Čau,
nevítě někdo jestli je potřeba mít oba senzory? nebo to funguje i jenom s jednim? (Myslim ten senzor vpředu vlevo a vpravo ve spodní části nárazníku - v tom deklu)
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Senzory venkovní teploty e46
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Tepelné čidlo se žlutým konektorem umístěné za přední mlhovkou na spolujezdcoě straně v náfuku k brzdám je čidlo venkovní teploty. Dá se nahradit termistorem / tepelným čidlem K164NK004,7 kOhm, kod v GME (http://www.gme.sk): 118-009 a BC ukazuje přesně na 0,5 stupně.
Vlevo před řidičem v náfuku k brzdám je čidlo řídící vyhřívání zrcátek, ostřikovačů, zámků …. .
Vlevo před řidičem v náfuku k brzdám je čidlo řídící vyhřívání zrcátek, ostřikovačů, zámků …. .
-
- Kontaktovat uživatele:
Dá se něčím nahradit to druhé čidlo? Já jsem čidlo venkovní teploty již termistorem nahradil a musím říct, že to funguje perfektně, ale na druhé straně mně visí jen dva dráty tak bych tam rád něco nacpal... Je fakt že se mně to projevuje tím, že mně neuvěřitelně topí zrcátka.... Jaká je tedy možnost náhrady?
starML píše:Tepelné čidlo se žlutým konektorem umístěné za přední mlhovkou na řidičově straně v náfuku k brzdám je čidlo venkovní teploty. Dá se nahradit termistorem / tepelným čidlem K164NK004,7 kOhm, kod v GME (http://www.gme.sk): 118-009 a BC ukazuje přesně na 0,5 stupně.
Vpravo před spolujezdcem v náfuku k brzdám je čidlo řídící vyhřívání zrcátek, ostřikovačů, zámků …. .
Hmmm...ani ne. Dneska jsem se s tim 2h bavil a vysledek byl, že K164NK004,7 kOhm ukazuje -10°

Ex e46 320d / Ex e39 540iAT / Ex e39 528i / Ex e39 540iAT #2 / Aktual Volvo S60 '01 2,3i T5@207kW LPG + SAAB 9-5 '99 2,3iA Turbo SportCombi 125kW + služební Yeti chrochták 4x4 + opět pošilhávám po BMW V8 

-
- Kontaktovat uživatele:
To máš v tom případě asi chybu někde jinde, protože třeba mně to funguje perfektně. Ale spíš by mě zajímal ten druhý kabel...
Traviss píše:starML píše:Tepelné čidlo se žlutým konektorem umístěné za přední mlhovkou na řidičově straně v náfuku k brzdám je čidlo venkovní teploty. Dá se nahradit termistorem / tepelným čidlem K164NK004,7 kOhm, kod v GME (http://www.gme.sk): 118-009 a BC ukazuje přesně na 0,5 stupně.
Vpravo před spolujezdcem v náfuku k brzdám je čidlo řídící vyhřívání zrcátek, ostřikovačů, zámků …. .
Hmmm...ani ne. Dneska jsem se s tim 2h bavil a vysledek byl, že K164NK004,7 kOhm ukazuje -10°ovsem zase nebylo tolik casu a napadlo me az pak - zalezi na polarite? Ovsem stejne jsem ho zarival pajkou za nozicku a -10 svitilo porad, hnulo by se to jinak alespon dolu...a tak jsem tam vratil svuj trimr a natocil si tam uz jen 14°C, holt uz je chladneji
Kazdopadne jsem si to alespon 30cm nadstavil at je k tomu jednoduchy pristup pri dalsim zkouseni...