Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Powerflex E46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tuning

#1 Příspěvek od Tuning »

Chci dát toto od Powerflexu na přední ramena + uložení stabilizátoru...bo jsem zjistil, že cenovka je uplně stejná jako náhrada či origo...a myslím, že by to mělo být lepší :) co vy na to??

POWERFLEX BMW E46 -- zadní silentblok předního příčného trojúhelníkového ramene

OBJEDNACÍ KÓD: PFF5-4601

ZNAČKA: BMW

MODEL: E46

VÝROBCE: Powerflex.uk

Cena s DPH[19%]: 2374 Kč/pár

Cena bez DPH: 1995 Kč/pár

Počet [pár]:

+++ POWERFLEX
Proč používat polyuretanové silentbloky POWERFLEX na podvozkových prvcích ?

Polyuretan je známý jako specializovaný plast už asi 30 let. Nicméně, nedávný pokrok umožnil vpravit do tohoto materiálu velmi speciální vlastnosti. Silentbloky jsou jedny z nejvíce namáhaných komponentů instalovaných do motorových vozidel. Podstupují enormní zátěž v nejobtížnějších podmínkách a to bez údržby a lubrikace.
Materiálem ze kterého se vyrábí, je gumová směs obsahující přírodní produkty, které časem chátrají. Stávají se jemnějšími a více poddajnými, méně a méně odolávající tlaku jež je na ně kladen. Tím umožňují více a více pohybu závěsným komponentům a nabízejí méně a méně kontroly nad závěsnou symetrií. To obratem způsobuje zvýšené opotřebení gum, nestabilitu brzdění a špatné ovládání. Toto je ten jediný největší důvod díky jemuž můžete okamžitě říci rozdíl mezi řízením 3 roky starého auta v porovnání s ukázkovým showroom autem.

Nicméně, i nová auta můžou od POWERFLEX silentbloky profitovat, protože jejich kvalitnější design nabízí efektivnější ovládání závěsných komponentů a to do větších rozměrů než normální gumové díly. Díky technologickému pokroku tohoto PU materiálu bylo možné předejít běžnému problému, obvyklému u tvrdších silentbloků, kterým je zvýšená hlučnost. Ze správně vytvořené polyuretanové směsi mohou být vyrobeny o 25-30% tužší silentbloky než nové gumové komponenty , ale se stejnými hluk pohlcujícími vlastnostmi.

POWERFLEX silent komponenty dávají smysl:

+++ POWERFLEX prodlužuje životnost pneumatik.
+++ POWERFLEX zlepšuje průjezdy zatáčkou.
+++ POWERFLEX zlepšuje stabilitu při brždění.
+++ POWERFLEX zvyšuje bezpečnost.
+++ POWERFLEX je zisk.

[/img]
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Whisky »

jestli stoji stejne muzes to zkusit, proc ne. ale myslim si ze to urcite nepoznas. pokud hodlas s autem najet jeste 100t km, tak treba jo, pak muzes hodnotit. videl bych vyhodu snad v trvanlivosti, ale ty vyhody co tam pisi...mno nevim nevim...
Tuning

#3 Příspěvek od Tuning »

no těch 100tis.km, je tak otázka roku a půl,takže do toho půjdu a uvidíme...pak dám vědět,ale myslím, že poznat to také nepůjde, snad jen kdybych vyměnil úplně všechny silenbloky...
Maranelo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maranelo »

Ghost82 z e30 klubu http://forum.e30.cz/profile.php?mode=viewprofile&u=1612 mam dojem daval komplet powerflex. Sice na E30 ale zkus se poptat urcite ti rekne jaky je rozdil atd oproti origo silacum... :wink:
Maranelo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Maranelo »

a tady maj trosku lepsi cenovky http://www.mk-racing.cz/download/powerflex/bmw.pdf ale nevim jak je to s dodaci lhutou atd :lol:
Tuning

#6 Příspěvek od Tuning »

dík :)
Maranelo
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Maranelo »

nemas zac a jeste lepsi cenovky jsou na ebay pokud mas tu moznost. Na komplet auto uz to i nejakej ten tisic usetrenej hodi 8)
dist01
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dist01 »

celkem jsem tam nepochopil ktery jsi tam máte obednat když jse podíváte na stránky výrobce tak je to tam jinak než na MK-racing
mam 330i E46 se sport podvozkem nevim jesltli jsou tam jiné rožměry silent bloků
Diablo330Ci

#9 Příspěvek od Diablo330Ci »

Staci vlezt pod auto a zmerit si prumer silentbloku jestli ma 60 nebo 66mm :wink:
hrosik

#10 Příspěvek od hrosik »

Měl jsem Powerflex na E46 330D M-packet na předních ramenech, než mi ho ukradli :( tak jsem na nich najel cirka 80 000 km bez jakékoli změny stavu, auto subjektivně lépe ovladatelné, pevnost přední nápravy se velmi zvýšila, méně vodila v kolejích, tlumení nárazů na stejné úrovni jako originál.

Silentbloky jsem koupil v MK racing, dodací lhůta cirka 14 dní, úplná spokojenost.
MRi

#11 Příspěvek od MRi »

No ja taky premyslel a chtel vymenit...volal jsem tam a rekli mi ze tak cca mesic,mozna,tak jsem to vzdal a objednal origo BMW a mnel jsem je do 2 dni...ta dodaci lhuta mi odradila.Potreboval jsem je hned.......Ale jinak na sluzebnim pikapku jsem je mnel a jenom pozitiva.Auto jistejsi v zatackach,mene plavme a tak...Takze muzu vrele doporucit!!! :bigups:
Odpovědět