Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 kupé: jak správně vyndat lištu pod dveřmi?
- jarda
- Klubové ID: 1426
Víte někdo jak správně vyndat lištu pod dveřmi? Tu plastovou zevnitř. Drží na několika plastových úchytech podél celého prahu a pod B sloupkem na takovém větším kulatém plastovém bazmeku.
Mluvím o čísle 5 na tomhle obrázku http://static.bmwfans.info/images/epc/MjkxODVfcA==.png
Nasazuje se správně tak, že se na ni nejdřív dají ty plastové úchyty a pak se to celé nacvakne na prah, ale jak ji správně sundat abych ji nezničil?
Mluvím o čísle 5 na tomhle obrázku http://static.bmwfans.info/images/epc/MjkxODVfcA==.png
Nasazuje se správně tak, že se na ni nejdřív dají ty plastové úchyty a pak se to celé nacvakne na prah, ale jak ji správně sundat abych ji nezničil?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Nadzvednu konec, popotáhnu lištu tak až se na druhém konci vysmekne z jedné-dvou příchytek, nadzvednu druhý konec a popotáhnu lištu zpět a přetáhnu tak, až se vysmekne z jedné-dvou příchytek, popotáhnu ji na střed do původní polohy (konce jsou vyvlečené z příchytek) a pak za ni trhnu a jen výjimečně se něco ulomí. Když ano, zůstane nevylomená drážka pro pžíchytky alespoň na koncích.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- jarda
Francis: myslím že nemluvíš o kupé, je to je trochu jinak, když už mi to vyskočí na jednom konci tak mám vyhráno, ale na začátku právě nic nadzvedávat ani posouvat nejde.
Killca: správný postup existuje, kdysi jsem ho četl na bimmerforums.com, ale teď ho nemůžu najít...
Killca: správný postup existuje, kdysi jsem ho četl na bimmerforums.com, ale teď ho nemůžu najít...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
- jarda
myslím, že začít se musí tou plastovou věcí pod B sloupkem, možná je potřeba tam strčit zhora šroubovák a urvat ji? Zbytek pak už pude vysunout.
vyndavano nekolikrat. pri prvnim pokuzu znicena. kdyz pak uz vis jak na to tak pak uz vzdy v pohode. je treba ji nejdrive posunout co nejvic dopredu to jde.smerem k motoru.Aby se ti to povedlo tak ji vepredu nadzvedni (sroubovakem treba) aby se mohla posunout nad sousedni cast. staci o centimetr dva. Stejne ti to samotnemu dal nepujde. No a potom uz vycvakavej. Klidne zacni v prostredni casti. Ovsem ne jenom nahoru. Musis s ni kroutit. Blbe se to popisuje. stav se na cernaku ja ti to vyndam.
- jarda
jak to můžeš posunout o centimetr-dva směrem k motoru když to drží na tom úchytu pod B sloupkem tak, že s tím nejde hýbat vůbec? To je hlavní problém..
jinak díky za rady všem, ale já právě hledám způsob jak se to dělá správně, ne jak to tak nějak vyvyklat... to už se mi taky pár krát povedlo, ale určitě to neni doporučený způsob..
jinak díky za rady všem, ale já právě hledám způsob jak se to dělá správně, ne jak to tak nějak vyvyklat... to už se mi taky pár krát povedlo, ale určitě to neni doporučený způsob..
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
boby06 to popisuje správně, příchytky v panelu jsou navlečné v T drážce, celý panel jde posunout dopředu. První "utržení" je obtížné, ale pak už to jede.
323ti stock condition
323ti stock condition
- jarda
to ano, všechny až na ten jeden úchyt pod B sloupkem. Ten je jiný a s ním do strany pohnout nejde, jde jen vycvaknout směrem nahoru (což nejde zase kvůli těm ostatním). Možná ho tam vůbec nemáte, protože s ním to je dost nemožné nasadit když člověk neví jak, ale správně tam patří. Mluvím o čísle 7 http://static.bmwfans.info/images/epc/MjkxODVfcA==.png
- jarda
Tak už jsem na to přišel 
Nejdříve je potřeba sundat tapec pod zadním oknem (mluvím o kupé), tím se odkryje ta bílá plastová spojka pod B sloupkem, která brání liště v pohybu horizontálně. Tu nyní můžeme buď zkusit vyháknout, anebo ji zhora pohodlně zničit (stojí pár korun). Potom už lze lištu sundat posunutím směrem k motoru.
