Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

renovace E36 328i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
benet
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od benet »

Zdarvím, ještě mezi vás tak uplně nepatřím . ale chystám se na to :) prodám auto. a Chystám se koupit BMW nejlépe E36 358i Coupe/sedan
A ted sem narazl na tento kousek .. auto je podle mě docela zbídačené . ale mám čas a chuť si s nim pohrát:
Obrázek
Momentalně su ve stavu komunikace se současným majitelem. Takže ještě nevím jestli bylo auto bouraný nebo ne ( v tom případě bych ho nebral) Nárazník a maska v jiné brave šílenost :)
Lak je taky ubohej..
1. Chtěl jsem udělat celolak.. něákou černou metlu
2. Komplet výměna toho strašnýho předku
Spoiler jsem si našel tento :
Obrázek
Je takovej decentní a libí se mi .
Pak vyměnit tu další "zaltou" část u té masky ( nevím jak se tomu říka)

Tak se vás chci zeptat jestli mi popřejete štěstí nebo mě s tím rovnou kopnete do p...e :-)
A ještě se chci zeptat na kolik by vyšel ten předek :?:
Za Názory děkuju
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mkovej nárazník koupíš lepší a levněji na http://www.x1.cz

Jinak to vypadá, že já osobně bych tam raději dal i nová světla, mlhovky a tak... Chce to vidět z víc úhlů a taky to auto vidět osobně, zjistit všechny škody apod.
JIP

#3 Příspěvek od JIP »

Tak 2,8i je nejlepší motorizace pro E36 hned po M-poweru, takže doporučuju...jenom mám trochu strach, že stav vozidla nebude 1A, ale spíš 5Z... :?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Chtělo by to víc foto a info, ale podle dopasování světel to fakt nebude žádnej zázrak - tipuju to na hnutej roh podběhu na spolujezdcově straně, když vidím to zrcátko, tak asi bylo to auto ošlehaný ze všech stran...
benet
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od benet »

Jako ,že auto nebude v moc dobrým stavu je mi jasný... Mám ještě jednu fotku ,která teda ukazuje pouze zbídačenej lak na levé straně a prahy .. Prej to bylo líznutý o něákej plot či co...
Jako na rovinu... majitel si o to říká 35k..(i kdyý nevím jestli to vůbec takovou cenu má) což je jasný ,že to auto v cajku nebude.. zase na druhou stranu bych měl snad chut na to zapracovat..
jdee o to jestli to má vubec cenu.
Další informace ,že nefachá klima
Obrázek

BTW. nárazník jsem našel tady http://www.kopacek.cz/bmw/3-rada/e36/bmw-e36-predni-naraznik-m3-e36
za: 5 050.01 Kč Dá se sehnat i levněj ??
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Pokud se ptáš, jestli to bylo bouraný nebo ne.. tak podle této 1 fotografie bych řekl, že bylo. Nevím proč jsou ty díly jinou barvou - jsou asi z jinýho vozu. Jinak barva kapoty není špatná, stačí přeleštit (porcelak). Zakrijí se škrábance.
Tu masku můžeš nechat přelakovat do stejný barvy, pokud ovšem není prasklá - úchyty, ale to se pozná na místě. Zrcátka a prahy dáš M3 paket a to už bude všechno stát aj tak nějaký peníze.

Ale za 35,- to bych bral, jestli je to řízení-motor-převodovka-diferák a jakž-takž podvozek v pořádku..
benet
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od benet »

No jo ale ta levá strana na tom není moc dobře co se týče laku.. a když už bych to přelakovával , raději bych zainvestoval a nechal udělat černej celolak.
Že to bylo ťuklý to je mi jasný. De akorát o to jestli se někdo netrefil do garáže a zničil si nárazník a masku a nebo to regulerně bouchl a někde to je hnutý..

Za reakce děkuju.

