Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

US DRL - denní svícení po americku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilFKH

#101 Příspěvek od KamilFKH »

Tak jsem na to zase (ale naposled :wink: ) koukal (na bliknutí s High beam+fog light) a je v codeblock 00 dost nepopsaných bitů, které by tu funkci mohli (ale nemusí) zapínat. Pokud bys to nutně 8) chtěl, můžu Ti dát jeden z mnoha návodů, jak to hledat. Chce to ale mít SW balíček BMW vývojového prostředí pro testování řídících jednotek (INPA, NCS, WinKFP, Tool32), které ovšem není určené pro koncového uživatele. Já se tomuhle už nadále věnovat nebudu.
P-J

#102 Příspěvek od P-J »

Nutně to k životu opravdu nepotřebuju a nemám ani ten soft.... Věnuj se radši tomu dennímu svícení.... :lol:

A kdyby jsi někde narazil na funkce, které mají něco společného s blinkry, tak je prozkoumej - třeba by šel aktivovat trojblik... 8) :lol: :lol: :lol:
KamilFKH

#103 Příspěvek od KamilFKH »

Na nějakým fóru u soudruhů z NDR 8) , jsem kdysi (letos z jara nebo v létě) v záplavě jiných informací se svojí lámanou němčinou četl, že trojblik by měl jít aktivovat, ale bohužel až u faceliftovejch E46 - modul LSZ2. Asi bych tomu věřil, protože mají mnohem větší objem kódovacích dat a i EEPROMky, protože přidali oproti VFL (vor face lift) nové funkce, jako Adaptive headlights, BiXenon atd. Kouknu se po tom.
P-J

#104 Příspěvek od P-J »

Pokud v tom light modulu něco takového opravdu je, tak to bude pouze něco neoficiálního, nebo zkušebního. Trojblik nejde na SSS aktivovat ani u X3 (používá v podstatě techniku E46).

Pokud by to ale byla pravda, tak bych to bylo perfektní a stálo by za to investovat do nového modulu, protože ve spojení s US denním svícením a novým dešťovým senzorem by to přineslo pár výhod:

- auto jezdí běžně se zapnutými US denní mi světly
- za šera se světla automaticky přepnou na normální světla
- nový dešťový senzor je citlivější
- mohl by být trojblik... :wink:
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Mám dnes čerstvě aplikován v E36 323ti Compactu DRL modul pro Kanadu. Svítí to. Vykradený návod upravený pro ECE verzi zde: http://www.volny.cz/francis7/DRL_E36
Děkuji tímto P-J za expresní dodání modulu za poloviční cenu než u oficiálního překupníka (= autorizovaného prodejce) BMW.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
rogie30

#106 Příspěvek od rogie30 »

Takže nestačí len prehodiť relátka, treba trocha bastliť?
P-J

#107 Příspěvek od P-J »

Ty dva drátky navíc snad ani nejdou nazvat bastlením..... :wink:
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Je možné koupit konektorů víc, včetně samců, a udělat to demontovatelné, odpojitelné, vratné do původního stavu. Na autě se nestříhá, nepájí ale jen vycvakne a nacvakne.
323ti stock condition
KamilFKH

#109 Příspěvek od KamilFKH »

Aktualizace prvního příspěvku + jeho lehké zkulturnění. 8)
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Do návodu jsou doplněny aktuální dnešní fota kombinací rozsvícených světel.
323ti stock condition
P-J

#111 Příspěvek od P-J »

KamilFKH píše:Aktualizace prvního příspěvku + jeho lehké zkulturnění. 8)

Jak tam píšeš o tom GM, mám další věc co mě zajímala.... :wink: :lol: :lol: . Bez problémů jde nastavit, aby se po rozjezdu auto samo zamklo, ale odemknutí po vytažení klíčku (tak jako to mají novější modely) tam není. Nenarazil jsi na nějakou takovou možnost při tom svojem "šťourání" v tom modulu? 8)
P-J

#112 Příspěvek od P-J »

Tak jsem se trochu prokousal těmi stránkami http://www.car-solution.de a ta nejdražší verze modulu "eLight ultimate" umí v podstatě všechno, co bych od toho auta očekával. Denní světla jsou sice řešené přes mlhovky, ale to by se dalo zkousnout, umí sklopit a odklopit zrcátka při zamčení, po rozjezdu zamkne auto a po vytažení klíče ho zase odemkne, má trojblik.... Ale ta cena mě zatím odrazuje - cca 6300,-Kč je celkem dost..... :roll:
KamilFKH