Nasazení probíhá tak, že nejprve na lištu nacvakáme všechny úchyty krom té spojky pod B sloupkem, potom ji na tuto spojku nasadíme a pak ji nacvakneme na prah.
Jediné co mi teď zbývá je způsob jak vytáhnout úchyty které už jsou nacvakané v prahu. Zkoušel jsem je vytáhnout kombinačkama a drží tak, že jsem to po jednom vzdal. Nějaký nápad?
Nejdříve je potřeba sundat tapec pod zadním oknem (mluvím o kupé), tím se odkryje ta bílá plastová spojka pod B sloupkem, která brání liště v pohybu horizontálně. Tu nyní můžeme buď zkusit vyháknout, anebo ji zhora pohodlně zničit (stojí pár korun). Potom už lze lištu sundat posunutím směrem k motoru.
Nasazení probíhá tak, že nejprve na lištu nacvakáme všechny úchyty krom té spojky pod B sloupkem, potom ji na tuto spojku nasadíme a pak ji nacvakneme na prah.
Jediné co mi teď zbývá je způsob jak vytáhnout úchyty které už jsou nacvakané v prahu. Zkoušel jsem je vytáhnout kombinačkama a drží tak, že jsem to po jednom vzdal. Nějaký nápad?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je chceš zachovat, tak si z tlustšího plechu vybrus "vidličku", kterou je podbereš a páčením přes dřevěný hranolek lehce vytáhneš. S citem se to samé dá udělat pomocí kleští.
323ti stock condition
323ti stock condition
- sejcek
- Klubové ID: 1385
Já na kupé žádnou příchytku neměl na B sloupku a teď na kabru(což je skoro to samý) taky ne. Ty co mi tam zůstavají pootočím o 90° a pak je chytnu skřípačkama a vytáhnu (ani jeden jsem takto zatím nezničil) kombinačkama už několik 
Actual: E46 325Ci ///M by Sejček 2002
Ex: E46 330d touring Mpaket 2003
Ex: E36 328i cabrio Mpaket 1994
Ex: E36 318is coupe 1994
Ex: E30 318i sedan 1991
Ex: E46 330d touring Mpaket 2003
Ex: E36 328i cabrio Mpaket 1994
Ex: E36 318is coupe 1994
Ex: E30 318i sedan 1991
- jarda
Tak pootočit o 90 stupňů je chujovina, ta díra ve které to je je kulatá, takže ke to uplně jedno.
No včera jsem všechny ty úchyty vyndal, ale bylo to práce na hodinu a poškrábal jsem si lak kolem nich...
Jedna lišta už je zpátky na nových úchytech, vypadá to jako nové když se to nasadí tím správným způsobem, a druhou mam polámanou.. nemáte někdo černou lištu na kupé pod dveře spolujezdce?
No včera jsem všechny ty úchyty vyndal, ale bylo to práce na hodinu a poškrábal jsem si lak kolem nich...
Jedna lišta už je zpátky na nových úchytech, vypadá to jako nové když se to nasadí tím správným způsobem, a druhou mam polámanou.. nemáte někdo černou lištu na kupé pod dveře spolujezdce?
- jarda
Mluvil jsem o tom s Libovkou a ten tu lištu vyndavá tak že pod ni strčí prsty a vyškubne ji i s čudlikama. Prej to jde i bez poškození lišty
Já nad tím kroutím hlavou, protože jsem ty čudliky vyndaval kombinačkama a vůbec ale vůbec to nešlo, ale zas jemu bych věřil.
Tak až to někdo zkusíte tak dejte vědět
, já už tam mam lišty nový a sundavat je už nehodlám.
Tak až to někdo zkusíte tak dejte vědět
-
_peper
- Klubové ID: 1129
- Kontaktovat uživatele:
Teď mě čeká taky vrátit lištu zpět do auta, měl jsem tam olámaný komplet ty drážky zespod lišty jsou tak z půlky fuč. Takže jsem už taky bádal nad tím jak jí tam nastrkat zpět a opravdu se musí vyndat ty čudlíky. Jenže tam drží jak přibité takže zkusím nějakou tu vidličku na vyndání protože nasunout tam zpět nejde 

a vpravo Killca