Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dotaz na ISo (i M40,M43,M44)
-
- Kontaktovat uživatele:
mam takovy dotaz vi nekdo k cemu je v bloku motoru u ISa a snad vsech 1,8-1,6 (M40,M42) dany dil motoru jedna se mi o dil cislo 9 a 10 jedna se mi o to ze ja tam nic nemam jen cistou diru se zavitem a nic vic jestli tady nekdo mel rozdelany dany blok at mi prosim napise jestli tam neco mel nebo ne a ty chytrejsi at mi reknou k cemu je to dobry diky za odpovedi zde je odkaz na ty dily http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2 ... ine_block/
rek bych jednocestnej ventil na tlakovej olej,
kdyz motor zastavis, tak olej z hlavy nevytece
a nestartujes pak na sucho, ale jenom bez tlaku
takze rychlejsi zacatek mazani po startu >>> vyssi zivotnost trecich casti v hlave
nemuzete nekdo prosim zjistit (ping) ip adresu bmwfans.info
dns mi to nechce prelozit a dostanu se na ni jen pres proxy
pokud je to 89.149.235.247 , tak mam asi smulu
takze rychlejsi zacatek mazani po startu >>> vyssi zivotnost trecich casti v hlave
nemuzete nekdo prosim zjistit (ping) ip adresu bmwfans.info
dns mi to nechce prelozit a dostanu se na ni jen pres proxy
pokud je to 89.149.235.247 , tak mam asi smulu
-
- Kontaktovat uživatele:
Kami1 píše:rek bych jednocestnej ventil na tlakovej olej,
a tak to me vubec nenapadlo ale je to mozne ze je to nato ale proc to tam nemam to by me moc zajimalo a co jsem hledal na googlu fotky bloku motoru danych tak to tam taky nemeli jedine ze by to davali primo do hlav to jsem se nedival ale diky za radu jinac at se mi nekdo ozve kdo to tam mel a videl to tam diky
-
- Kontaktovat uživatele:
Kami1 píše:ja sem mel m42 nedavno rozdelanej a taky sem si tam toho nevsiml.
a kdyz sem sundal hlavu tak v ni olej nebyl, jenom trochu vody,
akorat motor mel uz nekdo kdysi rozebranej, tak nevim
no prave tuto otazku taky resim taky mam motor z druhe ruky a uz to mel nekdo rozdelane tak tezko rict jestli to tam mam byt nebo ne chtelo by to vice lidi jestli si toho vsimli treba i u M40ky
-
- Kontaktovat uživatele:
chip píše:Zbytečně to tam fakt není, to by to tam nebylo vůbec. Na m42 to mám taky. Není to tam, aby neodtejkal olej z hlavy. Naopak je to tam k zajištění dobrého mazání hlavy. Kolikrát stačí, to tam dát trochu šikmo, nebo naopak (má to směr průtoku) a už je špatné mazání.
chtit po tobe foto ze to tam mas je asi nesmysl ale pochybuji ze to tam mas jedine ze by to davali jen jsem tam a nebo v nekterych fabrikach kdyz si to tak vezmu ze to tam nemeli ani Kami1 a Foldas
-
- Kontaktovat uživatele:
Kami1 píše:Pokud to mas rozdelany tak se jeste poradne podivej, ono to muze byt klidne az dole v bloku.
oni to taky v NDR mohli zacit davat az dodatecne
zkus zavolat do bmw
to uz jsem se dival jestli to nahodou neni uplne dole ale nic jsem tam nevidel ani nenasel ale kdo vy mozna to zacali dovat od urciteho roku jak rikas
No klidně pochybuj, ale kedlubnu kvůli tomu fakt sundavat nebudu...BAD píše:chtit po tobe foto ze to tam mas je asi nesmysl ale pochybuji ze to tam mas ....chip píše:Zbytečně to tam fakt není, to by to tam nebylo vůbec. Na m42 to mám taky. Není to tam, aby neodtejkal olej z hlavy. Naopak je to tam k zajištění dobrého mazání hlavy. Kolikrát stačí, to tam dát trochu šikmo, nebo naopak (má to směr průtoku) a už je špatné mazání.
...no auto postrádá katalyzátor, takže spotřeba kolem 11-12 litrů. Katalyzátor tam pude zpět v pátek, příští týden to jede na diagnostiku, ale pánové mi rovnou řekli, že néé všechno se dá zjistit, že to ještě starší systém, ale rovněž podezření padlo na : lambdu, váhu vzduchu, popřípadě to údajně může být ještě někde ruplá hadice a může si to přisávat bokem.
Je to docela nepříjemné, páč autíčko je velmi čučavé, všichni koukají jak to bude startovat a holka moje předvede docela nehezké divadlo.
Imho když takhle zlobí, tak strašně smrdí benzínem a prej do ní jde hodně bohatá směs a motor se s tím pere.
Každopádně, příští týden budu vědět víc, do té doby se s tím holt musím takhle prát
Je to docela nepříjemné, páč autíčko je velmi čučavé, všichni koukají jak to bude startovat a holka moje předvede docela nehezké divadlo.
Imho když takhle zlobí, tak strašně smrdí benzínem a prej do ní jde hodně bohatá směs a motor se s tím pere.
Každopádně, příští týden budu vědět víc, do té doby se s tím holt musím takhle prát