj pozbatek o okýnkách na cupátku...odpopjil jsem baterku na dýl jak týden a u řidiče nechal ztažený okno do půlky ,,,samozřejmě si to pamatovalo jakoby uplně zavřený dveře ,,takže dolu jo a na horu jen do půlky..řešil jsem to tak že jsem okno stahnul uplně dolu,,odpojil baterku ,zapojil baterku,,a vždy když jsem zavíral dveře okýnko jsem manuálně popotáhl rukou ..a takhle asi tak 7krát až na horní pozici a je to ok...zřejmě ne podle standartu,ale frčí to... :?
e36power

#32 Příspěvek od e36power »

Tak jsem dneska konečně vyřešil problem ze stahováním.Rozebral jsem celej motorek. Vymenil v něm kotvu s vynutím. Závada nejspíš byla v kroužku kterej je na hřídeli kotvy. Je tam právě kvuli snímaní polohy okna.
Takže chyba není v komfortních krabičkách, ale v samotným motorku.
Aby toho nebylo málo tak jsem musel jeste vyčistit spínač v zámku, protože nešlo stahování když se veme za kliku, respektive šlo ale blblo to. _
Ted už vše jde jak má..

Přikládám foto ty kotvy.
http://img196.imageshack.us/i/obraz052resize.jpg/
Přílohy
Obraz052_resize.jpg
Obraz052_resize.jpg (57.83 KiB) Zobrazeno 124 x
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Mesa »

Super..Diky!!Jeste kde je to cidlo na tom zamku,mam ten zamek vyndany,ale vubec nevim,kde by mohlo byt..
e36power

#34 Příspěvek od e36power »

Jaký čidlo na zámku?
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Mesa »

Kecam cidlo...Ten spinac na ty odskoky
e36power

#36 Příspěvek od e36power »

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/s/w/2.png

Je to díl č. 15, drží ho takova malá hvězdička. Tu povolíš pak normálka vysuneš, jinak k tomu čidlu vede ten kabel od zámku.. Jinak nd 95 r.v to měli na dveřích to čidlo (myslim)
Sprite

#37 Příspěvek od Sprite »

Mám teď taky problém s oknem u řidiče..E36 coupé. Dolů sjede OK. Ale pokud zmáčknu tlačítko až do druhé polohy, že by mělo okno samo vyjet až nahoru, tak vždy vyjede jen tak 10cm a pak další 3 zase sjede dolů. Takže okno zavírám třeba na 4x. Ale pokud jsem držel tlačítko celou dobu, tak to vyjelo na 1x. Dnes se mi ale stalo, že to už nešlo ani takto. Musel jsem fakt asi po 5ti cm pořád mačkat tlačítko a vytáhnout ho takhle asi na 15x :? Netuší někdo?
e36power

#38 Příspěvek od e36power »

Zkus jestli ti někdo pujčí motorek a vymen to, nebo ho kup cena kolem 500.
Sprite

#39 Příspěvek od Sprite »

Nasel by se v okolí Ol. někdo, kdo to někdy řešil a byl by ochoten mi pomoci ty dveře rozebrat (je v nich i airbag) a poradit mi co a jak? :( treba to bude jen kontakt někde :? Předem díky
e36power

#40 Příspěvek od e36power »

Odkud jses?
Odpovědět