Díky moc za tabulku..Tak dám Castrol Edge 5W30. Jinak ještě proprosím o radu, co bych měl ještě vyměnit. Auto jsem teď dovezl. Olej+filtr je tedy jasný, paliv filtr asi+vzudchový..Díky
Ghost píše:Díky moc za tabulku..Tak dám Castrol Edge 5W30. Jinak ještě proprosím o radu, co bych měl ještě vyměnit. Auto jsem teď dovezl. Olej+filtr je tedy jasný, paliv filtr asi+vzudchový..Díky
jestli to hodlas menit sam, tak bys to mel vedet, jestli v servisu, tak by to meli vedet tam
jinak zalezi jestli jiste vis ze byly radne dodrzovany servisni intervaly
jestli ne, tak vsechny filtry a kapaliny, diagnostika, komprese, geometrie
muze to byt zbytecny nebo to muze predejit nakladnejsim problemum
zalezi kolik hodlas s autem najezdit
kubajzs píše:takze asi tak, ale vychazi mi z toho, ze by tam mel frcet i normal castrol saf xj
No a víš to na 100 % nebo to je jen doměnka? Neměl by tam být SAF XO?
ta jestli ti jde jen o vyber mezi temito dvema, tak je jasna volba XJ, protoze, saf XO je jen do nespery a XJ je do spery i nespery, tak proc ho tam nedat
kubajzs píše:takze asi tak, ale vychazi mi z toho, ze by tam mel frcet i normal castrol saf xj
No a víš to na 100 % nebo to je jen doměnka? Neměl by tam být SAF XO?
ta jestli ti jde jen o vyber mezi temito dvema, tak je jasna volba XJ, protoze, saf XO je jen do nespery a XJ je do spery i nespery, tak proc ho tam nedat
To máš pravdu. Náplň jsem našel ze by mohla být 1.1 litru tak doufám žr tím nic nezkazím...
Zdravím, mám jednu otázku. Po kúpe auta bez vedomosti o druhu motorového oleja sa asi po 5 výmenách - 50tis.km objavili netesnosti na víku, okolo olej. filtra... Je mozne ze by tieto netesnosti mohol mat na svedomi olej, ktory sa do motora začal dávat. Olej Castrol 10W40
vavrekj píše:ohladom toho vika (kadial sa nalieva motorovy olej) :
1. je to bezne ze po odsrubovani vika poklesnu otacky motora ?
2. je bezne ze z vnutornej strany vika je male mnostvo nejakej zltej
1)je to normalni, klesnou tlaky oleje
2)je to normalni, kdyz jezdis kratky trasy, chce to projet nejakou trasu praha-brno, ale problem to neni
Kami1 píše:muze byt, ale neni to spis tim, ze uz mel 150tisic pred koupi?
ps: doufam, ze myslis viko ventilu a ne filtru
ano o tri vymeny bude na budikoch 200, takze je to mozne, len este pred chvilou bol motor suchy, a zrazu to zacalo
a ano myslel som viko ventilov, ale slzi to aj okolo spoja medzi blokom a telesom filtra, musim este lepsie pozriet ci to nejde od cidla tlaku oleja
tak dik
proste to tesneni ma taky nejakou zivotnost
je mozny ze se tam lil horsi olej a ten lepsi tedka rospousti bordel, kterej to vytesnuje nebo je jenom ridsi
pokud to moc olej nezere pocitej dobudoucna s pretesnenim pokud s tim chces jeste hafo(vela) najet, tak s tim moc neotalej
za dotahnuti vika nic nedas(10-15Nm)
No oleja som dolial tak necely liter a do vymeny je tak 800 km, /mením každých 10tis./co nie je vela si myslim, aj ked prvé tri výmeny nebolo treba ani kvapku. Budem musiet popozerat tie tesnenia a pohrať sa stým.
Inak som teraz narazil do M43 doporučujú 5W40, skúsiť tento olej aj ked si samo nemyslím ze by môj problém vyriešil, alebo uz radsej nevymýšľať a nechať tam tu 10W
p.s. tesnenia kupovať v bavarii alebo môžu byť aj nejaké náhrady
čau mám dotaz na olej chci vyměnit a mám e36 316i tak taky tam můžu dát ten 5W-40 ? Hlavně bych chtěl vědět kolik si ho mám koupit ? nemá s tím někdo zkušenost?
doctor: patri tam 10w40 protoze je pro vetsi rozmezi teplot, pak jeste 5w30, kdyz jsou nizsi teploty okoli, ale mel by se lit furt stejny olej, jinak hrozi vule v motoru
rogie:
kdyz nechas vse jak je tak nic nezkazis, akorat budes mit motor od oleje a das trochu vic za olej
jestli ti nevadi vetsi investice do lepsiho stavu motoru, tak bych motor odkarbonoval, pretesnil viko ventylu, vymenil gufera na ventylech a nalil nejakej kvalitni 5w40 za rozumnej peniz a ten pak pouzival (pri eventuelni vymene spojky vymenit zadni gufero!)
--nakonec usetris, ale zalezi taky na kolik te vyde prace
Doktore, zkus si precist aspon prvnich deset stranek tohodle tematu