Doplním:
Rok výroby :1995
Km:140000[/b]
ironpipi

#8 Příspěvek od ironpipi »

Ono kdyby jsi chtěl k tomu přednímu i zadní M nárazník (kopii), tak by bylo lepší asi od Kubiho, cena 7300,- za oba.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Co se týče toho předku, chce to odklopit kapotu, např. hrnce tlumičů co jsou po bokách motoru - deformace atp., prasknutá maska zevnitř.
To je auto v německu ?
benet
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od benet »

Ne auto je v ČR.. asi bych se na něj měl jet podívat :-)
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

predni masku muzes koupit novou na facelift ledviny

jak ti fx psal tak ti tam dal i odkaz na stranky X1 tuning shopu kde je ten naraznik za 3300kc

k tomu koupis zadni emkovej naraznik, emkovy zrcatka a bocni prahy pod dvere taky emkovy a mas to, ale urco to bude nekde vyrezly, tak to si navaris doma v garazi urizly novy plechy z jine e36

jako za 35 je to celkem ok, ale aby to po 14 letech melo najeto 140litru, nikdy, to ma tak 300, ale tahle auta to vydrzi, takze to tak hrozny nebude, ale chtelo by to nacist najety km z ridici jednotky

a jak psal totic, jestli motor prede zdrave, prevodovka nehuci, difer neboucha a podvozek nejak drzi, tak to za tu cenu i ujde, ale budes se tomu muset povenovat a to podle me nejen na laku a plastech kolem auta

EDIT: a klima dela co? panel sviti ale nejede? nebo ani nesviti? nebo nefouka studeny klimovany vzduch?
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
benet
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od benet »

ty kilometry dou vyčíst VAG-COMem .. jak u škodovek? nebo něčím spešl?

Pochopil jsem to tak ,že se tváří ,že jede ale nejde "čti" : panel svití. ale klima nejede
Killca

#13 Příspěvek od Killca »

benet píše:ty kilometry dou vyčíst VAG-COMem .. jak u škodovek? nebo něčím spešl?

Pochopil jsem to tak ,že se tváří ,že jede ale nejde "čti" : panel svití. ale klima nejede

jde to nacist spesl konektorem a programem, vagem ne

klima:bud je v haji odporovy jezek na urceni rychlosti vetraku (kontakty v konektoru nebo jezek uplne v haji) nebo odesla primo vrtule (jako me, me to na zimu dycky prestane uplne foukat, na jare to bezi jak o zivot a v pekelnejch horkach v lete to zase nejede :-D )
benet
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od benet »

Killca píše:
benet píše:ty kilometry dou vyčíst VAG-COMem .. jak u škodovek? nebo něčím spešl?

jde to nacist spesl konektorem a programem, vagem ne

klima:bud je v haji odporovy jezek na urceni rychlosti vetraku (kontakty v konektoru nebo jezek uplne v haji) nebo odesla primo vrtule (jako me, me to na zimu dycky prestane uplne foukat, na jare to bezi jak o zivot a v pekelnejch horkach v lete to zase nejede :-D )

Docela v pohodě klima :D

Jěště jestli bych tě mohl poprosit o název spešl konektoru a spešl programu ? :)
Program někde schrastím a kábel koupím z EBAY . OBD II K linkou mě přišla na 398,-Kč takže toto pude asi taky sehnat .. pokuď zjistím jak se to jmenuje

Děkuji
Killca

#15 Příspěvek od Killca »

mas SZ jen mimochodem
JuanPablo

#16 Příspěvek od JuanPablo »

Čau, jestli chceš jít do m-kovejch věcí rozhodně bych šel do orig. dílů. Včera jsem tu viděl inzerát na oba nárazníky jak předek tak zadek cca. za 7000,- to se ti stoprocentně vyplatí. A protože dělám auta tak z vlastní zkušenosti ty náhražkový díly moc nesedí. A to pak vypadá hrozně. A k tomu autu je na něm dost práce :?
benet
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od benet »

Tak pokuď bych se dočupal k origám za dobrou cenu .. tak není co řešit to je jasný........ A že je na autě spousta práce to je taky jasný... ted su ve fázi zvažovaní.. jestli to má vubec smysl..

Dík za postřech
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Já teda nevím, jak chceš vyčíst z jaký jednotky a čím kilometry zrovna u E36 :wink:
benet
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od benet »

To ja taky nevím :) jen sem regoval na post Killci.. nevím jestli to de nebo ne .. Ale z tvé reakce usuzuji ,že asi ne ,že? :)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Diagnostiky, s kterými pracuji (pravda, nejsou zvlášť pokročilé) to neumí, takže nevím. Spíš by mě zajímalo, čím by to dělal Killca.
Odpovědět