Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Brzdový třmen
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám takový problém přehřívalo se mi pravé přední kolo. Zvedl jsem auto a zjistil , že se mi sekl brzdový třmen. Vzal jsem kladívko a lehce klepl po třmenu a on povolil , jak jsem sešlápl brzdu tak mi to znovu chytlo kolo. Celkem hodně to dře. Brzdovka se neztrácí tak to snad bude chtít jen rozebrat a pročistit. Nevíte někdo kde jsou nějaké fotky nebo návod na demontáž destiček a třmene. Asi budou zanesená ty vodítka.Snad to zvládnu.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to pstříkal a zítra to snad půjde povolit. Jsou tam 2 šrouby na 16 klíč a pod tou gumkou jsou fakt imbusy. A jak se sundává to pérko co drží ty destičky. Taky mažete ty destičky. Někde jsem našel obrázek jak mazal destičky na M3 nějakou červenou pastou. Samozřejmě ne na brzdnou plochu ale z druhé strany.
-
pro sundani jen trmenu jsou ty imbusy pod gumou a jsou to sedmicky, pak trochu stahnout desky a vyndas to v pohode, ale podle me je to na vymenu trmenu, ciliz vysroubovat hadicku kapaliny, ucpat ji, nandat novy trmen a odvzdusnit, jinak jak si videl mazat ty desky tou pastou, tak to je medena vazelina a dava se tam obcas no
vlevo je matal
a vpravo Killca 

http://bmwe32.masscom.net/
kukni brake caliper rebuild.tam je vsechno odfoceny.je to sice e32,ale to je fuk,na e36 je to stejny
kukni brake caliper rebuild.tam je vsechno odfoceny.je to sice e32,ale to je fuk,na e36 je to stejny

-
DTomik píše:Tak jsem to povolil 7 imbusem ale nemůžu to sundat dolů. Nevím jak to mám stahnou ty desky.Sundal jsem i to pérko co drží desky. Doufám že nebudu muset kupovat celý nový třmen ale jen nějakou tu sadu.
trochu roztáhni ty destičky od kotoučů v tom třmenu a potom odšroubuj ty imbusy.
Horší je, když budeš dávat nové destičky (jsou logicky široké oproti starým destičkám), potom musíš stahovákem, nebo nějakým jiným způsobem zatlačit pístky, aby si je zase nasadil na kotouče.
snad jsi to pochopil, není to žádná hrůza-neboj se toho!!!
DTomik píše:Tak jsem to povolil 7 imbusem ale nemůžu to sundat dolů. Nevím jak to mám stahnou ty desky.Sundal jsem i to pérko co drží desky. Doufám že nebudu muset kupovat celý nový třmen ale jen nějakou tu sadu.
jezkovo

jo krom toho ty imbusy se musi trochu povytahnout ven, aby nebranili odendani
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to zvládnul. Imbusy jsem měl venku stlačil jsem to takovou dřevařskou svorkou a šlo to. Tak díky všem ted už mi to jde fakt rychle. Ale nakonec jsem to smontoval a zjistil že se to opět nevrací. Prachovka je krásná a nikde neteče kapalina. Tak ted už je asi poslední možnost odšroubovat hadičku zašpuntovat a koupit v BMW tu opravarenskou sadu pokud teda existuje.Je to tak?
-
DTomik píše:Tak jsem to zvládnul. Imbusy jsem měl venku stlačil jsem to takovou dřevařskou svorkou a šlo to. Tak díky všem ted už mi to jde fakt rychle. Ale nakonec jsem to smontoval a zjistil že se to opět nevrací. Prachovka je krásná a nikde neteče kapalina. Tak ted už je asi poslední možnost odšroubovat hadičku zašpuntovat a koupit v BMW tu opravarenskou sadu pokud teda existuje.Je to tak?
a to jsi jenom rozmontoval, mrkl na to, řekl "abraka dabra" a dal zpátky a ono nic?

-
DTomik píše:Očistil jsem celý třmen od nečistot.Pístek jsem šlapáním na brzdu vytáhl ven a zkontroloval tu prachovku.Potom jsem ho musel zase zatlačizt tou svorkou.Očistil desky.Toť vše.Nic jiného už mě nenapadlo.
Hm.... nejsem mechoš,tak už ti více neporadím, možná prostříkat píst
Wd-ečkem, ale pozor na kotouče a destičky, to by si asi potom řešil jiné věci než brzdy, jak by tě tahali ze škarpy.
Měj se
Fanny píše:Ta opravarenska sada sou jen prachovky a pouzdra vodicich cepu. Jestli si ten pistek nevyndal a nevylestil tak sis moc nepomohl, za chvili to bude to samy...
Ale mohlo by to jít sehnat v druhovýrobě. Už jsem se párkrát setkal, že origo byly jenom ty prachovky a v druhovýrobě byly dvě varianty. Jedná stejná jako origo sada a druhá navíc s pístkem.