Je mi jasný,že je to neustále dokola omílaný téma.Ale chci si koupit sportovní podvozek na 6-vál.Tak se chci zeptat na pár zkušeností s nim.
1.Kolik je dobrý snížení,aby se s tím dalo normálně jezdit bez proražený vany.Taky třeba v zimě...Mě by se líbilo 60/40.Měl jsem to na tříce a šlo to.
2.Stačí pevnej,nebo to chce stavitelnej?
3.Jakej podvozek je ideál.Kámoš má RSo a HP sporting stavitelný.U nás je na to i servis a repas.Má je někdo na i na BMW?Přemejšlel jsem i nad pevnym H&R,nebo stavitelnej Supersport,ale nevim jak je na tom s kvalitou..Chtěl bych se vejít tak do 18000kč
Do 18000,- by ses vešel i s pevným KW od Šenkýře.
Já jsem dal pevný -40/-30 Supersport (8500,-)a velká spokojenost(je dostatečně poddajný malým nerovnostem, ale přitom pevný v zatáčkách. Čím rychleji jedu, tím líp funguje), s nižším bych už nenajel k baráku a měl bych furt strach, že něco někde urvu.
Doporučuju přijednom vyměnit i horní uložení tlumičů(komplet od Meyle kolem 3000,-), silentbloky a čepy obou náprav(kolem 2000,-). Nejdřív by chtělo zkontrolovat, které už jsou opotřebované. Já jsem měnil i tyčky řízení (obě cca 2000,-)a dával jsem M3 siletbloky(700,-), tak doufám, že do toho nebudu muset zas nějaký pátek vůbec hrabat, ale s 18´ koly to prý vydrží stejně maximálně 20 000km.
Mam od firmy H&R -40 -15 a jsem zatim max spokojenej.Daval sem za nej asi 14000Kc.S kombinaci 17tek kol to sedi jako pribyty,jeste uvidim co to bude delat na zimakach 15kach.Mozna bych nekde nasel jeste i odkaz odkud sem to objednaval.
JIP píše:Do 18000,- by ses vešel i s pevným KW od Šenkýře.
Já jsem dal pevný -40/-30 Supersport (8500,-)a velká spokojenost(je dostatečně poddajný malým nerovnostem, ale přitom pevný v zatáčkách. Čím rychleji jedu, tím líp funguje), s nižším bych už nenajel k baráku a měl bych furt strach, že něco někde urvu.
Doporučuju přijednom vyměnit i horní uložení tlumičů(komplet od Meyle kolem 3000,-), silentbloky a čepy obou náprav(kolem 2000,-). Nejdřív by chtělo zkontrolovat, které už jsou opotřebované. Já jsem měnil i tyčky řízení (obě cca 2000,-)a dával jsem M3 siletbloky(700,-), tak doufám, že do toho nebudu muset zas nějaký pátek vůbec hrabat, ale s 18´ koly to prý vydrží stejně maximálně 20 000km.
Ahoj taky jsem měl už 2 auta postavene na supersportu 40/30 a max spokojenost je to dobrej podvozek a za hodně dobrou cenu
Par lidi mě ho nedoporučovalo ale myslim že to byly zrovna ti kteři ho nikdy neměly
Takže přeju at vybereš dobrej
Dík za tipy.Je jasný,že sem nad tim supersportem přemejšlel-je levnej a hodně lidí na něj má kladnej názor,ale právě sem se ho bál když je levnej.Ale pokud je v poho,tak do něj asi pudu,aspoň budu mít peníze na další věci
Co stavitelnej od Supersportu?
Jaký silentbloky dou tam z Mka?
Když už se to tu řeší, taky se sem přiseru . Cca po vánocích bych taky chtěl koupit nový podvozek a hlavní požadavek mám aby dlouho vydržel, ale zároveň bych rád tvrdej podvozek...tohle si trochu možná protiřečí, ale i tak, jaký kdo máte zkušenosti? Já zatím uvažuju buď o origo m-tech, HR a nebo D2...
Supersport nekupuj pokud najezdíš víc km ročně.. osobně jsem ho neměl protože mám origo Mtechnik + KYB tlumiče .. ale na obou autech co jsme ho montovali vydržel necelých 30tis km.... nový byl dobrý ale výdrž nic moc
stavitelný podvozky nemají téměř smysl .... neznám nikoho kdo by to nastavil jednou víc než třikrát ... jednou po koupi .. pak zvednutí na zimu a na jaře naposledy dolů .... reálně nastavení stojí tolik peněz že se nevyplatí z důvodu nutnosti nastavení geometrie... jinak je to pouze o designu nikoli o jízdních vlastnostech
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
no ja mam v predu Weitec -50(pruzina+tlumic) a vzadu tlumic Weitec + stavitelna pruzina KW. snizeni na zadku nevim, odhaduju na cca 30-40 mm. mam ho tam asi 5000km a funguje spolehlive. zaroven sem delal cepy vsechny Febi a silace Moog a to i vzadu.
auto je tuhy a sedi.
Tak nejspíš zkusim i přes nedoporučení ten Supersport.Já toho za rok zas tak nenalítám a jak říká JIP,pokud vydrží 30000km,tak to budu spokojenej.Co byste taky chtěli za 9000kč.
Měl jsem třícu,na ní HR a v poho,akorát tady u nás "na vesnici" to bylo dost tvrdý na normální ježdění.Ale na pěknym asfaltu seděla jek přibitá
ja KW VARIANTA2 stelovatelna vyska i tuhost.a naprosta spokojenost ale za kvalitu se bohuzel plati kdyz tady ctu ze supersport stoji nakych 8000 tak bych za to kw mohl mit 5sad supersportu na jaro,leto,podzim,a na
zimu