Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rozumne zimni gumy 205/50R17 na e46
Zdravicko vsichni,
chci posbirat par rozumu. Myslel jsem si, ze mam jeste solidni zimni sadu na e46, ale po napadnuti prvniho snehu jsem usoudil, ze vec se ma jinak.
Chtel bych po vas proto radu, resp. zkusenosti co na to mam obut na zimu v rozmeru 205/ 50/ R17. Je to 330d touring.
Tento rozmer je pomerne atypicky, tak chci jit asi do novych, nechci moc experimentovat se starymi.
chci posbirat par rozumu. Myslel jsem si, ze mam jeste solidni zimni sadu na e46, ale po napadnuti prvniho snehu jsem usoudil, ze vec se ma jinak.
Chtel bych po vas proto radu, resp. zkusenosti co na to mam obut na zimu v rozmeru 205/ 50/ R17. Je to 330d touring.
Tento rozmer je pomerne atypicky, tak chci jit asi do novych, nechci moc experimentovat se starymi.
mam na tom samym aute 205/50 R17 Dunlop WS 3D a jsem max spokojen po vcerejsich a dnesnich testech ... Urcite bych koupil zase. Opravdu se to neda srovnat s Barumkami, Klebry a Hankokami .... S jinymi srovnavat nedokazi.... A na zimu si myslim ze bych do 225/45 rozhodne nesel
Takze kdyz koupis neprohloupis
Kamarad ma na 320 coupe Dunlop WS M3 a taky jsem cumel co to dokaze bez protiprokluzu a stabilizace
PS: to se schanis po gumach az ted po prvnich kalamitach

Kamarad ma na 320 coupe Dunlop WS M3 a taky jsem cumel co to dokaze bez protiprokluzu a stabilizace

PS: to se schanis po gumach az ted po prvnich kalamitach

PPetr píše:No hlavně na 225 nedáš řetězy, nebo aspon dle TP ne. Jedinej rozměr, kterej je schválenej s použitím řetězů je 205/50/17
Mám taky Dunlop a jsou celkem v pohodě. Ale při dalším sněhu tam asi hodím pár pytlíku cementu
Řetězy jsem zatím nikdy neprotřeboval a to jsem bydlel ještě donedávna v horách. Všechno se dalo zvládnou i se žigulem, který je na tom na sněhu podstatně hůř než bawor. Řetězy mají tak možná význam, pokud se škrábeš, do extra kopce, někam na chatu, kde je ujezděný sníh.
-
- Kontaktovat uživatele:
Manzelce jsem dal na E46ku 205/60/R15 ultragripy 7+ od goodyearu(vicemene vyhravaji testy tyto pneu resp. se drzi v cele peletonu, ale maji jednu z nejnizsich opotrebeni a nizkou spotrebu paliva), jednak je to lepsi pro napravy protoze v zime daleko casteji prehlednes diry a kazdy centimetr vzduchoveho polstare je znat, druhak je to levnejsi cca 2k/ks, a tretak v zime si hrat na vzhled je kravina protoze na jizdnich vlastnostech s kvalitnim zimnim pneu proste ten rozdil mezi 15kama a 17kama nepoznas(samozrejme se ted bavime o zime).... Proto jdu cestou prakticnosti, svuj ucel(prezit zimu bez naboreni) to urco splni... 

-
- Kontaktovat uživatele:
MadMaxII píše:Manzelce jsem dal na E46ku 205/60/R15 ultragripy 7+ od goodgearu(vicemene vyhravaji testy tyto pneu resp. se drzi v cele peletonu, ale maji jednu z nejnizsich opotrebeni a nizkou spotrebu paliva), jednak je to lepsi pro napravy protoze v zime daleko casteji prehlednes diry a kazdy centimetr vzduchoveho polstare je znat, druhak je to levnejsi cca 2k/ks, a tretak v zime si hrat na vzhled je kravina protoze na jizdnich vlastnostech s kvalitnim zimnim pneu proste ten rozdil mezi 15kama a 17kama nepoznas.... Proto jdu cestou prakticnosti, svuj ucel(prezit zimu bez naboreni) to urco splni...
Jenomze kdyz mas minimalni velikost kol 17" tak "patnactky" strcis mozna tak do kufru

Jinak GoodYear UG7 sem mel na e36 taky v 15" nove a nikdy sem nemel lepsi gumy, vyjel sem uplne vsechno

Já jsem na svoji 330dT koupil teď nové Dunlop SP WS 3D 225/45 R17 a spokojenost. Jezdím na nich už čtvrtou zimu a pohoda... Jsou to "Ačkové" gumy, takže ten rozměr nepoznáš (205 vs. 225), oni už to umějí udělat
... A ty řetězy... Jak píše Zave. Leží mi tu krabice řetězů na 225/45 R 17... Je to jen o tom, jaké si koupíš
. A myslím, že ty 225 jsou v té 17 i levnější, jak 205. Vyhrály testy a řekl bych, že patří mezi levnější.

-
- Kontaktovat uživatele:
Zave píše:MadMaxII píše:Manzelce jsem dal na E46ku 205/60/R15 ultragripy 7+ od goodgearu(vicemene vyhravaji testy tyto pneu resp. se drzi v cele peletonu, ale maji jednu z nejnizsich opotrebeni a nizkou spotrebu paliva), jednak je to lepsi pro napravy protoze v zime daleko casteji prehlednes diry a kazdy centimetr vzduchoveho polstare je znat, druhak je to levnejsi cca 2k/ks, a tretak v zime si hrat na vzhled je kravina protoze na jizdnich vlastnostech s kvalitnim zimnim pneu proste ten rozdil mezi 15kama a 17kama nepoznas.... Proto jdu cestou prakticnosti, svuj ucel(prezit zimu bez naboreni) to urco splni...
Jenomze kdyz mas minimalni velikost kol 17" tak "patnactky" strcis mozna tak do kufru![]()
Jinak GoodYear UG7 sem mel na e36 taky v 15" nove a nikdy sem nemel lepsi gumy, vyjel sem uplne vsechno
Nerozumim o cem mluvis, ja mam v technicaku na E46ku i 15ky, mozna jsi to myslel tak ze by musel koupit i plechy k tomu, ale plech1,2k + 2k pneu a bude v poho preci...
ne na 3l e46 nedáš menčí kola jak 17" mají velké brzdy... Sám sem taky řešil co a jak a mám 205/50/17 a zatím dobrý 225 si myslím že budou v krizové situaci jako boby, ale zkušenosti osobně se zimní 225 nemám... ale třeba co se vyjetých kolejí týše tak 225 se oproti 205 docela dost tahaj s řidičem o volant...
-
- Kontaktovat uživatele:
morycz píše:ne na 3l e46 nedáš menčí kola jak 17" mají velké brzdy... Sám sem taky řešil co a jak a mám 205/50/17 a zatím dobrý 225 si myslím že budou v krizové situaci jako boby, ale zkušenosti osobně se zimní 225 nemám... ale třeba co se vyjetých kolejí týše tak 225 se oproti 205 docela dost tahaj s řidičem o volant...
Ttj, to jsou "veci" u tech baw, jeste ze me vyssi obsahy teprve cekaj...