Houpe Volnoběh
-
martin0446
- Klubové ID: 1889
-
lou
- Klubové ID: 1200
-
Paavo
- Klubové ID: 2218
-
frank325i
-
Paavo
-
frank325i
-
haarosh
Teď jsem řešil to samé a je to váha. Váha nemusí být úplně v háji ale je už načatá a ta chyba na lambdě je právě kvůli váze. Špatný poměr paliva do motoru = špatné spalovaní a tím pádem hází chybu lambda a pokud diagnostika hlásí i chybu váhy, tak je to jasný. Zkus nejdříve váhu vyčistit a uvidíš. Případně si nech změřit průtok vzduchu váhou a tam se to taky pozná. Mě váha ani nevyhazovala chybu ale podle průtoku jsme na to přišli, výměna a o 100% lepší stav! A pokud hlásí chybu, tak je někde problém a lambda se jen k té chybě přidáváPaavo píše:vratil jsem se dneska z diagnostiky a rekli mi , ze je pretrvavajici chyba na lambde a vaze.Spotreba by te lambde odpovidala, ale vaha???Auto jde za plynem jede jako divy................rekli mi ze pokud by byla vaha kaput, tak auto pojede tak na 30% takze nejdriv se dam do lambdy a uvidim
-
Paavo
haarosh: tak me v ACR auto(BMW dealer a servis v CB) rekli pravej opak.Nejprve vymen lambdu a pak zkus vahu.Lambda je jiz vymenena.Zkusil jsem za chodu motoru odpojit vahu a ject s tim.Auto se skoro nerozjelo a na volnobeh se strasne dusilo.Nevim,jestli se timto da vyloucit spatna nebo nefunkcni vaha.....dale mi servisak rek , ze pokud auto jede, tak je na tom vaha dobre.Auto bud jede a je vaha OK a nebo nejede a je v haji........jako amater si myslim ze bude vaha v cajku.Pokud se pletu tak poradte nebo opravte.Dik
-
haarosh
Jak jsem již psal výše, pokud ti diagnostika hlásí chybu váhy, tak je tam zřejmě nějaký problém. Když je špatná váha, tak to vyhazuje i chybu na lambdě, jak jsem popisoval výše ale aby kvůli vadné lambdě hlásila chybu i váha, tak o tom jsem ještě neslyšel. A o vysvětlení, že auto buď jede, anebo ne, se dá taky polemizovat, mě teda se špatnou váhou jelo, otáčky v pohodě akorát za studena cukalo a nemělo výkon na 100% a váha mi ani neházela chybu! Po změření hodnot a výměně to jede naprosto nesrovnatelně a lambda už chybu nehází. A hlavně ty jsi ani nepopsal, jak ti to teď po výměně lambdy jede a jestli už ti to nehází chybu, tak dej vědět, třeba nemám pravdu, já jen popisuju svoje zkušenostiPaavo píše:haarosh: tak me v ACR auto(BMW dealer a servis v CB) rekli pravej opak.Nejprve vymen lambdu a pak zkus vahu.Lambda je jiz vymenena.Zkusil jsem za chodu motoru odpojit vahu a ject s tim.Auto se skoro nerozjelo a na volnobeh se strasne dusilo.Nevim,jestli se timto da vyloucit spatna nebo nefunkcni vaha.....dale mi servisak rek , ze pokud auto jede, tak je na tom vaha dobre.Auto bud jede a je vaha OK a nebo nejede a je v haji........jako amater si myslim ze bude vaha v cajku.Pokud se pletu tak poradte nebo opravte.Dik
-
Paavo
za studena dost houpal volnobeh............pri dobrzdovani bez kvaltu to litalo maezi 1000 a 500.... + caste chcipani pri rozjezdech a hlavne pri couvani.Byla dost vysoka spotreba mesto klobouka za 16 a navic to dost smrdelo po benzinu
Po vymene lambdy je beh na vlonobeh nesrovnatelne lepsi,rozjezdy s minimem plynu jsou mozne, couvani take.V behu motoru nepozoruji nejakou zmenu......akorat evidentne bohata smes se zlepsila a jiz spaliny nesmrdi tolik.jine zmeny jsem zatim nezaznamenal.
Po vymene lambdy je beh na vlonobeh nesrovnatelne lepsi,rozjezdy s minimem plynu jsou mozne, couvani take.V behu motoru nepozoruji nejakou zmenu......akorat evidentne bohata smes se zlepsila a jiz spaliny nesmrdi tolik.jine zmeny jsem zatim nezaznamenal.
-
Frosty_CZ
Ahoj,
mam e46 330 xD a po nastartovani za studena mi ty otacky taky houpou. Nicmene, motor nema tendenci zdechnout a po par prislapnuti plynu, nebo rozjezdu se to ustali...
Mam se bat toho, ze mi odchazi lambda nebo vaha, nebo to tak proste dela? Nemate s tim nekdo zkusenosti tady u tech motoru?
Diky moc za jakekoliv info, ktere by me mohlo nakopnout spravnym smerem.
mam e46 330 xD a po nastartovani za studena mi ty otacky taky houpou. Nicmene, motor nema tendenci zdechnout a po par prislapnuti plynu, nebo rozjezdu se to ustali...
Mam se bat toho, ze mi odchazi lambda nebo vaha, nebo to tak proste dela? Nemate s tim nekdo zkusenosti tady u tech motoru?
