Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw e46,nesvítí kontr. SRS

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kubis

#1 Příspěvek od kubis »

čau kluci,potřeboval bych poradit.včera jsem se byl podívat na pěknej kousek e46,vypadá to že ho koupim ale jedinej problém co se mi nezdá je že přímo nesvítí kontrolka airbagu.proto se chci zeptat,po otočení klíčku se rozsvítěj ostatní kontr.a vedle je na připutání pásem a od ní jde odraz svetla na tu s air.,má ta kontr.pásů svítit nebo ne?a nebo je možný že by se to přehodilo popř.jestli mohla kontr.air.prasknout? udivuje mě to i samotnýho prodejce,6let byla jedna majitelka a bouraný to nemělo být.prosím o nějakou radu nebo co se stím dá dělat.prodejci sem volal a říkal mu že bych to chtěl na diagnostyku,nebyl proti..díky za rady
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Kontrolka pásů a airbagu se rozsvicí po otočení klíčku a pak zhasnou.Je tam dioda takže ta asi nepraskne.Podle mě je to divné.
kubis

#3 Příspěvek od kubis »

no a maj zhasínat nezávysle na sobě že jo?diagnostyka to ukáže kde je chyba ne?jestli někde chybý pytel nebo tak něco...
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Ano maj zhasínat nezávisle.Diagnostika to ukáže,teda pokud tam někdo nedal odpor,ale toby zase nechal tu kontrolkusvítit.
kubis

#5 Příspěvek od kubis »

jak sem tak koukal tak záslepky tam nebyly,všechno ladilo jak má.a volant je tam 3ram,tak jedině jak to měnily a pak že by se nahrala chyba do jednotky,ale je to divny..může se vyskytnout ještě nákej jinej problém proč by to přestalo svítit a nebo je to určitě po něčím zásahu??
FreeTree

#6 Příspěvek od FreeTree »

Kdesi jsem se dočetl, že tam jsou pro sichr 2 ledky... určitě než auto koupíš, domluv se, že ho chceš napíchnout na diagnostiku v autorizovaném BMW, že si to klidně zaplatíš.... v konečné fázi ušetříš kupu peněz
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

FreeTree píše:Kdesi jsem se dočetl, že tam jsou pro sichr 2 ledky... určitě než auto koupíš, domluv se, že ho chceš napíchnout na diagnostiku v autorizovaném BMW, že si to klidně zaplatíš.... v konečné fázi ušetříš kupu peněz

A kde ses dočetl ty že se tu píše o dvou ledkách?
poool

#8 Příspěvek od poool »

Kontrolka airbagu se ti musí rozsvítit po zapnutí klíčku,není tam žádná dioda :roll: ,ale malinkatá žárovička.......to že praskla je blbost,tomu nevěřím,spíše jí někdo vyndal z toho důvodu,že něco v systému airbagů není v pořádku.......zajet někam na diagnostiku a vše bude jasný :)
kubis

#9 Příspěvek od kubis »

díky,uvudim jak ta diagnostika...zatim
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

poool píše:Kontrolka airbagu se ti musí rozsvítit po zapnutí klíčku,není tam žádná dioda :roll: ,ale malinkatá žárovička.......to že praskla je blbost,tomu nevěřím,spíše jí někdo vyndal z toho důvodu,že něco v systému airbagů není v pořádku.......zajet někam na diagnostiku a vše bude jasný :)

Proč myslíš že tam není dioda?Třeba u X5 jsou diody.Tak si myslím,že E46 je tam už má taky.
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mika_hakkinen »

měl jsem tu přistrojovku v práci rozdělanou, jsou tam dvě ledky
poool

#12 Příspěvek od poool »

libovka píše:
poool píše:Kontrolka airbagu se ti musí rozsvítit po zapnutí klíčku,není tam žádná dioda :roll: ,ale malinkatá žárovička.......to že praskla je blbost,tomu nevěřím,spíše jí někdo vyndal z toho důvodu,že něco v systému airbagů není v pořádku.......zajet někam na diagnostiku a vše bude jasný :)

Proč myslíš že tam není dioda?Třeba u X5 jsou diody.Tak si myslím,že E46 je tam už má taky.

Asi máš pravdu,tam budou ledky jj....tak sakra u čeho jsem ty žárovky viděl 8O???? ,asi E36 a E34.
Odpovědět