Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

blbne elektrika e46 - mráz?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fantucci
Klubové ID: 1047
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Fantucci »

dnes ráno jsem jel do práce a cca po 5 minutách jízdy se najednou ozval gong a rozsvítila se kontrolka co je mezi budíkama + kontrolka brzd - oboje žlutě. Od té doby to svítilo permanentně. jako kdyby se vyplo DSC. Problém je, že já jsem to nevypnul, ono jaksi samo. No dojel jsem do práce a doufal, že až pojedu odpo zpět domů tak se to nějak zpraví. Při nastartování kontrolky nesvítily, rozsvítily se chviličku po rozjezdu. No a pak po pár minutách jízdy se mi najdnou začalo rozsvicovat vnitřní osvětlení. Zhasínalo a zase se rosvicovalo... :-(

Nevíte někdo čím to může být? Že by mrazy dělaly něco v elektrice? :cry: Btw mám e46 po FL
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
all
Klubové ID: 1018

#2 Příspěvek od all »

já bych to tipoval na halovo čidlo na kolech.....
čidlo abs, nebo tak se to nějak menuje...
ale to osvětlení bude zase neco jinýho, nebo to bude nejakej ten šotek v tech brabánkách co jsou v jednotce :wink: :lol:
Killca
Klubové ID: 1648

#3 Příspěvek od Killca »

no bud jak pise all, cidlo otacek kol nebo nejaky relatko v pojistkovnici, chtelo by to diagnostiku, mozna taky vadny grund modul, co casto lidem v e46 odchazel, to by zase odpovidalo tomu vnitrnimu osvetleni
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Fantucci
Klubové ID: 1047
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fantucci »

co to je ten grund modul? kolik tahle sranda stojí?
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
Syrup
Klubové ID: 1571
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Syrup »

Neboj se nic, nejsi v tom sam. Dneska jsem zaparkoval, zhasnul motor, svetla. Prevlikam se do snowboardovejch bot, brnknu o dalkovy a rozsviti se mi svetla. Tak je zapnu vypnu, vypli se. Vylezu ven a koukam, svitilo mi zadni svetlo a predni, oboji na pravy strane. Tak jsem otocil klickem, zapnul svetla, vypnul svetla a bylo to zase v poho.

BTW: muj nazor je ze tyhle auta asi moc nemusej takovyhle strasny mrazy.... a jestli mam neco v prdeli, tak doufam ze mi to neodejde treba za jizdy :)
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Slavisimo »

Syrup píše:Neboj se nic, nejsi v tom sam. Dneska jsem zaparkoval, zhasnul motor, svetla. Prevlikam se do snowboardovejch bot, brnknu o dalkovy a rozsviti se mi svetla. Tak je zapnu vypnu, vypli se. Vylezu ven a koukam, svitilo mi zadni svetlo a predni, oboji na pravy strane. Tak jsem otocil klickem, zapnul svetla, vypnul svetla a bylo to zase v poho.

BTW: muj nazor je ze tyhle auta asi moc nemusej takovyhle strasny mrazy.... a jestli mam neco v prdeli, tak doufam ze mi to neodejde treba za jizdy :)
To sviceni na strany dela packa blinkru ne? :-D :-D :-D ja jen jestli si do ni nebrnk :twisted:
jurasis
Klubové ID: 775

#7 Příspěvek od jurasis »

Slavisimo píše:
Syrup píše:Neboj se nic, nejsi v tom sam. Dneska jsem zaparkoval, zhasnul motor, svetla. Prevlikam se do snowboardovejch bot, brnknu o dalkovy a rozsviti se mi svetla. Tak je zapnu vypnu, vypli se. Vylezu ven a koukam, svitilo mi zadni svetlo a predni, oboji na pravy strane. Tak jsem otocil klickem, zapnul svetla, vypnul svetla a bylo to zase v poho.

To sviceni na strany dela packa blinkru ne? :-D :-D :-D ja jen jestli si do ni nebrnk :twisted:
Jo, je to funkce. Po vypnutí zapalování se blinkrem rozsvítí levá/pravá strana parkovaček (když stojíš třeba na krajnici). Pak stačí blinkr vypnout. Mimochodem to měly už Škoda 100 a 110 (r.v. 1974)... :wink:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Syrup
Klubové ID: 1571
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Syrup »

jurasis píše:
Slavisimo píše:

Jo, je to funkce. Po vypnutí zapalování se blinkrem rozsvítí levá/pravá strana parkovaček (když stojíš třeba na krajnici). Pak stačí blinkr vypnout. Mimochodem to měly už Škoda 100 a 110 (r.v. 1974)... :wink:

Ty vole!:D tak to jsem dobry jelito, no .... samozrejme, otocil jsem klickem a blinkal jsem do strany, tak jsem to vypnul ... ale fakt me nenapadlo ze to bude delat blinkr. Dik, jsem zas o neco chytrejsi :))
Odpovědět