Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Rýchly pokles tlaku v pneu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DominikB

#1 Příspěvek od DominikB »

Aké môžu byť príčiny rýchleho poklesu tlaku v pneumatikách?

Od posledného prezutia na nové zimné Goodyeary (v servise som ich dal hneď po prezutí nahustiť plynom) mi klesne o 0,1-0,2 každých cca 400 km. Pritom v lete stačilo nahustiť plynom raz, a tlak zostal stabilne rovnaký celú sezónu.

Údajne treba vymeniť ventily, ale to sa mi nechce veriť, tým ventilom nemôže byť podľa mňa nič... Mám inak také smiešne tuzzing Tesco čiapočky na ventiloch, pretože tie klasické čierne plastovo-gumené "originály" mi niekto v lete ukradol. Môže to byť tým? V lete s tými Tesco-vými bolo všetko OK.

Vďaka.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DC Výkonná rada »

a všechny kola Ti utíkaj stejně rychle?

v každym pneuservisu by měli být schopni zjistit kudy to utíká a podle toho se zařídit - může to být taky tim že ty kola nejsou rovný, ale to se pozná dobře na vyvažovačce
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dsvatos »

Špatný ventilky - naslinit. Nebo orezlej ráfek. Nebo nějaký svinstvo mezi ráfkem a kordem. Jestli to není ventilkem, tak jedině vyzout a znovu nazout. Ale já takový malý úniky neřeším. Po výplatě vždycky beru plnou nádrž a dofouknu kola.
DominikB

#4 Příspěvek od DominikB »

Na predných klesá rýchlejšie. Kolesá sú vyvážené.

Pred týždňom som to bol v pneuservise reklamovať, servisák lial na ventily nejakú kvapalinu a povedal, že prepúšťajú... a znova dohustil plynom. Ale prečo prepúšťajú? Nemohli to poškodiť práve v pneuservise? Ako vravím, v lete som mal stabilný tlak celú sezónu. Letné pneumatiky boli tiež čisto nové, obúvané na tie isté disky v tom istom pneuservise.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DC Výkonná rada »

ventilky jsou spotřební záležitost - správně se mají dávat při každém přezutí nové - v tom otvoru kde jsou se ráda usazuje špína a guma pak netěsní na 100%
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
P-J

#6 Příspěvek od P-J »

Co by Ti asi s těmi ventilky tak provedli.... :wink: Samozřejmě že ventilek vydrží dýl a není zase tak nutné ho měnit při každém přezouvání pneu, ale osobně těch pár korun (i v těch dražších servisech by to neměo překročit 50kč,- :wink: ) vždycky s novými pneu investuju.....
DominikB

#7 Příspěvek od DominikB »

Áha. Tak potom je to v pohode. Myslel som, že majú vydržať aspoň desaťročie a je to na alu diskoch niekoľkotisícová záležitosť. :oops:

Do februára s tým asi vydržím takto, potom pri prezúvaní na letné dám vymeniť aj ventily originál BMW.

Ďakujem za pomoc.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dsvatos »

Originál ventilky BMW? Tomu už říkám paranoia :lol:
DominikB

#9 Příspěvek od DominikB »

Dá sa povedať, že paranoja, mám strach o snímače. Preto som si to cenovo najprv pomýlil, pretože jeden snímač je za nejakých 3000 korún, elektronické ventily sa však našťastie dajú vymeniť zvlášť (to som nevedel...) po nejakých 300 za kus...

Hochštafléri v pneuservise nech radšej na tie snímače nešahajú, naviac neviem, či by s obyčajnými ventilmi fungovali snímače tlaku správne, preto píšem, že radšej v BMW servise a už aj s originálnymi ventilmi.
P-J

#10 Příspěvek od P-J »

DominikB píše:Dá sa povedať, že paranoja, mám strach o snímače. Preto som si to cenovo najprv pomýlil, pretože jeden snímač je za nejakých 3000 korún, elektronické ventily sa však našťastie dajú vymeniť zvlášť (to som nevedel...) po nejakých 300 za kus...

Hochštafléri v pneuservise nech radšej na tie snímače nešahajú, naviac neviem, či by s obyčajnými ventilmi fungovali snímače tlaku správne, preto píšem, že radšej v BMW servise a už aj s originálnymi ventilmi.
Hmmm, hlavně že jsi v prvním příspěvku zmínil, že máš RDC..... :roll: Celkem podstatná informace, tak by neškodilo ji uvádět zrovna.... :roll:
Killca
Klubové ID: 1648

#11 Příspěvek od Killca »

hehe :-D urco to bude super, to rdc jsou ty nalepovaci meraky uvnitr kola a v aute je displej s hodnotama tlaku?? nebo co to je?

jinak ventilky radi odchazej a nejvic ty kovovy, takze vymena jednou za cas se urcite hodi

a v bmw servisech pracuji stejni "normalni" lide jako v pneu servisech, takze v tom moc rozdil neni, nekdy tam makaj i horsi :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
DominikB

#12 Příspěvek od DominikB »

No, mohlo ma napadnúť napísať to hneď v prvom príspevku :)

Snímače sú originál, tuším je to doplnková výbava. Neviem ako presne sú uložené v kolese, ale sú drahé jak sto čertov... Našťastie je možné vymeniť len tie ventily samostatne ako som sa teraz dozvedel, ale tieto výjdu tak na 1500-2000 Kč/Sk na všetkých štyroch kolesách, takže ani náhodou hocijaké po 50 korún za kus v hocijakom pneuservise :roll:

Tu sú nejaké aftermarkety neoriginály, kuk posledná strana ako to vyzerá:

http://www.ddpneu.cz/files/kompletni-ta ... 132-cz.pdf
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od dsvatos »

No, ještě že to na autě nemám. By mě z těch cen jeblo. To si to raději jednou za čas změřím a dofouknu. A mám to zadarmo :-)
Odpovědět