Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

Jak vyndat skla ve světlech e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Bzuker
Klubové ID: 1479

#1 Příspěvek od Bzuker »

Mám vyndané světla z auta a chci pořádně vyčistit ty skla ale vůbec nevím jak je oddělit od toho plastu ke kterému jsou přilepené. Bojím se že to pak ani nebude držet jak to dám zpátky :?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Originál světla jsou řešené tak, že nahoře a dole jsou kovové spony a potom po stranách jsou plastové západky. Na ničem jiném, pokud to někdo nelepil silikonem, nedrží (tedy krom těsnění, ke kterému se po té dlouhé době provozu trochu přicucnou).
JIP

#3 Příspěvek od JIP »

Ty jo, tys to ještě dneska stihnul sundat?
Ty skla vůbec nemusíš vyndavat, je to docela velké riziko, že ti rupnou nebo nebudou těsnit. Normálně to rozpůl na těch plastových packách a vypláchni v kyblíku komplet s plastem...
Bzuker
Klubové ID: 1479

#4 Příspěvek od Bzuker »

jo večer jsem se na to venku vrhnul :lol: myslel jsem právě že to bude lepší sundat aby se všechna ta špína pořádně smyla...mám to teď namočené v teplé vodě s nějakým přípravkem na okna a čistil jsem to aspoň zvenku ale přijde mi že by to bylo o dost čistší kdyby se to vzalo i zevnitř...prostě se to neleskne tak jak bych chtěl :D asi jsem náročný kdo ví
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jo takhle, ty myslíš od toho plastového rámečku - tak to nesundavej, je to fakt zbytečný. Konečné opláchnutí udělej destilkou, ať tam nemáš potom zaschlý kapky.