Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Občas bliká/svítí check engine..

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pyron »

Hledal jsem, ale nenašel jsem odpověď - občas mi blikne kontrolka check engine, někdy svítí i pár (desítek) vteřin. Diagnostika v bmw ani od Speedyho loni na mordu (dělalo mi to už dřív, ale pak byl dlouho klid) nic nepotvrdila. Nemůže to být lambda sondou - nikdy jsem ji neměnil a nevim jakou má životnost.. Předpokládám totiž že to souvisí s průtokem tekutin - při sundání nohy z pedálu nebo přidání otáček kontrolka zpravidla zhasne...
Máte někdo zkušenost nebo odkaz kde to řeší?
Díky...
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

Pyron píše:Hledal jsem, ale nenašel jsem odpověď - občas mi blikne kontrolka check engine, někdy svítí i pár (desítek) vteřin. Diagnostika v bmw ani od Speedyho loni na mordu (dělalo mi to už dřív, ale pak byl dlouho klid) nic nepotvrdila. Nemůže to být lambda sondou - nikdy jsem ji neměnil a nevim jakou má životnost.. Předpokládám totiž že to souvisí s průtokem tekutin - při sundání nohy z pedálu nebo přidání otáček kontrolka zpravidla zhasne...
Máte někdo zkušenost nebo odkaz kde to řeší?
Díky...
me sviti check engine protoze mam v haji kat a mam dve lambdy, prvni na smes a druha hlasi prave kat v haji, takze proto mi driv dycky svitil jen pri brutalni jizde a ted uz sviti furt, tak mozna mas taky nejaky takovy slehy, ze kdyz jedes v klidu, tak je spravna smes a neni potreba oznamovat chybu, ale kdyz drzis podlahu, tak ma druha lambda diky katu spatnou informaci o smesi a sviti, je to mozny, ale nevim jak to vyresit, jedine zajit na osciloskop a parkrat podrzet podlahu a shlednout kolik dava lambda v maximu a minimu a sceknout spravne udavane hodnoty
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět