Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36: check control - tail light failure

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Thomino
Klubové ID: 1379
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Thomino »

Check po vymene zadnich svetel mi pise hlasku :

tail light failure

Svetla zpatecky mi nefungovali i pred tim a nic mi to nehlasilo ( asi spatny cilo zpatecky)

Nicmene tail je koncove svetlo.Obe jsem kontroloval a normalne svit.

Nevite nekdo v cem by mohl byt problem ?

Předmět změněn, viz Pravidla
MOD (Francis)
radekc

#2 Příspěvek od radekc »

Problém je s koncovejma světlama a jestli mas jeste ty puvodni svetla proměř odpor na konektoru k pripojeni mezi zemi a tema dvouma zarovkama a porovnej s novejma svetlama, jestli se tam bude lisit odpor uz nebude tezky vyresit problem, ja mam ten samej problem a nevim co s tim, taky mi svetla sviti a namereneny odpory nemam s cim porovnat.
Kdybys nevedel jak merit, tak mezi zemnicim vodicem a druhym konektorem co vede ke zpravny zarovce koncovejch svetel a meris se zarovkou
Thomino
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Thomino »

ok nejak to osefuju
radekc

#4 Příspěvek od radekc »

Pak dej vedet jestlis na neco prisel :wink:
Foldas

#5 Příspěvek od Foldas »

ja jsem daval světla inpro a je tam přímo v krabici schema verze pro check a pro verzi bez checku ulamoval se tam kousek plechu
Thomino
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Thomino »

mel jsem tam origo z oranzovyma blinkrama a daval jsem misto nich origo s bilejma blinkrama :)
Lolita
Klubové ID: 2364

#7 Příspěvek od Lolita »

Mozna jsou spatne objimky, nebo velky prechodovy odpor na kontaktu zarovek ....
Lion
Klubové ID: 865
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lion »

Tady to hoši taky řešili. Napřed zkontrolovali všechny žárovky na zadku. Vše jim svítilo. Opravdu vše. A pak se zjistilo, že mají OEM světla, který nepotporují BC. Tak se musela udělat menší úprava s odporama.

Link na diskuzi:

http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?p=3482140
radekc

#9 Příspěvek od radekc »

Tak jsem sundal světla, protože už fakt nevím co s tím a všimnul jsem si jedný drobnosti... Jedna žárovna na koncový světla má 21W/4W a druhá by měla mít 5W? Ja tam mam 10W, tak doufám, že to je příčína hlášky tail light failure
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od capri »

nazdarek vím že tema je to trochu starý ale nikde sem se nic nedočetl co by upozornovalo na mojí závadu nebo pokud to závada je...velkej BC s checkem mi nehlásí když je prasklá žárovka ve světlech (aspon když jsem měl prasklou v zadních tak mi to nic nepsalo) a krom toho mi píše že mam zkontrolovat chladící kapalinu a tu jsem kontroloval a je ji tam dost a i když sem ji zkusil dolejt tak to píáše furt to same...jinak jde o E36 coupe r.v.93 325i
radekc

#11 Příspěvek od radekc »

Check píše problém jen s koncovejma žárovkama nebo brzdovejma, takze spatnou žárovku zpátečky nebo mlhovky to nepíše a s tou chladící kapalinou to vypadá na špatný čidlo nebo třeba jen špinavý.

A jinak přímo k tématu, hlášku tail light failure mi to píše i po tom co jsou na 99% zadní svetla bez problémů, nemáte nekdo typ kde ještě hledat problém, píše mi to ještě chybu kvůli xenonum, ale to s tím předpokladám nesouvisí?
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Slavisimo »

Vypnete check v bordu a je po starostech :-D
ryan

#13 Příspěvek od ryan »

Slavisimo píše:Vypnete check v bordu a je po starostech :-D
:D
radekc

#14 Příspěvek od radekc »

Takový rady mi moc nepomůžou :lol: Hodila by se rada, kam kouknout, když jsou světla v pořádku a pořád to píše problém s koncovejma světlama
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od cypressjoe »

Zdarec,u E46 TOURING jsem řešil svítící kontrolky zadních světel a nefunkční stěrač. 2x jsem byl v servisu a jednou neměli čas (já tedy taky ne) podruhé zapoměli. Jejich postup byl jít po drátech. Nevím kolik bych ušetřil jejich prací, ale po půl hodině pátráních tady v diskuzích a další půlhodce práce na autě vše funguje.
Nevím komu konkrétně poděkovat, každopádně konrolky zadních světel vyřešeny pouze výměnou žárovek osvětlení SPZ ( oxidace - tudíž jima neprobíhal proud) žárovičky vyměněny,kontakty vyčištěny a uala BC už nemá problém. Oprava za 20ku a radost nesmírná :))
Opravu stěrače dle servisu patrně motorek stěrače. Tady v klubu poradili prostříknout otvor kam stěrač po zavření twindooru dosedá WDčkem, protočit šroubovákem, jemně otočit stěračem tam a zpět, vrátit stěrač do správné polohy aby po zavření twindoru zapadla osička do otáčecí hlavy a uuuuala vše fungovalo.:)) :P :P
radekc

#16 Příspěvek od radekc »

Pokud byly špatný žárovky osvetleni spz tak to píše jinou hlašku než tail light failure, ne?
Nien
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Nien »

Špatná žárovka SPZ je hlaška NUM PLATE LIGHT FAIL. 8) :wink:
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od _peper »

Nemám problém s BC, ale se zpětnými světly. Nesvítí. Včera jsem proměřil spínač co je na převodovce jestli spíná. To bylo ok. Odpoledne jsem pak měřil jestli jde napětí na žárovku při zapnutém klíčku a nic. Když žárovku vyndám, a znovu klíčem otočím do druhé polohy na konektoru napětí naměřím, když konektor zapojím do světla na objímce taky napětí naměřím, ale jak tam šoupnu žárovku v patici napětí se ztratí :roll: Řešil tohle někdo? Napadá mě, že je špatný ten spínač na převodovce, ale ten spíná při řazení zpátečky tak jak by měl.

edit: žárovka je dobrá, zkoušel jsem ji na zdroji a pak jsem i prohazoval patici s brzdového světla.
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od capri »

typnul bych to na nejakej studenej spoj pod zátěží to ztratí spojení teoreticky by to mohl bejt i ten spínač na převodovce ale to jen teoretizuju :(
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od _peper »

Tohle mě napadlo v souvislosti s tím spínačem, že větší zátěž už nepřevede. Já ho bohužel změřil jen ohmicky a pak už jsem neměl auto zvedlé a měřil jsem na světlech.
Odpovědět