-
JIP
Obávám se, že u modelů s označením "D" na konci ti budou naše poznatky celkem k ničemu, neboť váhou vzduchu v pravém slova smyslu a lambdou tyto vozidla nejsou vybaveny...Frosty_CZ píše:Ahoj,
U tebe bych zaačl palivovým filtrem...no a pokud máš nalítáno přes 150tkm, možná už se hlásí ComonRail vstřikovače...
-
Patrik
-
Paty
- Klubové ID: 3370
ahoj,vypadá to na lambdasondu,nebo volnoběžnej ventil. jelikož i u e36 jdou k lambde 4draty z toho dva draty od vykřívání lambdy který to vyhřívání má i svoje relátko (taky může časem odejít,ale stává se to velmi zhřídka),taky bych i předpokládal že to má i e46 mrkni na to,jo a jakou máš spotřebu?martin0446 píše:Čau,poradte,po startu,než se motor ohřeje mi občas houpne volnoběh,skoro to chcípne,po zahřátí žádnej problém.Čím to může bejt?Motor 2.8 E46
Větší?
Stejnou?
A smrdí to po spáleným benzínu než se to zahřeje na provozní teplotu?
Typuju že u tohoto auta by mělo bejt spalování už docela dokonalý.
Zkusil bych zajet na diagnostiku a at ti přečte závady motoru.Tam by se to mělo objevit. Nevím jak je to u tebe ale já mám dignostiku za 200kč
Taky jestli máš taky někoho takovího tak si k němu zajed.
-
roumen_1
zdravím, mam stejný problém. E36 318is m42 za studena lita volnobeh, kdyz je zima tak si dovoly i chcipnout po startu. z vyfuku jde bílej kouř a asi smrdí po benzínu. mám prasklou hadici k volnobeznymu ventilu a omotanou paskou, tak treba by to mohlo byt ono, ale myslim si ze to nebude jedinej problem.. co myslite.. po zahrati drzi otacky suprove, raficka se ani nehne a tahne taky pekne, akorat nevim jestli auto jede tak ja ma, nemam s cim srovnat ale moc se mi nezda ze by Is jelo tak málo.... 
-
Tehu
- Klubové ID: 1770
Trosku se sem prifarim
Kamos ma E36 320ci r.v.94 co se ted ochladilo tak mu za studena cca prvni 1-2min od nastartovani kolisaj otacky klidne padnou az na 200ot a ma to tendenci jako by chcipnout, kdyz zkusi pridat plyn tak se to dusi... Ani nemuze odjed od baraku, vydrzi tak jak jsem psal 1-2min a vse je v normalu. Jinak se auto chova jak ma a jede jak das... Pry mu to zaclo asi delat loni koncem zimy, pres leto klid a zas ted...
Prvni co sel koukl na diag vaha pry davala co ma a mel tam hlasku na lambdu. Smazal druhy den mu to udelalo zas tak to napichl znova a bez chyby... Zahada jak bejk
Tudis na co by se mel zamerit nejaky cidlo teploty (souvisejci jakoby se siticem) ??? nebo ten volnobeznej ventil ??? Bejt tyto veci v pr... tak by se to nejak zjistit nedalo nez pokus omyl ???
Kamos ma E36 320ci r.v.94 co se ted ochladilo tak mu za studena cca prvni 1-2min od nastartovani kolisaj otacky klidne padnou az na 200ot a ma to tendenci jako by chcipnout, kdyz zkusi pridat plyn tak se to dusi... Ani nemuze odjed od baraku, vydrzi tak jak jsem psal 1-2min a vse je v normalu. Jinak se auto chova jak ma a jede jak das... Pry mu to zaclo asi delat loni koncem zimy, pres leto klid a zas ted...
Prvni co sel koukl na diag vaha pry davala co ma a mel tam hlasku na lambdu. Smazal druhy den mu to udelalo zas tak to napichl znova a bez chyby... Zahada jak bejk
-
Cuky
ty čidla můžeš skusit třeba vyměnit mezi sebou měly by být dvě nebo jen přehodit káble a nebo někde sežeň klidně jiný a studený ho jen napoj na kabely nemusí být kvůli tomu v bloku jen to můžeš skusit pokud to dělá jen za studena po startu a kor pokud se dusí po přidání plynu to bude asi ono volnoběžák bych netypoval to by dělalo i za tepla.
-
t2000cz
- Klubové ID: 1895
Cau. Ja jsem to vyresil minulou zimu na e46 328. Taky to zacalo v zime a nez se auto ohralo, tak otacky padaly uplne dolu a obcas to i zdechlo. Po zahrati ten problem zmizel. No a tak jsem koupil novou sadu tesnicich krouzku na Vanos a udelal repasy Vanosu a je po problemu. Samozrejme tech duvodu muze bejt hrozne moc. U mne to byly o-krouzky na Vanosu, ktere se z gumy zmenily na tvrdou umelou hmotu a asi netesnily tak jak mely.
-
Paty
- Klubové ID: 3370
-
Tehu
- Klubové ID: 1770
no a kde ty cidla najde ?Cuky píše:ty čidla můžeš skusit třeba vyměnit mezi sebou měly by být dvě nebo jen přehodit káble a nebo někde sežeň klidně jiný a studený ho jen napoj na kabely nemusí být kvůli tomu v bloku jen to můžeš skusit pokud to dělá jen za studena po startu a kor pokud se dusí po přidání plynu to bude asi ono volnoběžák bych netypoval to by dělalo i za tepla.