#113 Příspěvek od KamilFKH »

Jestli to umí tu věc i se zrcátkama apod., tak pak to bude píchlý jenom na I-Bus a vysílat "falešný telegramy" různejm modulům (LSZ, GM5, SM) a ty pak budou dělat celou show. Mám představu, jak to dělat, ale chtělo by to někoho, kdo by to podle hrubého návrhu nakreslil, vyrobil, osadil a do jednočipu naprogramoval. :idea:
KamilFKH

#114 Příspěvek od KamilFKH »

...a zamknutí při dosažení určité rychlosti umí i samotný GM5 modul. Jde to nastavit na zapnutí klíčku a pak 4, 8, 12, 16, 20, 24 a 28 km/h. Kdy se to odemyká zatím nevím, ještě jsem to nezkoušel. Jde nastavit i znovuzamknutí centrálu po 2 minutách, když se neotevřou dveře (strčíš klíč do kapsy a nechtěně si otevřeš dálkou auto). Po svátcích všechno ozkouším.

Se světlama jsem zatím nikam dál nedošel :sad2: , ikdyž už vím zase o trochu víc...

Jinak všem přeju hezké svátky atd., atd., atd... :xmas: :pivo2:

KamilFKH Suicyco RR
P-J

#115 Příspěvek od P-J »

KamilFKH píše:Jestli to umí tu věc i se zrcátkama apod., tak pak to bude píchlý jenom na I-Bus a vysílat "falešný telegramy" různejm modulům (LSZ, GM5, SM) a ty pak budou dělat celou show. Mám představu, jak to dělat, ale chtělo by to někoho, kdo by to podle hrubého návrhu nakreslil, vyrobil, osadil a do jednočipu naprogramoval. :idea:

Bude to tak, na těch stránkách je i návod na montáž (do na konektor GM v kastlíku spolujezdce) a píšou tam, že se to připojí jenom na tři dráty a nic se necvaká...... :wink:
P-J

#116 Příspěvek od P-J »

KamilFKH píše:...a zamknutí při dosažení určité rychlosti umí i samotný GM5 modul. Jde to nastavit na zapnutí klíčku a pak 4, 8, 12, 16, 20, 24 a 28 km/h. Kdy se to odemyká zatím nevím, ještě jsem to nezkoušel. Jde nastavit i znovuzamknutí centrálu po 2 minutách, když se neotevřou dveře (strčíš klíč do kapsy a nechtěně si otevřeš dálkou auto). Po svátcích všechno ozkouším.

Se světlama jsem zatím nikam dál nedošel :sad2: , ikdyž už vím zase o trochu víc...

Jinak všem přeju hezké svátky atd., atd., atd... :xmas: :pivo2:

KamilFKH Suicyco RR

Zamknutí jsem si nastavil, ale chtěl bych i odemknutí po vytažení klíčku a to přes SSS nejde...... :roll:
KamilFKH

#117 Příspěvek od KamilFKH »

Asi to samotnej GM5 v nastavení nedovolí. Zřejmě to nebude věc SSS. Jdu na to mrknout.
P-J

#118 Příspěvek od P-J »

Určitě to nebude věc SSS, ale GM, protože SSS umožní změnit to, co je k dispozici (jsou vyjímky, že... :wink: ). A jak jsem psal výš, tak odemknutí nejde nastavit ani u nových X3, takže to tam prostě oficiáloně není.... :cry:
KamilFKH

#119 Příspěvek od KamilFKH »

...hmm a není nejspíš ani neoficiálně, protože ať jsem se v tom šťoural, jak jsem se v tom šťoural, odemknout jsem to samo nijak nedonutil :(
P-J

#120 Příspěvek od P-J »

Žít se bez toho taky dá, že..... :wink: Dneska jsem dokonce zjistil, že to může mít i své výhody (zůstává ovšem jedna nevýhoda a to nutnost zatáhnout dvakrát za kličku, což mě problém nedělá, ale ostatní to nějak nedokážou pochopit.... :roll: ) - vystoupíš a auto zůstává pořád zamknuté, nádrž je odemknutá a do kufru se přes klíček taky dostaneš.... :wink:

Jak máš nastavené zadní víko? Otvírá se Ti přes klíček sklo, nebo celé dveře? :wink:
Odpovědět