Jak jsem ráno sedl do auta, tak na podlaze řidiče solidní louže, kua. Byla vichřice a bouře jak svině, ale to neomlouvá.
Tak nevím, sklo mám lepené, takže to by nemělo, ale napadá mě průchod stěrače, jestli to tudy nechcalo. Teklo to na levé straně pod palubkou. Musím se na to podívat. Neměl někdo podobný problém?
Já tohleto sice neřešil na báwu, ale na Granadě, ale za dva roky jsem nepřišel na nic. Při normálním dešti (i v myčce) sucho, ale při průtrži kaluž jak sviňa. Hledal jsem a nenašel. Tak jsem šroubovákem a kladivem udělal v podlaze díru na odtok a byl klid
Cha cha, dobré. No přesně tak mě to dělá také. Za normálního deště sucho, při hrozném lijáku, navíc větru, když takzvaně prší vodorovně tak louže. Štve mě to dost. Měl jsem starého Formana a sucho pořád a teď v bávu tohle.
mas sibr?zkontroluj kdyztak odtokove kanalky sibru.... aspon ty predni 2(v kazdem ze 4 rohu sibru je jeden odtok az k podvozku auta),ty predni 2 uvidis po jeho otevreni a jdou protahnout dratem nebo lip-profouknout kompresorem.... jinak nevim,jestli nekde dobre nedoleha tesneni dveri.jinak sterace urcite ne,ty maji svoji dutinu a ta ma odtok do motoroveho prostoru....
Hm, šíbr nemám, kolem dveří to nebude, je to na levém boku pod palubkou. Jedině že by přední sklo? Ale to by teklo asi při každém dešti. Budu se na to někdy muset detailně podívat.
ferlin píše:Jak jsem ráno sedl do auta, tak na podlaze řidiče solidní louže, kua. Byla vichřice a bouře jak svině, ale to neomlouvá. Tak nevím, sklo mám lepené, takže to by nemělo, ale napadá mě průchod stěrače, jestli to tudy nechcalo. Teklo to na levé straně pod palubkou. Musím se na to podívat. Neměl někdo podobný problém?
Já mám (možná měl) podobný problém měl jsem mokro na podlaze jak u ridice tak u spolujezce. Vypadá to že to teklo pod plastem, který je před předním sklem (je částečně schvovaný pod kapotou) a pak to teklo přes nasávací otvory vzduchu do kabiny. Ten plast je tam uprostřed nabouchnutej na čtyřech místech, tak zkus mrknout jestli ti ten plast uprostred neodstava od skla jako me.
No kua, teď budu asi vypadat jako blb. Já mám část toho plastu v délce asi 5 cm od skla odlomený na levé části. Plánoval jsem koupit nový, ale furt jsem na to sral a podceňoval jeho význam. Myslel jsem, že je tam spíš z optických důvodů. Tak že by tím plastem? Do prčic, budu se muset po něm poohlédnout. Při jeho výměně se jen demontují stěrače a nějak se vycvakne?
Neví někdo, co stojí origo? To asi budu muset shánět v Car Teku.
ferlin píše:No kua, teď budu asi vypadat jako blb. Já mám část toho plastu v délce asi 5 cm od skla odlomený na levé části. Plánoval jsem koupit nový, ale furt jsem na to sral a podceňoval jeho význam. Myslel jsem, že je tam spíš z optických důvodů. Tak že by tím plastem? Do prčic, budu se muset po něm poohlédnout. Při jeho výměně se jen demontují stěrače a nějak se vycvakne? Neví někdo, co stojí origo? To asi budu muset shánět v Car Teku.
Demontáž je jednoduchá - demontovat sterače, odšroubovat 6 plastovej šroubů a uprostřed vycvaknout, tot vše. Ale pokud ti chybí ten část plastu úplně vlevo v rohu, tak to vypadá spíš na to špatně přilepený sklo.
ferlin píše:Jo hm, a ty odpady jsou kde? Jak se k nim dostat?
Nejdřív musíš oddělat ten plast a uprostřed jsou myslím dvě odtokové díry (moc dobře vidět nejsou, spíš je potřeba je nahmatat). A pak stačí zkusit tam nalít vodu a ta by měla hned odtéct pod auto.
ferlin píše:Jo hm, a ty odpady jsou kde? Jak se k nim dostat?
Nejdřív musíš oddělat ten plast a uprostřed jsou myslím dvě odtokové díry (moc dobře vidět nejsou, spíš je potřeba je nahmatat). A pak stačí zkusit tam nalít vodu a ta by měla hned odtéct pod auto.
No, to by mě nenapadlo, dík. Budu se na to muset podívat. Zase jsem o něco chytřejší.
odsroubovat kaslik u leve nohy, pak jeste 3 sroubky co jsou na plastu, pote vpravo odprcnout plastovy zacvak na tunel a vzadu u brzdy pootocit jeste jeden zacvak a pod volantem normalne vytrhnout celej plast smerem dolu, drzi na dvou kovove-plastovych zacvakach
muze ti tam tect od odvetravani ridici jednotky co je tak nejak otvor vlevo nahore blize ke stredu na rozhrani intru a motorove casti, koukni do motorove casti a odsroubuj kryt ridici jednotky na strane ridice pod sklem, tam mas jasne videt otvor pro vetrani jednotky do kabiny