Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

nepravidelny volnobeh

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Josef-325

#1 Příspěvek od Josef-325 »

cau zdravim vsechny mam problem.Muj bawik ma nepravidelnej volnobech je taky o neco nizzsi,je to takovy skubani,hejbe me to z celim autem....ale nehoupe jak to casto dela u bmw volnobeznej ventil je v poho to jsem dal, jo a je to e36 325i bez vanos diky za pripadne rady jsem zoufalej :roll:
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

použij hledat, najdeš toho tady spousty... nahoře máš tlačítko
Killca
Klubové ID: 1648

#3 Příspěvek od Killca »

dirky v hadicich kolem sani, lambda sonda, vaha vzduchu, cidlo polohy klikove hridele, spatne odvetravani klikove hridele, vadna jednotka
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Josef-325

#4 Příspěvek od Josef-325 »

jou diky zitra zkusim jeste tu lambdu jinak ostatni sem bud menil bo jsem zkusil jiny kus fakt diky zitra napisu jestli to bylo ono zatim...
Josef-325

#5 Příspěvek od Josef-325 »

chlapy diky nakonec to byla lambda
Koto

#6 Příspěvek od Koto »

Ahoj, tošku se tu přiživim na tématu. Taky mi zlobí volnoběh, hlavně v první chvíli po nastartování. Možné příčiny jsou jasné, jak ale určit tu správnou z nich, nechce se mi postupně měnit čidla a lambdu. Dají se čidla nějak proměřit, jestli fungují správně?? Nebo jedině diagnostikou?
Josef-325

#7 Příspěvek od Josef-325 »

cau no ja jsem mel stesti tyhle veci mam doma z dalsiho bawa tak jsem proste zkousel ale v tvym pripade asi diagnostika podle miho....cca 500kč
Killca
Klubové ID: 1648

#8 Příspěvek od Killca »

Koto píše:Ahoj, tošku se tu přiživim na tématu. Taky mi zlobí volnoběh, hlavně v první chvíli po nastartování. Možné příčiny jsou jasné, jak ale určit tu správnou z nich, nechce se mi postupně měnit čidla a lambdu. Dají se čidla nějak proměřit, jestli fungují správně?? Nebo jedině diagnostikou?
i min, podle toho jaka, kdybys byl z prahy, tak se nec oda, ale jinak, na diagnostice ti to ukaze napeti na lambdach, a nejaky hodnoty z vahy vzduchu by se podle me taky daly vycist, takze tim se da dedukovat, ale taky se to da vzit na osciloskop na zmereni lambda sond a jejich min a max hodnot, dale muzes zkusit odpojit vahu vzduchu od konektoru a kdzy se chod motoru nezmeni, tak je v haji, vaha (kdyz se zacne dusit nebo houpat vic, tak je v poradku, ale taky byt nemusi, nekdy se stava ze vaha nefunguje jen obcas), ta cidla klikovky a vacky by mela odhalit diagnostika, mno a diry v sani to chce lupu a dobrej zrak a vadna jednotka nevim jestli se da poznat, to podle me diagnostika nepozna jestli je vadna, tak jedine zkusit pucit jinou stejnou
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět